Corsair 6200MHz CL28 RAM VDDP Voltaj Ayarları ve ZenTimings 1:1 Mod Stabilite Deneyimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 11115
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 294
  • Görüntüleme Görüntüleme 8B
5080 hocam rog&lianli setup yaptım. 2K 260Hz IPS kullanıyorum dediğin gibi 4K da faydasını göremeyeceğim bari 2K yapayım

Fan kablolarını tutan sıyah teller var ya hocam onlarla sabıtledım sogutucu boruya

5080 hocam rog&lianli setup yaptım. 2K 260Hz IPS kullanıyorum dediğin gibi 4K da faydasını göremeyeceğim bari 2K yapayım

Fan kablolarını tutan sıyah teller var ya hocam onlarla sabıtledım sogutucu boruya
Çok güzel olmuş, iyi halletmişsin. Dediğim gibi 120 ns tRFC ve 65k tREFI'ye dikkat et. Testte kafa karıştırıyor, yalancı pozitif negatif mevzuları yapıyor yani, anladın sen onu Sıcaklık kaynaklı patlar bu ikisi. Normalde stick sıcaklığı 40 derece hiç geçmemesi lazım bu işte, ama bizim için mümkün değil bu senaryo. Bu kadar iyi soğutmak için çıplak pcb'ye 1-2 fan üfletmen gerekli ya da watercool yaparsan 1.75'te bile 35 celcius kalıyor kit. @Melkor

Bu kendi heatsinkleri ısıyı emecek de, sen hava üfletip soğutacaksın, çok optimal değil bu. En fazla bu kadar oluyor yani. Çıplak pcb bırakırsan direkt soğuk hava temas ediyor 40 derece zor geçer bu şekilde.

@Melkor Şu anki aklım olsa alacağım 2 kombo şu şekilde olurdu. x870 tuf parasına bu ikisini alıyorsun, biraz pahalı satıyor firma tabi. 9k idi bu RAM, bu anakartın ederi de 7.5k. x870 tuf parasına bu ikisini alıp kafana eseni yapıyorsun yani, 1 dpc kart 8400 açıyor.

Ben type-c, usb4, wi-fi ya da bt kullanmıyorum. Eski kafayım biraz. Usb 2.0 kullanıyorum hala, onu düşünürsek bu ikisi bana fazla bile.

Anakarttan pahalı RAM mi olur diyeceksin, oluyormuş işte

Bu c26 kitin tek dezavantajı 8000+'da gdm disable açmayı başaramadılar bunu şu anda, benim gdm takıntım olduğu için 6400 c26 gdm disabled açardım bunu yani. @Melkor 1 DPC'de SoC ihtiyacı daha az.

@Melkor İnsanların dream setup ile benim dream setup arasındaki fark 5090 bile takarsın bu karta bu arada, gen5 bu. b850'de gen5 şartı var, m2 ve pcie için. Bir tane 9100 pro gen5 4 tb + 5090 rog astral + 6400 c26 gdm disabled. En kral setup bu

Son düzenleme:
Benim bu setupta hevesim gitti zaten, bir sonraki projem RGB'siz Custom loop istiyorum

Dediklerinizin hepsini dikkate alıyorum. Bu şekilde denemeler yapıcam.

@Ayhan Dönmez 8400 ss i bulabildim

Dosya Ekleri

• a2ab6d4e-f0ae-41bc-a35a-34f4488047a2.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 55
Benim bu setupta hevesim gitti zaten, bir sonraki projem RGB'siz Custom loop istiyorum

Dediklerinizin hepsini dikkate alıyorum. Bu şekilde denemeler yapıcam.

@Ayhan Dönmez 8400 ss i bulabildim
Gayet iyi, SoC fazla kaçmış, 1.2'ye çek onu. 2200 FCLK belki stabilite bozmuştur. Tekrar denersin bir ara. Ama 2:1 aman aman da önemli değil, 6200-6400 GDM Disable fazlasıyla yeter tek ccd'ye.

VDDP 1.15 yetmeyebilir bilemeyiz, 1.16-17 gerekebiliyor. 1.2 overkill olur gereksiz. xoc'ler veriyor anca.

8800'de falan anca 1.2 işe yararsa yarar, 1.15 de yetmeli aslında, 1.3 SoC'tan dolayı belki patlatmıştır 2200 FCLK'yı. O da error sebebi, training bozuyor.

@Melkor 2233 hiç denedin mi, çip yapabiliyor mu? Benimki training'in son saniyesi patlatmıştı en son Anakart da önemli burada. 2200 bile açamıyordum ben stabil zaten, Linpack'te hardware failure vardı hep eski BIOS'larda. O yüzden insanların Godlike'de 2233 açmasına şaşırmıyorum.

Prime kraldır Eski mobo da yapmıştım ama çok yaşamadı

Dosya Ekleri

• o.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 64
Bu b850m-k yaşar, hem gen5 hem de yeterli faz var 9800x3d için. Tam benlik kart aslında x870'in sağladığı ekstra özelliklere zaten ihtiyacım yok.

1.46'da 6400 c28 açabiliyor mu bir de, ondan da patlamıştır belki.

Bir de dediğim gibi 65k trefi + 120 ns trfc garantisi yok, 6400 c30 RAM'de 120 ns trfc 40 derece geçtiği gibi direkt patlıyordu.

Oyunda hata vermeyip testte patlar bu ikisi en sık. Kitten'de 48 derecede patladı en son trefi 65. Oradan düşün. Çok absürt bir durum.

Bir de 65k trefi 8400'dekiyle 6400'deki bir değil. Ns cinsinden değişiyor değerler, hep trefi maxlıyorsun çünkü, sıcaklığa çok hassas bu. Ama frekanstan bağımsız olarak manuel trfc'yi 120 çekiyorsun zaten o çok önemli değil. @Melkor

trfc(trefi)x 2000/frekans formülü var, ns cinsinden ikisini de hesaplarsın bu şekilde.

Son düzenleme:
Pek ümitli değildim 2233 açıcagından 1-2 dk akıcılık guzeldi başka bir sevıye gibi gelmıstı zaten Hero gelmişti umursamadım hemen yeni setup ı kurmaya başladım. Hocam DC kullanıyor musun?

Pek ümitli değildim 2233 açıcagından 1-2 dk akıcılık guzeldi başka bir sevıye gibi gelmıstı zaten Hero gelmişti umursamadım hemen yeni setup ı kurmaya başladım. Hocam DC kullanıyor musun?
Kullanıyorum, nick ruhl5094. Bu süreç beni çok yıprattı zaten ya, zerre zevkim kalmadı PC işine. Bilmiyorum benim hikayemi tam biliyor musun, anlatmıştım konularda parçalanmadan önce. 14700k'sıydı 7800x3d'siydi derken 1 yılımız çöp oldu. Bu kadar hataya rağmen yine toplanan sistem yanlış külliyen Uzaklaşıcam bu işlerden zaten az kaldı, daha elimden bir şey gelmez zaten. 6600 açamıyor çip, bu mobo'da açamaması çok normal, 6400 patlayıp durması da normal. M-Die zaten bu kadar zorlanması mantıklı değil tight anlamda.

A-Die şart bu işler için ya da 8000+ istiyorsan 24 gb M-Die fena değil. 16 gb M-Die direkt lanetli. Yolda görsem bedavaya dağıtsalar yine almam bu saatten sonra Ne aldıysam M-Die geldi 6000 c30 muhabbeti yüzünden.

Acemilere iyi saplıyorlar bu sektörde, hiç acımaları yok. Aylardır şurda o yüzden uğraştım millet hata yapmasın diye, bana olan olmuş zaten giden geri gelmez daha Aylardır garantilerde süründük 4-5 ram anakart değiştik, 4 tane çip değiştik. Sonuç yine hüsran

Senin PBO/CO değerleri nedir bu arada? PyPrime üzerine falan onlar da etkili, ECLK ile 6.2 alan tipler var

Senin anakartta CS FPS rekoru kırmıştım ben 1080p'de, unlost geziyordu ya etrafta 5090 6400 c28 RAM ile 1030 fps aldım diye, aynı ayarlarda 1042 aldım ben de

Ben kendi sistemim haric herkesin sistemini adam ettim, bende böyle bir sıkıntı var, kendim tofaşa biniyorum ama millete merso ayarlıyorum.

ECLK+PBO +200 ile 5.6 GHz sabitlemiştim 9800x3d'yi, ama stabil kalmıyordu sıcaklıktan dolayı. Rog Ryujin 360 push pull bile soğutamıyor.

Delid + direct die cooling + custom loop + mora 4 falan gibi custom radyatörler lazım.

Son düzenleme:
Bahtsızlık seninki 4 kere kit değiştim hepsi A aynı zamanlamalarla kullandım hepsini, pazar arkadasıma sistem toplayacağım. PC basına cok gecemıcem 6200 de kalacağım bir süre daha

Ben daha PC işine bulaşmam gibi, elime para geçerse ve bu kadar boş zamanım olursa belki çok top seviye dizerim, ya da bu şekilde 1 DPC mantıklı bir sistem dizerim, ikisinden biri olur. Çok zaman alıyor bu işler. Termal bakım yapıp şu sistemi bir kere daha deneyeceğim, istediğim verimi alamazsam dağıtırım bunu da. 50 kere kasa sök tak yaptım zaten, yalama oldu her şey. @Melkor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…