Melkor
Becerikli
5080 hocam rog&lianli setup yaptım. 2K 260Hz IPS kullanıyorum dediğin gibi 4K da faydasını göremeyeceğim bari 2K yapayım 
Fan kablolarını tutan sıyah teller var ya hocam onlarla sabıtledım sogutucu boruya
GPU 5080 mi 5090 mı, setup gayet güzel ya, çok da ellemeye gerek yok. RAM konusunu da büyük oranda halletmişsin, zaten 4K oynuyorsan fark minimal, 2K'da etkisi hissedilir, bu setupta zaten 1080p lafı geçmez. RAM'leri çok soğuk tutamıyoruz, oyun esnasında GPU da sıcak hava üflüyor yukarı, oyunda bile 45+ gördüm ben geçen. Bu senaryoda tRFC ve tREFI bile stabil kalamayabiliyor işte. 120 ns bende 40 derece üstü hata veriyordu A-Die RAM'de mesela. Silicon kalitesine bağlı biraz. Ne kadar soğuk tutarsan o kadar iyi, hem IMC'yi hem RAM IC'leri işte. SPD sensörünün gösterdiği sıcaklık anlamsız, yaklaşık değeri veriyor biliyorsun. İç sıcaklık daha farklı bundan ama arada uçurum yok. 1.75 vdd civarı verirsen fark artıyor.
@Melkor Bu arada fanı oraya nasıl sabitledin, RAM kiti falan almadın değil mi![]()
Fan kablolarını tutan sıyah teller var ya hocam onlarla sabıtledım sogutucu boruya