Corsair 6200MHz CL28 RAM VDDP Voltaj Ayarları ve ZenTimings 1:1 Mod Stabilite Deneyimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 11115
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 294
  • Görüntüleme Görüntüleme 8B

Clam indirip test edebilir misin hocam.
Bandwith testim.

Latency testim.

Yeni keşfettim bende. Pyprime gibi oynak değil daha doğru sonuç veriyor.

Clam indirip test edebilir misin hocam.
Bandwith testim.

Eki Görüntüle 162037

Latency testim.

Eki Görüntüle 162038

Yeni keşfettim bende. Pyprime gibi oynak değil daha doğru sonuç veriyor.
Tamam yapayım. Dün her şeyi sıfırladım ama. Şu 6200 c26 GDM Disable Karhu'da random failledi bir trainingde. GDM Enable yaptım o da failledi 1.63 vdd de fayda etmedi. Benim IMC patlak sanırım, 7/24 yapamıyor Karhu'da Sıcaklar çok sıkıntı.

Böyle geldi. PyPrime de 6.9-7 arası veriyor 6400 c30 1-2-0. Bunu da teste tabi tutmam lazım. 6200 akşama doğru hata verince sildim onu Niye verdiğini bile anlayamadım ki.

@11115 Bandwith düşük ama sanki sana göre, anlayamadım tam. Bir bakarsın.

2200 bandwith mi throttlelıyor acaba bende, tam stabil değilse.

@11115 Karhu'yu yönetici çalıştırmakla hata vermesi alakasızdır değil mi Sen düz çalıştırıyorsun sanırım, yönetici yapmam daha Karhu'yu falan.

70ns falan zaten 6400 c24-26 GDM Disabled ile görüyorlar diye biliyorum. Ben GDM Disable yapsam birkaç ns kısar bence oradan. Sıcaklık bu işin düşmanı işte. Oda 30-40 derece olunca naparsan yap kar etmez. 70 altına düşürmek imkansıza yakın yani bunu latency kısmını günlük kullanımda. Bandwith kısmını hiç anlamıyorum. FCLK'nın işi olabilir ya da senin dual rank diye çok yüksek, bilemedim. @11115

@11115 Thread kısmını 1 bırakmışım gerçi, sebebi o sanırım. Zaten bandwith önemsiz, latency önemli gaming için. Ben de hiç kullanmadım bu programı açıkçası.

@11115 Adamın yazdığına bak 1-2-0 bulaşılmaz, cas latency düştükçe de SoC yetmiyor. Bunların anakartı bir de gene ya da apex. İşlemci 50 derece altı kalamıyorsa zorlamanın anlamı yok bu RAM işini. Daily olmuyor bunlar işte. Kışın absürt şekilde açıyordum ben de İşlemci ölmediyse yine açarız belki ama anlamsız işte. Custom loop yok, adamlarda mora falan var.

Şu bana sallayan hadsiz niye sallamıyor acaba buna, nerede o Yazsa ya buna da, biz nerden bilelim senin soğutma sistemini, IMC capability'sini, hani nerde neden yazmıyor

Biz c30 yapınca bize sallayan adam, c26'ya laf etmiyor. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur lafı çok gerçekmiş.

@11115 Bu 70 ns. 70'in altı ne kadar imkansız buradan anlaşılıyor.

Çipi de 9950X3D gerçi, fark ediyor mu bilmiyorum. Karhu'yu ciddi etkiliyor, orası gerçek dual ccd.

@11115 Bu VDDIO'yu kaç vermiş bu arada ya, 1.43 VDDIO hayatımda görmedim, böyle ara değerler verdiğimde stabilite sorunu yaşıyordum ben. Niye 1.45 verip geçmiyorlar acaba. 1.43 ne abi.

@11115 Bu Windows RAM mevzusunu nasıl anlıyor ya, yine memory diagnostic aç diye uyarı geldi restartta, BIOS sıfırlayıp expo 2 açtım, üstüne 6000 c30-36-36 diye zamanları girdim 3-5 saat oyun oynadım denedim işte, sonra restart attım yine geldi memory diagnostic. Abi oyunda sıkıntı yok, ben de bunu çözemedim. Karhu, OCCT algılayamadığını Windows nasıl algılıyor, bilgin var mı bu konuda? Fast boot kapatmayı unutmusum ondan mı verdi acaba.

Son düzenleme:

Bizzat Dom'un ağzından okumuştum. 1.43 üzeri vddio stabilite sorunlarına yol açıyormuş. O yüzden vdd ve vddq fulleyenler vddioyu da 1.43'te kullanıyorlar. Zaten hem uclk hem de CAS latency zorladıkları için maksimum verebilecekleri Vddio'yu vermeleri gerekiyor. Ha bir de vddp arttırdıkları için vddio da artmak zorunda. 0.95 vddp ile 1.30 vddio kullanabilirsin mesela. Ama 6400 ya da 8400 MHz deniyorsan zaten 1.15 vddp vermen gerekiyor. Vddp yi o kadar yükseltince de 1.30 vddio da kalman mümkün değil. Mecbur maksimum vermen gerekiyor. Dom 1.435 veriyordu mesela. İleride attığı configlere de bak hep 1.435 veriyor adam.

Ha benim için 1.40 vddio yeterli. Vddp ben 0.95'te kullanmıyorum benimki 1.06 nispeten yüksek ama 1.40 vddio yeterli geliyor benim configimde.

Bu arada baktım sonuçlarına. Gayet olması gerektiği gibi gelmiş. Bandwith farkı sr olduğu için kaynaklanıyor olabilir ama emin değilim. Fclk değiştirip tekrar denemenizde fayda var hocam.

1 thread kullandım o yüzden öyle geldi o sanırım. c28 yapıp tekrar denedim, 75 yerine 75.8 gibi bir şey verdi, demek ki c28 tam stabil değil bir şekilde. Bu arada 1.45 nasıl bir instabilite kaynağı onu tam anlamadım, benim kart 1.488 1.5 arası veriyor zaten 1.45 verdiğimde, bunların direkt kaç veriyorsa o VDDIO'yu veriyor. @11115 1 saat Linpack de yapmıştım ben 1.4 vd 1.45 VDDIO için, aynı gelmişti GFLOPS bir yerden sonra 473'te mi ne sabitlenmişti işte.

VDDP mevzusu da çipten çipe değişiyor olabilir bu arada, ben çok rahat 0.95 kullanıyorum 1.45 ve 1.4 VDDIO ile, sadece 1-2-0 Nitro'da 0.95 stabil değil, 1.0 ve üzeri stabil. Vddio + vddp ilişkisi bende olmadı yani tam anlamıyla. Hatta 1.15 vddp vermek crash veriyor oyunda bir müddet sonra, testlerde hata olmadığı halde. Sebebini çözemedim @11115

2:1 modda VDDP aşırı önemli, bence onlar o yüzden öyle düşünüyor. 1:1'de 6600 c28 falan denemiyorsan 0.95 vddp 1-2-1 Nitro'ya kadar iş görüyor. 6400 c26 açıp da 0.95 kullananlar da var yani vddp autoda bırakanlar baktığımda. 2:1 modda 0.95 mümkün değil ama, 1.05 lazım minimum gibi bir şey, o da yetmez 8400'e falan 1.15+ lazım.

VDDIO da zaten önemli gidip de 1.3 1.35 VDDIO'ya 8000 açmak mümkün değil bence, ben görmedim. En azından 1.4+ olması lazım. Ama 1.45 nasıl bir instabilite sebebi cidden bilmiyorum, ben 1:1 zorlarken hep verdim 0.95 vddp ile 1.4-1.45 Vddio, aylarca kullandım, hiç sıkıntı yaratmadı neredeyse. @11115

Senin dediğin FCLK sapması yapıyordu bir ara, ama bence o BIOS kaynaklıydı. İmmatür BİOS bunlar çünkü maalesef, zaman içinde düzelecek bu tarz sıkıntılar. Şu memory diagnostic vermesi bile saçmalık 1.35v'ta da neyse işte Bu arkadaşların anakartları ne veriyorsa onu veriyor, sapma falan yok, o büyük avantaj, ben 1.45 verdiğimde aylarca 1.5 vddio kullandım yani, ona rağmen sorun yoktu 1:1 6200-6400'de. 2:1 için dedikleri geçerlidir bence. 1:1 denemez bu adamlar, 2:1 daha iyi read, bandwith veriyor dual ccd'de. @11115

Şu an ciddi anlamda 2:1 üzerine yoğunlaşmışlar, bu yeni kartların amacı oraya yönelik ve daha iyi performansı var zaten tartışmasız.

@11115 Hatta şöyle diyeyim, 1.4 VDDIO verdiğimde ne yazık ki 1.44-1.42 bandında bir inip bir çıkıp veriyor Ben bu anakartta iyi ki stabil acabiliyorum bu RAM'ı, ya da öyle zannediyorum diyeyim. Stabil olman için sabit vermesi lazım uzun süre, bir inip bir çıkarsa stabilite sağlanamaz, SoC manuel mod deyip veriyorsun, neden offset mode değil mesela, onda stabilite aşırı zor çünkü, hiç denedin mi bilmiyorum. Ben şu an offset kullanıyor gibiyim bu voltajları, sende direkt ne veriyorsan onu veriyor, çok şanslısın o yüzden.

Asus nefret ettirdi kendinden gerçekten. Bir yazılım bu kadar mı kötü yapılır, senin anakart ile bu anakart arasında sıfır fark var, tamamen yazılımsal bu sorun, donanımla alakası yok. Aralarında 1-2k fiyat farkı var bir de. Ben aldığımda da senin anakart 18k'ydı sanırım bu 16k'ydı. Bilemiyorsun işte, Hero'da bile 2-3 bug vardı, onlar da bu yeni Agesa'lı BIOS'ta anca düzelttiler, kaç ay oldu bak Hero çıkalı.. Bu adamlar bu işten anlamıyor, beni koysunlar bu yazılım işine, bedavaya bu adamlardan daha iyi yaparım. Farkında değiller bu sorunların, hangi eleman hazırlıyor bu yazılımları bilmiyorum da, işten atılması lazım bir an önce.

İşten anlamayan yazılım mühendisine ne diye BIOS cart curt hazırlattırıyorsun kardeşim anlamıyorum ki yani. En tepe model anakartında bile bilinen 2-3 bug var. Voltaj sınırlaması var. Bunu 1 senede anca düzeltiyorlar. Güç sistemi olarak hiçbir fark olmayan 2 anakartın yazılım kanadında nasıl bir uçurum olduğu da belli işte. Güzel yazılım mühendisliği. Ben de olurum böyle mühendis.

Bunların beceriksizliği yüzünden biz uğraşmak zorundayız, bunu satıp senin anakartı almam lazım şu anda mesela stabilite için. Çünkü ne veriyorsan onu veriyor sendeki yazılım. Hero'da da bug vardı, o da düzeldi, o da alınabilir. 1 yılda düzeltti ama rezil herifler vddio+vddp bugu. Voltaj kilidi koyuyorlar 30k'lık anakarta. Aynen adam 1.5 vddp verip anakartı islemciyi yakacaktı onu koymasaydın.

Keşke her şey olması gerektiği gibi olsaydı da şunları yazmasaydık, boşuna yazıyoruz belki. Adamlar farkında bile olmayabilir bu durumun. Sadece benim kartta yok bu sorun, B850-F'e baktım ROG, onda da var mesela. Bir daha demek ki tüm sülalede herkes hangi anakart kullanıyor tek tek bakılıp hangisi voltaj sapması en az yapıyor, onu öğrendikten sonra anakart almak lazım. Buna gerek kalacağı hiçbir zaman aklımın ucundan dahi geçmedi, demek ki lazımmış. Şu an onu yapıyorum çünkü, bakıyorum tek tek adamların anakartına, %50-%50. Rog falan fark etmeksizin bu sorun var. 6200-6400 stabil açmak hayal yani, eğer bellek kontrolcü çok sağlam değilse. Voltaj dalgalanması bir yere kadar kabul edilir fakat bu denlisi değil. Yazılımsal ve düzeltilebilecek bir sorunu beceriksiz yazılım mühendisi sayesinde aylarca, yıllarca düzelmiyor.

Yük altındaki meydana gelen Vdrop değil bu sorun aslında, bambaşka bir seviyede şu anda. Dümdüz stabiliteyi bozuyor.

Benim felsefem belli, bundan sonra Apex bile kurtarmaz, X870E Godlike ya da Extreme altı almam. En üst neyse o her şeyde. Ekran kartı da Suprim ya da Astral. Orta segmentle bir daha asla uğraşmam, bilerek böyle yapıyorlar belli ki. Bu kadar beceriksiz olunmaz çünkü.

Cahil olacaksın, hiçbir şey hakkında bilgin olmayacak. Bu adamlar da onu istiyor. Basacaksın 500k parayı, her şeyin en iyisini alcaksın. Düşünemedik bunu zamanında, sıfır bilgi ile topladığım için tüm sistemi vaktiyle. Çok pahalıya patlayacak bu sistem işi bana sonrasında ama en azından öğrenmiş olduk neyin ne olduğunu. Yaşamadan bilinmez. İşten anladığın vakit, kafayı yiyorsun şunları fark ettikçe, aylardır BIOS'un içinde yaşıyorum zaten, bunların farkına varamamak için kör olmak lazım.

20 mv SoC Vdrop, diğer sensör 50 mv fazla, VDDIO yine 20-40 mv arası artırıyor random, 1.6 vdd'yi 1.575 veriyor @11115 Rog B850

Ey ASUS mühendisleri, duyun sesimi artık @Asunex @AsusAdam Ben yalan mı konuşuyorum, her şey ortada değil mi?

Godlike verin abi bana ya, ya da Extreme. Yok bu kartlar deli edecek.

Altı kurtarmıyor bu M-Die'ler çöp. 1.6'da bile hata var c26'da. 1.6 veriyorsun 1.57 droplatıyor cünkü oyunda.

@behramabi Asrock mu, bu anakart mı ?

Elim kolum çok uzun, bir extreme ya da godlike kaldı, onu da bulucam yakında dur.

@behramabi Bu RAM'leri hayrına ver bir dilenciye. 1.6'da bile acamıyor bak c26. Çok kötü bining. Gir 9 taksit hburada 6400 c30 RAM var şu anda, hayatımın hatası o taşlı RAM'lerin kıymetini bilemedik.

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez bende 9800 yok, 7800 var, yukarıda 9800'ü yerin dibine sokmuşsun ya, hiç 270+ aldığım olmadı da benim anakarttan dolayı sorunlu limitliyor işte çoğu şeyi, ikimizin de bu anakartlardan çok dilimiz yandı al birini vur ötekine

@Ayhan Dönmez senin bu durumu apex çözer, asrock deme bana ya, taichi öncesi ve sonrası diye bir şey var asrockta, öncesine kadar hepsi sorunlu, sadece ben demiyorum cümle alemin yakındığı bi anakart bu

@Ayhan Dönmez şu attığın timingleri bi deneme fırsatım olmadı, bi sorun bitiyor bi sorun başlıyor sistemden abidik gubidik cızırtı sesleri çıkmaya başladı, coil whine mi ne diyorlar az baktım sıvı soğutucu bazlı bi problem heralde bir de bu iş çıktı, problemsiz gün geçmiyor.

@Ayhan Dönmez cl 30 dışı bende her türlü sorun çıkartıyor 6200'de bile vdd yetmiyor cl azaltmak çok zorluyor ramleri, işlemci kaynaklımi, ramleri sogutamadigimdan mı bilemiyorum

@Ayhan Dönmez ptm7950 geldi geçen, uyguladim işlemciye hiç bir fark olmadı, boşta 54-55 derece işlemci normalmi bu yanlış mı uyguladım acaba buzdolabına 2-3 saat atın diyorlardı kağıt hassas olduğu için keserken yirtilabiliyor diye, direk bodoslama uyguladım, pubg açıyorum en düşük ayarlarda 81 derece oluyor , 25 dolar güme gitti anlayacağın, cooler Master cyrufuze mu ne diyordun o nasıl hala tavsiye edermisin, antin kuntin çapimdan büyük şeylerle uğraşma uğraşa çok vakit kaybettim termal pad senin neyine al düz macunu uygula işte sanki sistemin hepsi kusursuz bi sorun ptm kalmış gibi.

@11115 @behramabi valla PTM'yi Kitten anlıyor, ben hiç tecrübem olmadı açıkçası. Cızırtı sesi GPU ve PSU kaynaklı değilse %99 Sıvı soğutma pompasından gelen ses oluyor, genelde air bubble kaynaklı oluyor. Aynı sorun vardı Cooler Master sıvı soğutmada, garanti gönderdim, sıfırını verdiler, onda bu sorun tekrarlamadı. Bu da şans işi kısaca

Aga piyasada nerde dandik mal var, hepsi mi bizde olur ya. Şu konuda buluşan herkes Kitten hariç aynı dertten mustarip. Kitten'i kutsanmış kişi olarak seçmek lazım, nazar değmesin de PSU'su bile nokta atışı veriyor tüm kanallardan voltajları, anakartını zaten bahsetmiyorum, 1mv bile oynatmıyor. Benimki 50 mv oynatıyor, @behramabi var mı abi böyle bir şey ya, hayatında gördün mü duydun mu

Nerden aldık şu malları harbiden, RAM'ından tut PSU'suna kadar, şansa 1 tane düzgün mal gelmez mi

Cryofuze Premium TR'de satışı durdu, yeni versiyonu çıktı, cryofuze violet var pembe renkli, bir de onun üst modeli var, incehesap'ta hala satışta sanırım. Bir al dene, viskozitesi yüksektir minimum 1 yıl götürmesi lazım, düzgün uygularsan. Az sac kurutma ile ısıtıp spatulası ile sürersen gpu+cpu uzun süre götürüyor. Mx-6 falan da iyidir viskozitesi yüksektir, en az 6 ay- 1yıl gidiyor bu macunlar çipler için. @behramabi PTM için uygulama hatası yapmadıysan ilginç olmuş öyle olması, çift taraflı bant söküyorsun, en kötü yakın değerler vermesi lazımdı.

Son düzenleme:

İlginç olmuş hocam. Ayhan'in dediği gibi en kötü önceki haliyle aynı olmalıydı. İki tarafinda bandını soktunuz mu? Uygularken yırtılma vs oldu mu? Vidaları eşit şekilde sıktınız mı?
Bir de son olarak PTM zaman geçtikçe performansı artan bir pad. Yaklaşık 1 hafta içinde oturuyor ve daha iyi sonuç veriyor. Sizin soğutucu neydi bu arada?

Gdm disable denedim sabaha kadar. Yok olmuyor. Linpack Extreme çalıştırıyorum ben ilk olarak eğer faillemezse karhu, VT3, anta diye devam ediyor.
Bir türlü gdm disable linpackte Pass alamadım. Aslında aldım birkaç kez ama sonraki bootta fail oldu. SoC'u yükselttim timingleri gevşettim Nitro'yu kapattım yok. Olmuyor. Ama pyprime da 6.6 sayıları C28 ile görmek güzeldi. 6200C26 gdm disabled yapsam 6.5'lere düşebilirdim muhtemelen.

Ancak zamanı değil. Onu anladım kışı beklemek lazım. Bir de gdm disable yapınca vddp ihtiyacım azaldı hatta 1.06 stabilken stabil olmamaya başladı düşürmek zorunda kaldım. Zaten linpackte Pass aldığım denemelerimde ancak vddp düşürünce Pass alabilmiştim. Gdm disable bambaşka bir mevzu. Margin yok, buffer yok direkt neyse o. Latency çok düşük evet ama stabil hale getirmek işkence. Ya da bilmiyoruum dr kite sahip olduğum için bu kadar sıkıntı çıkardı bana.

Son düzenleme:
Birçok timing sıkıntı veriyor, birkaç dual rank ile uğraştım, twtrs ve sd-dd timingleri sıkıntı yapıyordu birinde, onları 8-8 yaptım, twtrs 6'ya çektim, gdm disable açabildim bu sayede. En ummadığın şeyleri gevşetmen gerekiyor. Açamaman imkansız aslında. Her türlü açılır da deneme yanılma işte, bir sürü zaman var hangisi sıkıntı bilmek zor. gdm senin yerine yuvarlıyor çünkü onları. Soc ihtiyacı artırıyor evet biraz, ama sen 1-2-0'sın, 1-2-1 denemelisin gdm off iken, gdm off+ 1-2-0 çok büyük mevzu, farkında değilsin @11115

1-2-1 yaptığında açabilmen mümkün olur timing kaynaklı sıkıntı yoksa, vdd'yi de azıcık artır bazen gdm disable fazla vdd istediği oluyor, hepsi deneme yanılma işte, yüksekten verip her şeyi sonra düşürme işine gidilmeli, vddp başlı başına bir sorun, önce auto bırakıp sonra 1.15'ten düşerek kendin bulman lazım.

Dual Rank'ta GDM disable çok zor, şu an verdiğin zamanlar gerçek değil, hepsini yuvarlıyor işte. Gdm kapattığında onu senin yapman lazım ve en ummadığın şey çıkıyor, ben 2-3 saat uğraştığımda çözebildim DR kitte. Dediğim zamanlar sıkıntı çıktı. 1.56 vdd veriyorsan geçici olarak 1.6 ver o da aradan çıksın, vddio vddq zaten yeterli 1.45 ve 1.4, ondan sıkıntı olmaz. 1-2-0 aşırı zor ama gdm off iken, 1-2-1 denemen lazım ilk önce gdm kapattığında, her şey sabit iken. @11115 1-2-0 + gdm off yaptığımda önceki tutan vddp'ler bende de tutmadı, fazlası azı sıkıntı yarattı. 1-2-0 ile birleştirmemek lazım kısaca, ona dikkat et.

Gdm off + 1-2-1 > Gdm enable + 1-2-0 olması lazım @11115 SoC ve VDDP ciddi düşürürsün, 1-2-1 geçtiğinde. Adamın biri de bahsetmiş zt'de, 0.95 vddp + 1.25 soc'da 1-2-1 gdm off stabil iken, 1-2-0 + gdm disable geçtiğimde 1.15 vddp + 1.3 soc altı stabil olmadı demiş. Gerçekten de öyle.

@11115 Ben de merak ettim, ilk dediğim gibi dener misin 1-2-1 Gdm off, soc geçici 1.25 verebilirsin 1.21 yetmeyebilir. Vdd ve timingler bence dursun, onlar kaynaklı olma olasılığı da çok fazla da, ben denediğimde sd-dd ve twtrl kısmam gerekti. Hem 1-2-0 hem gdm off ayrı bir seviye, çok uğraşman lazım ve kazancı çok az. Zaten latency kafadan 0.1 düşecek gdm off, 1-2-1'in eklediği minicik latency çok etkilemese gerek Seni büyük dertten kurtaracak. Ben 1-2-0 yaptıgımda vddp, soc hiçbir şey uymadı, vddp fazlası azı hep problem cıkarttı 1-2-0'da. Uğraşılmaz 1-2-0 gdm off ile kısaca. 1-2-1 kullanılması lazım off iken.

@11115 Primary'lerin gerçekten stabil olmayabilir, trcd ya da trp belki, bir tık onları da gevşet off iken. trcd 36 %100 stabil olacak diye bir garanti yok off iken ama olması gerekir yine de. trp de a die olduğu için bence stabildir, ama denemek lazım. Asıl sıkıntın timing kaynaklı değilse, 1-2-0 kaynaklı.

Biraz gezdim dc'de de, gdm off bazı kitler sevmiyor, daha doğrusu hem timingler tutmuyor hem de vdd fazla istediğinden bahsetmişler. Tüm zamanları verdiğin birebir değerde çalıştırdığı için dedikleri doğru ama uçuk rakamlar değil bunlar, 8400 c32 uğraşmıyoruz çünkü, bir tık marjin verip öyle denemek, sonrasında düşürmek lazım. 1-2-0 hayal bir de, çok zorlar. 1.29 SoC altında hata veriyor bende, oradan anla 1-2-0. 1-2-1 gdm off iken 1.25 bile stabil 6200'de @11115

Senin yerinde olsam yapacaklarımı yazayım, 1.6 vdd 1.45 vddq 1.4 vddio yeterli, c28 trp 32 trcd 37 sd-dd'leri 8 çekerim şimdilik, twtrl zaten gevşettin, bu haliyle denerim ama sendeki asıl sıkıntı bence 1-2-0 aşırı agresif kaçması gdm off iken. Aynı problem bende oldu, vddp ve soc tutturamıyorsun, azı fazlası sıkıntı vddp'nin 1-2-0'da. @11115

Son düzenleme:

@11115 hocam moddity önerdiginiz siteden aldım, geldi ilk tarafı söktüm, 2.tarafi sökerken bayağı uğraştım, buzdolabına atmak lazımmış herhalde sokmeden önce rahat yirtilmadan sokulebilmesi için, katılaşması için, siz bu adımı uygulamiş mıydınız, orta boyutta kestim 7800x3D'nin hepsini kaplamayacak şekilde biraz küçük olacak biçimde kestim işlemciye uyguladım öbür tarafını işlemciye yapıştırdıktan sonra cımbız ile söktüm.

@11115 arctic liquid freezer iii 420mm var bende soğutucu olarak, böyle bir soğutucuya rağmen değerler çok alakasız değilmi? Pompasinda bi sorun olduğunu düşünüyorum, yada montajlarken bir şeyi yanlış yaptım diyeceğim ama neden bugüne kadar sıcaklıklar normalken şimdi böyle oldu ptm'i uyguladım sıcaklar uçtu, o ara sıvı soğutucu da bozukdu heralde

@Ayhan Dönmez, @11115 çıkan sesi streamable linki olarak paylaştım, pompa kaynaklı değilmi, düşünceleriniz neler?

Behram, bu ses pompa öldüğünde çıkan sese çok benziyor. Garanti göndermen gerekebilir bunu da. Pompa rpm devirlerine falan baksana bir, BIOS gir ya da yazılım üzerinden bak. Pompa %100 devirde mi, orayı bir ss atsana @behramabi Bu AIO pump 2800 devirde dönmesi lazım.

Bir AIO bozulurken bu sesi cıkarır yani sinyal verir. Ama senin sogutucu eski olmasa gerek, absürt geldi bana. Pompa devirleri rpm falan bir ss atarsan bakalım. Bunu garanti göndermen gerekebilir yine de, ya da remount et bir tekrar dene. Geçici olarak hava sogutma her zaman bulundur, phantom spirit çek 1.5k'ya dursun köşede, bu tarz durumlarda kullan. AIO sağı solu belli olmaz, bana çok sıkıntı verdi zamanında. Ama bu ses, bahsettiğim sese çok benziyor. Air bubble değil bu bence. O daha çok cızırtıdır, bu direkt pompa sorununa benziyor. Değerleri bir ss at dediğim gibi. @behramabi

Bu AIO montajı biraz sıkıntılı, tekrardan remount et, montaj yap. Bu sesi bir araştır, dediğim sonuç ile karşılaşacaksın. Phantom spirit çek, bunu garanti gönder, sıkıntı yaşama derim. Bir BIOS ya da yazılımdan rpm'leri ss at buraya bakalım, ekstra remount et bir de, bu aio montajı sıkıntılı bir tık, tam oturmayabiliyor. Bağlantıları ekstra kontrol et, pump header'ine taktıgından emin ol.

Bizim işimiz rast gitmez abi, bende bak prizi yeni değiştim odadaki ama ona rağmen elektrik ark sorunu devam ediyor. Çat çut kıvılcım sesi çıkartıp duruyor arktan dolayı takarken, dün fişin ucunu yaktı, siyah is oluştu yani Tek çözümü 6'lı priz var bende, priz switch off konumdayken takıp çıkartmak fakat yine de fişin uçlarını her türlü yiyor, evde sincap var sanki, kemirmiş hep uçlarını fişin daha doğrusu. @behramabi @11115 Ekstra bilginiz-öneriniz varsa duymak isterim.

Ben cooler masteri 1 ay evde yatırmıştım garanti mevzularından dolayı, hatta ne 1 ayı belki 2-3ay, zaman kavramı yok oldu bende artık, direkt pompa arıza vermişti böyle devirdaim yapmadığı için, ya airbuble kaçıyor ya da bu tarz pompa ölüyor. Benim gibi garanti yollayacaksın aio'yu, phantom çek onu kullan. O fazla bile bu işlemciye @behramabi

Ben büyük ihtimal 500k bayılıp sistem alsam da bu sıkıntılar çıkcak bende, Kitten gibi şanslı olmak lazım. Ya da şey mi yapsam, 500k ona vereceğime, 400k'lık sistem alıp 100k'sını şanslı toplayan kişiye vermek daha mantıklı, niye dersen o fazladan 100k'dan kaçınca 500k çöpe gidiyor, al sana örnek. Yıllardır ugrasıyoruz burda.

Prizde bile ark var abi, yakıyor fişlerin ucunu. Anca 6'lı priz switch off iken takınca doğal olarak ark yok ama her türlü fişlerin ucunu yiyip bitiyor. O kadar priz de değiştik, topraklama da var. Online ups'ten başkası kurtarmaz bizi, şebeke elektriğine hayır.

Yemın edıyorum çok fena imana geldim bu süreçte, ne günah işledik de bize bu reva görüldü, 5 vakit namaza baslıcam bakalım etki edicek mi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…