Fan sesi duymamak için 0.1 sn'den 0.2 sn vesaire ayarlayabiliyorsun fanların hızlanmasını, direkt hızlanmak yerine 2 katı sürede hızlanıyor, BIOS'tan ayarlanıyor, onu öyle çözebilirsin. Bence CPB elleme, auto kalsın. Undervoltu eğer çok abartırsan stabiliteyi bozuyor bellek kontrolcüyü de ekstra zorladığın senaryolarda.
Sendeki RAM'ler A-Die diye hatırlıyorum, tRCD-tRP 46-46 vermen çok mantıklı gelmedi, 6400 CL30 1.45-1.5 VDD'ye bile açması lazım A-Die 2x16 kitin en fazla. tRFC-tREFI voltaj istediğini çok sanmıyorum, eski Samsung B-Die'ler falan tRFC düşürmek için voltaj istiyordu, Hynix'te var mı emin değilim, çok fark edemedim ben M-Die var bende çünkü. Zaten 150-160 ns oluyor en iyi ihtimalle.
1.25-1.3 SoC arası senin 6400 1:1 mod stabil hale getirmen gerekiyor, ya da uğraşmayıp 6200 1:1 mod 1-2-1 1-2-0 Nitro GDM Enable yola devam etmen lazım, zaten fark çok yok gibi. 1.75v vermek ile 6400'ün tam olarak alakası yok, senin sıkıntın IMC gibi duruyor. SoC abanman lazım, ama 1.3 SoC verince de FCLK stabilliği gidiyor çoğu çipte, bendeki dahil.
@Ünsal İçmez