Yer
Vought Tower
  • Colorful Battle AX B650M-E Pro V14 anakart
  • R5 7500X3D işlemci
  • RX 9060 XT 16 GB GPU
  • 1x16 GB Patriot Venom Viper 6000 MHz CL30 RAM

BIOS'ta RAM ayarları kurcaladıktan sonra ekrana görüntü asla gelmiyor
CLR_CMOS denedim, BIOS pilini çıkardım bekledim. Yapay zekâ DDR5 Memory training yapmaya çalışıp açamıyor dedi. E ben ne yapacağım şimdi?

RAM'i, GPU'yu söktüm tekrar taktım. DP kablosunu iki ayri yere ve IGPU'ya taktım, yine ekran gelmiyor. Kafayı yiyeceğim, geceden beri uğraşıyorum.

Kasadaki her şeyi söküp taktım temizledim, diğer slotunu da denedim. LB1 Dram ışığı sabit bir şekilde yanıyor. Saatlerce açılmasını bekliyorum açılmıyor. Bios update yapip expo ayarlamıştım sadece. Ram yok oldu heralde nasil olabilir çok saçma bir sey bu. DP kablosunu kasadaki 3 adet dp kablosuna tek tek taktım yine yok. Her şeyi denedim olmuyor kafayi yiyecem. Şu ram fiyatlari ortaminda yaşadığım rezilliğe bak bilgisayarı daha alali 4-5ay oldu. GamersArena'dan almıştım. Yapacakları işçiliği

Allah Allah pil çıkarmak değil clear CMOS pinlerin tornavida ile 20 saniye dokun, EXPO açınca gitmesi RAM'lerin o ayarda çalışmadığını gösterir ama BIOS sıfırlanınca gelmesi lazımdı.

Allah Allah pil çıkarmak değil clear CMOS pinlerin tornavida ile 20 saniye dokun, EXPO açınca gitmesi RAM'lerin o ayarda çalışmadığını gösterir ama BIOS sıfırlanınca gelmesi lazımdı.
Şuan anakart rehberime göre son kez bios flashback deniyorum. Sonra dediğinizi clear cmos 20 saniye tornavida ucuyla bekleyeceğim. Olmazsa artik pes edeceğim