Ben de öyleydi başta da, sonra hem size yardımcı olmak hem de zaman geçirmek için yazdım, konu da dağılınca hepten dağıldık zaten. 2200 stabil değil, ondan ses sıkıntısı yapıyor 2133'te kalman lazım. Son attığım aşırı agresif, C28 denedim sistemi dondurdu, tRDWR 14 izole ettim C28'de o dondurtuyor sanırım. Genel geçer söylemiştim onu ya üstüne çok alınma @behramabi
Seni uyarmıştım bir de göndermemen konusunda, ya direkt geri yollarlar ya da para iadesi alırsın, boşa zaman kaybetmiş oldun. Şans bile denemeye gerek yok, benim şansıma parayı verdiler yani sadece o da 4K bir şeydi, vermese daha iyiydi, 1 ay gitmişti boşa çünkü. TR'de garantiye bulaşmaman lazım, ben çok önceden öğrendim bunu. Senin sıkıntın yeterli voltaj veremediğin için stabil kalamıyorsun, o da bir şeyleri corruptlıyor zaman içinde. Benim bak bir tek C28 yapmam bile BIOS'a ve Windows'a girememem ile sonuçlandı. Karhu'ya bastığım an dondurttu sistemi direkt ve corruptladı bir şeyleri yine. tRDWR 14 agresif bir değer m-die için zaten, C30'da stabildi 28'de patlatıyor neden bilmiyorum 2 kere denedim, izole ettim onu. @behramabi
Bir de hep kitten cevap yazıyor ya, insan yalnız hissediyor o açıdan böyle bir söylemde bulundum. Aranızda en sabırlı kitten çıktı yani, diğerleri dayanamadı daha fazla. Bu yola 3-5 kişi çıktık sonuçta, kala kala 2 kişi kaldık. Çok da haksız sayılmam bencebak ünsal çekti gitti, ne yaptı acaba merak içindeyim. Seni de merak ettiğimden öyle bir serzenişte bulundum.
Bu parçalar ile daha fazla uğraşmaya değmez bence. Senin de yapacağın en iyi şey 6200 C30 olur o RAM ve anakart ile, ötesini yapamazsın. 1.43'te 6200 C30 anca açıyor bunlar çünkü. Alt zamanları da aşırı sıkı girmeden devam edersin, FCLK 2133-2167 hangisi oluyorsa onunla yola devam edersin, yapacağın bu olur. A-die olsaydı voltaj kilidi olmasaydı istediğini deneme şansı olurdu. @behramabi
@behramabi şu zt DC'sinde biri terslemisti ya geçen, ona sinirliydim, o yüzden genel geçer böyle bir şey yazdım buraya. O yüzden çok üstüne alınma, boş ver. Herkes kendine bundan sonra zaten. Yapacağımızı yaptık, yine yardımlaşır ederiz, sıkıntı yok. Bu aralar isyandayım biraz. İşler düzgün gitmiyor.
İçinden geçtim yine PC'nin zaten, keşke C28 denemeseydim, tRDWR 14 patlattı sanırım izole ettiğimde yine o dondurdu çünkü. Kaybedecek bir şeyim yok makinede de, sonu iyi sonuçlanmıyor, BIOS'un da içinden geçti, Windows'un da, affetmiyor 6400 işte, her şey sınırda FCLK 2200 SoC 1.29 Nitro zaten 1-2-0. hata kaldırmıyor bu işler. @behramabi
Gördüm zt DC'sindeki yazışmaları çoğunu bilginle ikiye katlarsın bir de bir konu hakkında fikir istiyosun, tam derdinizi anlatamıyosun her ne kadar yabancı dil ile yazsan bile, tersleyen tersleyene orada. Doğru uyarmıştın, ben belki para iadesi olur ihtamilini düşünmüştüm, hiç oralı olmadılar bile, zaten RAM'lerde sıkıntı yok normal yani benim lehime bir şey olmayacağı, BSoD yememin sebebi gen 5'teki SSD'nin yük altında sıcaklıkları ve soğutamamam.
Sana da hak veriyorum, serzenişinde haklısın ama dediğim gibi RAM'ler elimde yokken zamanımı gene RAM'lere harcamak istemedim çok zaman yiyor bunu en iyi sen biliyorsun.
Çok yorduk bence BIOS'u, corruptlandı bir şeyler mesela RAM'leri vermeden önce 6400 1-2-0 2200 açarken ki can çekişiyordu ama gene de boot ediyordu, artık boot bile olmuyor, tight timinglerle ilerlemek lazım artık fazla inat ettik, RAM değiştirmeden biz boşa kürek çekiyoruz gibi geliyor.
@Ayhan Dönmez içerleme durumu yok, ben kaale alınmama gibi bir durum olmadığını belirttim sadece. RAM'ler servisteyken bile her gün girdim buraya yazdıklarınızı okudum, bölmek istemedim çünkü teknik olarak iyi konuşuyorsunuz @11115 ile konunuz dağılmasın diye zamanında gerektiği yerde yazmaya özen gösteriyorum.
@Ayhan Dönmez BIOS flashback ata ata BIOS'a bir şeyler oldu benim sanırım, timingleri ayarlarken BIOS ekranı donuyor, restart attığımda da ayarlar kaydedilmemiş gözüküyor. 4.kez flash ile BIOS yazdım bugün içerisinde.
@Ayhan Dönmez bir de içeriden yazayım BIOS'u dediğin gibi, CMOS reset yapa yapa pinlerin anası ağladı zaten. Bizim gibiler için kasanın arkasında tuş olacak CMOS reset diye bak nasıl rahat ediyoruz ki sende gene o kadar boot olmama sorunu yok bende çok oluyor, acaba timinglerin hepsini bir anda girmemek mi lazım @Ayhan Dönmez EXPO açıp F10layıp, sonra tek tek timingleri yazıp her yazdıktan sonra F10 restartlayıp denemek lazım, sorun nerede anlaşılır direk bodoslama timingleri girmek ve Nitro'ya abanmak benim için sağlıklı değil gibi.
Son düzenleme: