RoaringLion
Üstün
Nasıl?
Nasıl?
Daha önce kullanma şansım oldu 3-4 ay kadar. VDSL altyapıda kullanmıştım, sorun çıktığında çok bi çözüm üretemiyorlar Türk Telekom ekiplerine yönlendiriyorlar sadece ama bunu da çoğu ISS yapıyordur herhalde.
Bir dünya borçları var TT'a o yüzden. Bir de insanların paralarını ödemez iseler daha da çok mahkeme ile uğraşacaklar.
Bence geçilebilecek adı sanı olan 5 firma var;Nereye geçerseniz geçin ama ismi cismi belli olmayan ucuz sağlayıcılardan uzak durun.
Telco Italia ve T.T'ye dark fiberi var. VAE ile Datacenter'ı ayırmak lazım. Tier 3 oldukları için fazlaca peer link'leri var DataCenter tarafında.Binlerce peering anlaşması var diyor yalan dolan. Daha yurtdışı çıkış yedeği bulunmuyor. Amatörce şirket yönetiyorlar. Üslûpları zaten küçük esnafın bile söylemeyeceği şeyler.
Türk Telekom borçlarını 2 aydır ödemiyorlardı. 40 milyon TL civarı borçları vardı. Belki de 3-4 ay öncesinden kapatmaya niyetlenip bilerek borçlarını ödemediler ki band daraltma geldiğinde kullanıcılar şikayetçi olup geçerler diye düşündüler. Bugün de aniden VAE kepenklerini kapatma kararı alıyorlar.
Ek olarak malum bir insan var bu gruplarda ve sürekli "Comnet geçin en iyi firma" diye sürekli geziyordu. Bakın hiçbir firmayı babanız gibi savunmayın. Bu TurkNet, Türk Telekom, sol olsa bile. Yarın öbür gün bir sorun yaşanır kullanıcılar "önerdin de ne oldu senin yüzünden sorun yaşıyoruz" diye başınıza üşüşürler. Yapmayın sakın.
Ayrıca 3-5 ucuz vereceğiz diye de saçma sapan firmalar tercih etmeyin. Sonra başınıza bu gelir bir gün ortada kalır uğraşırsınız. Bir ton kullanıcı 6000 TL civarı yıllık ödemeler bile yapmış bu firmaya.
Ha ayrıca bu firmayı da yeşil forumda asla ve asla önermiyordum. Müşteri hizmetleri abonelerine gerçekten asi cevaplar veriyor ve şikayetlerde hemen hat kapatmaya gidiyorlar. Hatta yeşil (diğer forum) sitede ben "Comnet firması yasaklansın" diye bir öneri konusu bile açmıştım bu olaylar yüzünden.
Cogent yüzünden de değilmiş onu anladık. Cogent tayfaya selam buradan.
Link vermek yasak değilse şu konuyu tekrar size hatırlatmak isterim.
Mesajıma son düzenlemeyi de yapıp noktayı koyacağım. Malum firma aslında kaba bir dille de olsa uyarmıştı bu firma hakkında ama hiçbirimiz dinlemiştik.Eki Görüntüle 106319
Siz karar verin bakalım.
Millet yine bulmuş "Netinternet" ve "Gigaspeed" adında. Gerçekten insanlarımız akıllanmıyor.Nereye geçerseniz geçin ama ismi cismi belli olmayan ucuz sağlayıcılardan uzak durun.
Abi aklıma şu meseleyi getirdin: Bundan 1.5 yıl önce IP sorunları vardı. Kullandıkları IP adresleri mesken kullanıma uygun değildi. Hepsi Datacenter IP'si idi. Doğal olarak online video akış platformları ve IPTV'ler kullanılamıyordu. O sorunu çok sonradan düzelttiler. Kullanıcılar Disney+ gibi platformları kullamamamaktan şikayetçilerdi. Düzelse de nafile. Kepenk kapattılar.VAE'de yetersizdiler. Çünkü adamların işi DataCenter. Diğer sayfalarda, konularda anlattım. VAE'de 1 milyon TL veren hizmeti alır. Zaten Layer 2'ye kadar Telekom taşıyor.
Hatta bir ara 6-7 ay önce Gold Üyelik tarzı bir şey yapıp milletten ekstra para alacaklardı. Yok işte öncelikli bağlantı, standartlara 150+ peering ise Gold'lara 1000+ peering gibi saçma sapan vaatler sunuyorlardı. Hatta eleştirmiştim: "Bir firma müşterilerini birbirinden böyle ayırıyorsa gerçekten de kalitesiz ve iş bilmez firmadır. Niye kullanıcıları ayırıyorsunuz birbirinden" diye.Comnet'in hatalarından biri, VAE kullanıcılarını önemsemiyorlar. Direkt iptal ettiler gördüğün gibi Ancak Metro devreleri ve DataCenter olarak hala aktifler.