Corsair 275R Airflow kasanın ön kapağı sararmış

Makaleler
8
Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce 5 yıllık Corsair 275R Airflow kasadan Lian Li Lancool 216 kasaya geçiş yaptım. Geçişi abimle birlikte yaptık.

Eski kasayı abim temizlerken gözüme çarpan şey kasanın ön kapağının arka kısmının bir miktar sararmış olmasıydı.

Resim:

20250404_153809.webp

20250404_153944.webp

İkinci resimde biraz daha kameranın beyaz dengesini değiştirip sararmayı net göstermek istedim ama aslında birinci resimdekine yakın bir sararmayı kendi gözlerimle görebiliyorum.

Kapağın ön kısmı ise sorunsuz:

20250404_153731.webp

Ben bu plastik sararması olayının 2010'lardan sonra bittiğini zannediyordum. Genellikle 98-99 dönemindeki kasalar kısa sürede sararırdı ve iğrenç görünürdü. Ancak bu kasayı 2020'nin başında kullanmaya başladım. Corsair 275R Airflow modeli sanırım 2019'un Kasım ayında çıkmış. Ona rağmen bunda bile bir miktar sararma oldu.

Eski sararan kasaları tekrar beyazlaştırmak için Retrobright yapılırdı. Birçok nostaljik teknoloji kanalı Retrobright işlemini çatır çatır yapıyor. Bunda da Retrobright işe yarayabilir belki, bilmiyorum. Kasayı ikinci elde satmayı düşündüğüm için sararmış şekilde göndermek ne kadar doğru olur bilmiyorum.

Sizce kasanın ön kapağına Retrobright yapmaya değer mi?

Değmez bence hocam. Ne kadara satışa koymayı düşünüyorsunuz? Başka kasaya neden geçiş yaptınız?
Eski kasam dar bir kasaydı ve üst kısımda çok fazla boşluk bırakmıyordu. Bu yüzden sıvı soğutmayı üste takmak tam bir işkenceydi. Eğer yeni kasaya geçmemiş olsaydım yeni aldığım işlemciyi takarken sıvı soğutmanın radyatörünü sökmek zorunda kalacaktım, çünkü sıvı soğutmanın işlemci bloğunun klipslerinden bir tanesi tam da radyatörün altında neredeyse sıkışmış bir vaziyetteydi.

Yeni aldığım Lian Li Lancool 216 kasada sıvı soğutma için üst kısımda ek boşluk ayrılmış. Eğer hava soğutma kullanacaksanız vida yuvalarını bir üste alıp arka panel kapağını 180 derece döndürerek kasayı hava soğutma moduna da alabiliyorsunuz. Ben sıvı soğutma modunda kullanıyorum ve sıvı soğutmamı rahatça üste takabildim. Üstelik bir gün sonra da işlemcimi değiştirdim ve sıvı soğutma radyatörünü tekrar sökmek zorunda kalmadım.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt