Corsair 6200MHz CL28 RAM VDDP Voltaj Ayarları ve ZenTimings 1:1 Mod Stabilite Deneyimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 11115
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 294
  • Görüntüleme Görüntüleme 8B

Gördüm zt DC'sindeki yazışmaları çoğunu bilginle ikiye katlarsın bir de bir konu hakkında fikir istiyosun, tam derdinizi anlatamıyosun her ne kadar yabancı dil ile yazsan bile, tersleyen tersleyene orada. Doğru uyarmıştın, ben belki para iadesi olur ihtamilini düşünmüştüm, hiç oralı olmadılar bile, zaten RAM'lerde sıkıntı yok normal yani benim lehime bir şey olmayacağı, BSoD yememin sebebi gen 5'teki SSD'nin yük altında sıcaklıkları ve soğutamamam.

Sana da hak veriyorum, serzenişinde haklısın ama dediğim gibi RAM'ler elimde yokken zamanımı gene RAM'lere harcamak istemedim çok zaman yiyor bunu en iyi sen biliyorsun.

Çok yorduk bence BIOS'u, corruptlandı bir şeyler mesela RAM'leri vermeden önce 6400 1-2-0 2200 açarken ki can çekişiyordu ama gene de boot ediyordu, artık boot bile olmuyor, tight timinglerle ilerlemek lazım artık fazla inat ettik, RAM değiştirmeden biz boşa kürek çekiyoruz gibi geliyor.

@Ayhan Dönmez içerleme durumu yok, ben kaale alınmama gibi bir durum olmadığını belirttim sadece. RAM'ler servisteyken bile her gün girdim buraya yazdıklarınızı okudum, bölmek istemedim çünkü teknik olarak iyi konuşuyorsunuz @11115 ile konunuz dağılmasın diye zamanında gerektiği yerde yazmaya özen gösteriyorum.

@Ayhan Dönmez BIOS flashback ata ata BIOS'a bir şeyler oldu benim sanırım, timingleri ayarlarken BIOS ekranı donuyor, restart attığımda da ayarlar kaydedilmemiş gözüküyor. 4.kez flash ile BIOS yazdım bugün içerisinde.

@Ayhan Dönmez bir de içeriden yazayım BIOS'u dediğin gibi, CMOS reset yapa yapa pinlerin anası ağladı zaten. Bizim gibiler için kasanın arkasında tuş olacak CMOS reset diye bak nasıl rahat ediyoruz ki sende gene o kadar boot olmama sorunu yok bende çok oluyor, acaba timinglerin hepsini bir anda girmemek mi lazım @Ayhan Dönmez EXPO açıp F10layıp, sonra tek tek timingleri yazıp her yazdıktan sonra F10 restartlayıp denemek lazım, sorun nerede anlaşılır direk bodoslama timingleri girmek ve Nitro'ya abanmak benim için sağlıklı değil gibi.

Son düzenleme:
Bu RAM ve anakartlar ile gereksiz zorluyoruz, olmaz yani çok belli, benim zaten training 15 sn idi aylarca Kendini kandırıyorsun yani. Şu an biraz gelişme var ama eğer bir şeyler degrade olmadıysa, sıcaklıktan dolayı tüm voltajları fazla istiyor şu anda işte biliyorsun, kötü zamana denk geldi yani. Kasa kapağı bile kapatamıyorum. O yüzden 6200 sıkılaştırıp oradan devam etmek mantıklı. 6400 c30 oluyor en iyi ihtimalle gibi duruyor bende, çünkü en ufak bir VDDIO ya da VDDP değişiminde hata vermesi mantıklı değil, tek bir c28 yapmakla bile mahvetti sistemi.

Direkt donuyordu yani, Anakart logosundan sonra Windows yüklenirken direkt donduruyordu, BIOS için del basıyorsun, orada da siyah ekran kalıyor İzole ettim işte, trdwr 14 olması gibi göründü bana, cas latency ile ne alakası var bilmiyorum. Kit yapıyor yani aslında c30'da, ya da zaten limitteydi SoC mi yetmedi acaba bilemedim. Çok uğraşmamak lazım işte, bir kazancı da yok bench kovalamıyorsan bu extrem değerlerin @behramabi

Bence tornavida ile bir kere düzgünce sıfırla, sonrasında default al, BIOS içerisinden yaz. Her şey oluyor, ben Windows ve BIOS'a giremedim bugün işte, aylarca böyle bir şey olmamıştı. Her türlü olay olur, sıfırlayıp BIOS içinden yaz bir de, daha da fazla yazma bence. Bir corrupt durumu olduğunda genelde tornavida ile sıfırlamak kurtarıyor %90 bende. @behramabi

1.42 vdd ile 6200 c30 GDM Disable 2133 FCLK aç, o şekil stabil hale getirip kullan, 6400 açabilsen bile bu sıcakta olmuyor @behramabi Ve timing mevzusu sıkıntı, abarttığın an patlıyorsun. A-Die daha toleranslı timing konusunda, bunlar ilk jenerasyon dandik M-Die. @behramabi 24 GB'lık olsaydı bari, hem yeni nesil hem de fazladan GB işimize yarardı her türlü.

2 slotlu kartta çok rahat olur 6400, bunlarda çok zorluyor yani, IMC soğuk tutarsan bir şeyler yapıyorsun. Bir de bu kit kötü binning, IC'ler yeterince primary kısmı sıkılaşmıyor, verimsiz, GDM Disabled için uygun değil 6400'de. A-Die şart o yüzden. 24 GB M-Die'ler de tRCD falan 36 tRP 36 rahatça yapıyor, bu 38 zor yapıyor, dümdüz kötü yani 6400 için iyi değil zaten. Açarsan GDM Enable açıyorsun. O da sınırda kalıyor bende. Nitro 2-3-1'in bir anlamı yok zaten, 1-2-1 1-2-0 zorlaman lazım biraz.

@behramabi Aslında alakası yok, her şeyi bodoslama yaptığında stabilse trainliyor her türlü. Ama sen neyin stabil neyin olamadığını timing ve voltaj bazında bilmiyorsun şu anda. O yüzden adım adım gitmen lazım, nitro en sona bırakcaksın oradan sadece nitro robust enable 8x 8x yapıp çıkcaksın. 6200 c30 36 36 GDM Disable ayarla SoC kafana göre ver 1.25-1.3 arası, FCLK da stokta bırak önce, o şekil Karhu yap 30dk en az. Hata yoksa en azından şu primarylerden emin olursun. Gerçi bu primaryler cas latency hariç 6 saatte falan hata verdiği oldu bende, o mevzu sıkıntı biraz. 35 yapınca çat diye verir ama 36 saatlerce vermeyebiliyor.

@behramabi Karhu'da sadece cache enabled yapman yeterli, kiguix sürümünü de kurmana gerek yok, arayüz değiştirmiş adam zaten bunda, birkaç bir şey eklemiş, gerekli değil. Dediğim gibi başla 15-30 dk arası ilerleyerek devam edeceksin işte. İşlemciye de elleme. Primarylerden emin ol sonra diğerlerini hallet. trtp falan mesela 12-16 açabiliyor mu, Ünsal'ın 24 aşağısını açamıyordu. Bu tarz saçmalıkları senin ayıklaman lazım kısaca.

1.42 vdd 1.4 vddio-vddq bırakıp oradan primary ayarlayıp devam et yola. GDM Disable yap gerçek değerlerini gör, GDM Disable 1-2-1 Nitro stabil açarsın belki.

@behramabi Şimdi 6200'de denedim GDM kapalıyken, twtrl 14 ve trdwr 14, direkt mavi ekran twtrl 14 imkansız zaten GDM Disable gibi bir şey, trdwr de kite bağımlı. GDM enable açıyor. Daha da denemem bunları. Anlamsız zaten, bench'te belki işe yarar.

Durduk yere iş açtık ya başımıza, twtrl neyse de şu trdwr bulaşılacak iş değilmiş, iyi ders oldu. Mahvetti sistemi.

@behramabi Bence sen Kitten'den de yardım al, o daha aklı selim birisi. Benim gibi uçuk değil M-Die yemez abi bu zamanları, ona göre hareket etmek lazım.

@11115 Ben Kitten'e devrediyorum o zaman, kendisi de isterse tabii. @behramabi Baştaki dediklerimi sırası ile yap, dediğim şekilde gevşek bırakarak ilerle. 6200 GDM Disable açabilirsen dua etmen lazım o RAM'ler ile. Ben önce kendi sistemimi bir düzelteyim, şu nalet 2 zamanlama yüzünden 10 kere mavi ekran yedim. BIOS'a zor girdim.

Son düzenleme:
Sanırım ilk defa RAM tuning ve 64 GB dr Setup'ın faydasını gördüm. GTA 5 Enhanced oynuyorum. İşletmelerden para kazanabilmek için oyunda hiçbir şey yapmasam bile online olmam gerekiyor. Arkada GTA 5 açık. LoL oynuyorum. Discorddon LoL yayınını veriyorum. Spotify açık. İkinci ekranda da YouTube'dan video izliyorum. Şıkır şıkır akıyor sistem. Bu şekilde bile 30 GB RAM kullanımını anca görebildim

Alt Tab yapıp GTA 5'e oradan da LoL'e geçiyorum o kadar akıcı ki. Çok seri çalışıyor sistem. Sanki arka planda ikinci bir oyun açık değilmiş gibi.

@Ayhan Dönmez
Twtrl 4'dü benim ve sana ben bunu bir ara yükselteyim fazla tight geldi gözüme demiştim. Biraz zt Discord'unda biraz online da araştırma yaptım. Twtrl 24'SE 6 olması gerekiyormuş. Çünkü Twtrl'in 4 katı olması gerekiyormuş. 6 olursa 4 katı 24 yapar. Bir förmülde Twtrl'in Trrdl'den 2 kat olması gerektiğiymiş. Benim trrdl 12'de iki katı 24. yani formülün bir kısmı tutuyor. Eğer Twtrl'i 6 ya çekersem her türlü formüle uyuyor.

Son düzenleme:

Evet, formül öyle. tWTRS X 4 = twtrl, bir de trrdsx2'ye eşit oluyor dediğin gibi de ne kadar önemli bu formüller. Daha performanslı çalışması için büyük ihtimal. AM5'te bence hiçbir önemi yok bunların, bir fark göremedim.
Senin sistem yağ gibi çalışması çok normal, aldığın FPS de yüksek. Parçaları güzel seçmişin, benim gibi yapmamışın monitör de etkili burada, gecikme değerin çok düşük OLED sayesinde. G-Sync bir de her an devredeyse o da etkiliyordur.

Tfaw= 4X rrds hariç hiçbirine uymadım diyebilirim şu ana kadar @11115
Tras ile tRC kafadan gitti zaten, AM5 için kafana göre ayarla, performans kaybı varsa vardır, yoksa yoktur bir yere kadar. A-die sr tras 30-40 arası problemsiz %90 çalışıyor, Dual rank sadece 40+ değerde garanti. M-die ben 89 verdiğimde bile arada takılma fark ettim. Bu G.Skill m-die'lerde ilk jenerasyon olanlarda bir mevzu var, ne var bilmiyorum. 2-3 tane kullandım bunlardan ve tras hep aynı sıkıntıyı yaşattı. M-die'de tras bulaşmıcan kısaca. Yeni jenerasyonları bilmiyorum, onlar daha sıkıntısızdır 3 GB modül olanlar, A'dan sonra çıktı onlar.

Böyle deniyorum şu an, 255 veriyor karhu.

Boşu boşuna uğraşıyorum zaten, sırf hobi uğruna, 5080-5090 + PG27UCDM ya da 2K OLED yoksa bunların hepsi anlamsız, 144 Hz monitörde ne anlayacaksın ki bunlardan, 4070 Super ile. Bu yine 2. PC olarak dursun, elime para geçince dediğim sistemi alacağım. Bu da 2. PC olarak durur köşede acemiliğimize geldi, aldık böyle bir şey. Hobi uğruna da uğraşıyoruz. Karhu 500 verse de anlamsız yani, aldığın FPS belli, %1 belli, aldığın Hz belli. Sadece hobi bu işler şu anda. @behramabi @11115

Bunlar yapılabiliyor mu yapılıyor, mantık bu. TR'de bu işle uğraşan ya da bunları başarabilen kişi sayısı bir elin parmağını geçmez. Her kit ya da çip gdm disabled açamıyor, bu kadar sıkı da açamıyor hem de m-die ile. En azından yapılabileceğini gösterdik, bir de 1.6 gibi m-die için çok düşük voltaja açıyor. Normalde 1.7 üzerine açar bunu 6000 C30 m-die.

@11115 senin dediğin 8-12-32-6-24 şeklinde de deneyeceğim ama bence bu 8000+ için iyi performans veriyor, ya da Dual rankta zaten daha fazla sıkılaştırınca problem çıktığı için iyi performans alıyorsun, öyle düşünüyorum. 6-6-24 bile aynı veriyor 8-8-32 ile bende. Zaten training-training değişiyor 0.3-0.5 MB, pyprime falan da değişiyor zira, o yüzden kestirmek güç hangisi kesinlikle daha iyi diye.

Bunları abartınca mesela 255 yerine 252 karhu veriyor 2-3 saatte, o zaman bariz belli oluyor da, 6-6-24'e kadar sorun yaşamadım.

Mesela tWTRS 2 twtrl 14 tRDWR 14 trrds 4 tfaw 16-20 gdm enable 6400 C30 açıyordu ama 1.5-2 MB karhu kısıyordu 3-4 saatte. Anlamsız yani bu kadar sıkı yapmak.

Bence bu trrds-trrdl-tfaw-tWTRS-twtrl çok yakın performansları var hepsinin, o yüzden kural falan hikaye, aylardır bakıyorum özellikle bunlara. Ama şu twrrd 2'den 1 yapmak performans artırıyor mesela, 4 kısıyor. Ama sentetik için bunlar. tRDWR 14 de riskli işte, 6400 C28'de mahvetti sistemi 10 kere mavi ekran yedim. C30'da açıyordu. 6200'de denedim hem twtrl 14 hem de tRDWR 14 mavi ekran verdi gdm disable açamıyor kit.

@11115 8-12-32-6-24 0.5 daha kötü veriyor. Bence Dual rank + 8000+ kitlerde efektiftir bu. Kitten kite de değişiyor sentetik performansı.

En iyi bu gibi gdm disable.

Böyle veriyor. İslemci stoktayken.

@behramabi basladın mı denemelere, @Ünsal İçmez'i de çek buraya da, el atsın biraz

255 üstünü göremiyorum 6200'de Karhu'da, 6400 256'yı geçiyordu gdm disable. Bandwith fullendi sanırım, ötesi için 2233 FCLK lazım ya da tRCD 35 olsaydı belki 256 görürdü. M-die ile olmuyor, a-die primary daha sıkı, tRFC falan daha düşük, rahatça 256'yı geçer aynı ayarlarda.

Adamlar 9950X3D'de 270+ alıyor zaten, 7800X3D'de de 270+ alıyor, bizim çöp işlemci 255 zor geçiyor. Boşa aldık 9800X3D'yi diyebilir miyiz @behramabi

9950X3D'de 370+ alıyorlar diyecektim, düzeltme de yapılmıyor ki abi forumda, sadece ben konuştuğum için böyle oluyor sanırım, artık susma zamanı, biraz da siz konuşun. Dual ccd okuma-yazma daha yüksek, FCLK throttle ediyor işte bunu da, çöp AMD, 3000 FCLK yapmadığı sürece AMD almam daha.

Son düzenleme:
Dün pyprime 32b çalıştrdım. Hem tWTRS 4 ile denedim hem tWTRS6 ile.
tWTRS 6 ile olan sonucu ilerdeki BIOS Update'leri için kaydetmiştim.

tWTRS 4 ile 148.6 civarı bir şey çıktı. Bir de hocam artık ben 2B yapmıyorum. Saçma sapan farklı çıkıyor. Atıyorum bir 6.70 çıkıyor, sonra tekrar çalıştırıyorum 6.85 çıkıyor.

Sizde dert etmeyim hocam. Siz zaten 6400 de 1/2/0 bile açabiliyorsunuz. Şu anki sisteminiz gayet iyi bence. İleride RAM değişip yeni monitöre geçerseniz rahatlarsanız ama bunu yapmayıp sistemi komple değiştriceğinizden eminim . Bende takıntılıyım biraz sizin gibi.

Son olarak hocam ben dr kullanıyorum. DDR5'te bile Dr'nin Single Rank'e göre 1:1 de bayağı bir avantajı olduğunu okudum. Hatta zt Discord'un da aynı CAS Latency'de dr olunca Sr'ten bir tık daha düşük CAS Latency'e denk geldiğini yazmışlardı. Mesela 6200C28 dr = 6200C26 Sr'ye denk geliyor.

Çok gereksiz uğraştık ya, bir de ciddi anlamda takıntı var gerçekten. Keşke tekrar bulaşmasaydım bu işe, sigarayı bıraktık buna başladık. Bunu bırakmam için tekrardan sigaraya dönmem lazım sanırım. Bir şeylere bağımlı olmamız şart, yaşayamıyoruz yoksa. Ama bu RAM işi akıl karı değil, bu parçalarla değil yani. Zorladıkça zorluyorsun, elde var sıfır abi. Ben de bırakıcam artık kafama koydum, 480 tRFC de RAM ısınınca hata verdi zaten, 1.6 vdd de sınırda bir de o da verebilir. 1.45 vddq bir tık tRFC tutuyor olabilir emin olamadım, 160 ns altı M-Die'de çok sıkıntı, ya direkt yapamıyor ya da ısınınca error patlatıyor.

@11115 Sen çok güzel dizmişin sistemi diyorumya, baktığımda tek bir hata bulamıyorum. Beni hiç yönlendiren yoktu, cahildim bir de acele ederek aldım, ilk intel kurmuştum zaten, o facia ile sonuçlanınca 7800x3d, o da facia ile sonuçlanında 9800x3d. Sırada ne var gerçekten bilmiyorum.

Değiştiğim RAM'leri anakartları bahsetmek bile istemiyorum, onu iade et şunu al, şunu garantiye gönder 3 ay bekle, 1 ay bekle onun yerine başkasını al, yaşanır mı böyle ya

Beyni meşgul edecek bir şey lazım, artık oyunla da uyuşturamıyorum kendimi, oyun çok baydı beni. Başka hobiler edinme vakti gelmiş belli ki. PC işine 1 yıldan fazla ayırdım, aylarca uğraştım RAM'lerle, elime ne geçti, sıfır. Çünkü bu parçalar ile verim almak mümkün değil, bench kovalarsın sadece. O da globalde kar etmez. TR'de bile bunu yapan 5-10 kişi var zaten global ile yarışacak düzeyde. Bir süre sonra bir hiç olduğunu anlıyorsun.

Bir de durduk yerde milletin RAM'leri 6400-6200 c26-c28'ler havada uçuştu, elime ne geçti yine sıfır. Sanki benim sistemim. Çevrem geniş, arkadaşların, komşuların yayıncıların Seni sevip saydılar mı, yine hayır. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil, seni kullanana kadar iyi davranırlar sonra güle güle derler.

Son düzenleme:

Seni bu anakart keser hocam. Bütün sınırları zorlayanlar bunu alıyor. Bu anakartla çok rahat 8600 MHz yaparsın. Istediğin gibi deneme yap takıl. Önüne engel çıkarmayacak bir anakart.

Ve istediğin gibi ATX olmasına rağmen sadece 2 DIMM var. Parazit yok. 10 katmanlı PCB var. 2:1 modda estirirsin bununla.

İleride yeni sistem alırsan da Apex serisi almanı tavsiye ederim. Uğraşmayı seviyorsun, eğer hobi yapıyorsan en iyisini almak zorundasın eğer almazsan benim gibi 1:1 modda 6200'de takılırsın

Evet 1 DPC işte, Asrock b650m Hdv midir nedir onunla bile yapıyorlar 1 DPC'de 8000+ zorlayabiliyorsun RAM ve IMC yapabiliyorsa. Bizim işlemci anlamsız ama işte, 9950x falan olsaydı uğraşmak çok mantıklıydı. Aylarca yaptığımız şey tamamen hobiydi burada, EXPO Disable ile kendin de kıyaslamışsın zaten. Farklar minimal, çoğu oyun etkilenmiyor bile bundan. 3d'siz model olsa 15-20 FPS artardı belki de.

En azından sınırları zorladık, ne yapılabiliyor görmüş olduk. İnsanların da işine yarar belki diyicem de kim girip de bu kadar şeyi okuyacak, konuyu anlayacak. O kısım da zor. Ben bile deneme yapılma yaparak öğrendim. İnsanlara sormadım ilk etapta, sormakla çok olmuyor çünkü. Bu işin teoriği de var tabii de, bence şu zamanlamalardan çoğu önemsiz. Kuraldan falan çok etkilendiği yok aslında. Bazı sınırları bilmen lazım o kadar.

Ben buraya konu açtığımda çoktan 6400 c28 +200 -10 PBO 1.25 SoC 2133 FCLK falan kullanıyordum kışın işte Oralardan buralara kadar geldik, regresyon oldu tabii çünkü yaz geldi. Kışla yaz tutmaz.

@11115 Cahil olmak çok kötü bir şey işte, üstüne basarak hep söyledim. Bunları biri sana anlatarak da öğrenemiyorsun, kimse de yönlendirmeyince haliyle gidip 14700k alıyorsun, sonra 15 beta bioslu anakart + 7800x3d alıyorsun. 7800x3d imc çöp çıkıyor en iyi 6200 c28 2133 FCLK yapabildim 1.4 vdd A-Die ile onda.

Şu anki aklım olsa çok farklı sistem dizerdim ama iş işten geçti, bu artık 2. PC olarak durur ama IMC'si şu anki çip kadar kuvvetli 9950x3d 9800x3d falan bulabilir miyim meçhul. Custom soğutma da yapmıyoruz direkt açamazsın yani 6400 falan, çok soğuk kalırsa anca açar ortalama bir imc stabil olarak. Bu sıcakta da açabiliyor arada çok fark var.

Son düzenleme:

Vallahi hocam deneme yanılma, kurallar bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Ben tRC için 48, 58, 68, 78 denedim. En iyi sonucu 48 vermedi mesela, 58 verdi. Tek tek deneyerek sweetspotu bulmak gerekiyor. Her kit ve her işlemci kendine munasir olduğu için kimse tavsiye veremez direkt bunu yap diye. Ancak rehber olabilirler.

Mesela trrdl trrds ve tfaw bende en iyi sonucu 8 12 32 verdi. Eğer bunları tight yaparsam karhu Speed bayağı düşüyordu. Aynı şekilde voltajda da mem vdd hariç, 1.06 vddp en iyi gecikmeyi ve en az linpack farkını verdi. Bütün bu değişiklikler sweetspotu bulmakla alakalı. Ve bir anda olmuyor. Eğer üzerine düşersen zamanla oturuyor.

Her imc sıcaktan etkilenmiyor yani, 60'ın altında bazıları bendeki çip gibi 6400 1-2-0 bile stabil götürüyor. Deneme yanılma yapman lazım. Zor iş bu da, binning deniyor işte, TR'de kim uğraşacak buna. @11115

Evet doğru, seninki Dual Rank bir de, ekstra uğraşman lazım timingler daha hassas. Bende hepsi aynı sonuç veriyor nerdeyse ya da tight yapmak kötüleştirmiyor sendeki gibi. Dual Rank'Ta biraz daha gevşek kullanmak lazım çünkü performans kaybı olmuyor ya da minimal.

@11115 Bir de bize kim rehber olacak işte, ben bilerek buraya konu açtım sizi gördüğüm için. Daha önceler açsam belki beraber ilerlerdik sıfırdan. Ben çünkü kendim çok uğraştım deneme-yanılma ile. Sen yine soru sorarak ilerlemişsin, ben çok sevmedim o metodu, bir de her şeyde tersliyorlar işte biliyorsun, hoşuma gitmiyor. İki yöntem de sonuç olarak aynı kapıya çıkıyor. Ama bu iş hakkında bilgili kişi sayısı ülkemizde sınırlı. DDR4 kanadında çok var da, AM5 bilen neredeyse yok 3-5 kişi dışında şu anda forumlarda.

Bizim gibi ekstrem deneyen ben görmedim TR'de, Deadfellow saymıyorum o artık globale hitap ediyor

Bunda da m2'lerde lane sharing var mış yalnız, sadece tek m2 takabiliyorsun, dimm2 kartı kullanmadan. O kartı takınca da RAM'ler ısınıyor, havayı blokluyor. ASUS'a o yüzden çok kızıyorum. Bu adamlar bu işi ya hiç bilmiyor ya da dalga geçiyorlar. Başka bir şey değil. Böyle bir karta lane sharing yaptırmamalıydı. 2. m2'yi taktığın gibi GPU'yu yarıya bölüyor. @11115

Bu TUF'ta da var o mevzu, sırf o yüzden 2. m2 slotunu boş bıraktım. MSI'da yoktu, usb4'lerden kısıyordu arkadaki. Zaten benim usb4 ile hiçbir işim yok. Asrock'ta da yok lane sharing. Asus + Gigabyte'da var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…