1 thread kullandım o yüzden öyle geldi o sanırım. c28 yapıp tekrar denedim, 75 yerine 75.8 gibi bir şey verdi, demek ki c28 tam stabil değil bir şekilde. Bu arada 1.45 nasıl bir instabilite kaynağı onu tam anlamadım, benim kart 1.488 1.5 arası veriyor zaten 1.45 verdiğimde, bunların direkt kaç veriyorsa o VDDIO'yu veriyor.
@11115 1 saat Linpack de yapmıştım ben 1.4 vd 1.45 VDDIO için, aynı gelmişti GFLOPS bir yerden sonra 473'te mi ne sabitlenmişti işte.
VDDP mevzusu da çipten çipe değişiyor olabilir bu arada, ben çok rahat 0.95 kullanıyorum 1.45 ve 1.4 VDDIO ile, sadece 1-2-0 Nitro'da 0.95 stabil değil, 1.0 ve üzeri stabil. Vddio + vddp ilişkisi bende olmadı yani tam anlamıyla. Hatta 1.15 vddp vermek crash veriyor oyunda bir müddet sonra, testlerde hata olmadığı halde. Sebebini çözemedim
@11115
2:1 modda VDDP aşırı önemli, bence onlar o yüzden öyle düşünüyor. 1:1'de 6600 c28 falan denemiyorsan 0.95 vddp 1-2-1 Nitro'ya kadar iş görüyor. 6400 c26 açıp da 0.95 kullananlar da var yani vddp autoda bırakanlar baktığımda. 2:1 modda 0.95 mümkün değil ama, 1.05 lazım minimum gibi bir şey, o da yetmez 8400'e falan 1.15+ lazım.
VDDIO da zaten önemli gidip de 1.3 1.35 VDDIO'ya 8000 açmak mümkün değil bence, ben görmedim. En azından 1.4+ olması lazım. Ama 1.45 nasıl bir instabilite sebebi cidden bilmiyorum, ben 1:1 zorlarken hep verdim 0.95 vddp ile 1.4-1.45 Vddio, aylarca kullandım, hiç sıkıntı yaratmadı neredeyse.
@11115
Senin dediğin FCLK sapması yapıyordu bir ara, ama bence o BIOS kaynaklıydı. İmmatür BİOS bunlar çünkü maalesef, zaman içinde düzelecek bu tarz sıkıntılar. Şu memory diagnostic vermesi bile saçmalık 1.35v'ta da neyse işte

Bu arkadaşların anakartları ne veriyorsa onu veriyor, sapma falan yok, o büyük avantaj, ben 1.45 verdiğimde aylarca 1.5 vddio kullandım yani, ona rağmen sorun yoktu 1:1 6200-6400'de. 2:1 için dedikleri geçerlidir bence. 1:1 denemez bu adamlar, 2:1 daha iyi read, bandwith veriyor dual ccd'de.
@11115
Şu an ciddi anlamda 2:1 üzerine yoğunlaşmışlar, bu yeni kartların amacı oraya yönelik ve daha iyi performansı var zaten tartışmasız.
@11115 Hatta şöyle diyeyim, 1.4 VDDIO verdiğimde ne yazık ki 1.44-1.42 bandında bir inip bir çıkıp veriyor

Ben bu anakartta iyi ki stabil acabiliyorum bu RAM'ı, ya da öyle zannediyorum diyeyim. Stabil olman için sabit vermesi lazım uzun süre, bir inip bir çıkarsa stabilite sağlanamaz, SoC manuel mod deyip veriyorsun, neden offset mode değil mesela, onda stabilite aşırı zor çünkü, hiç denedin mi bilmiyorum. Ben şu an offset kullanıyor gibiyim bu voltajları, sende direkt ne veriyorsan onu veriyor, çok şanslısın o yüzden.
Asus nefret ettirdi kendinden gerçekten. Bir yazılım bu kadar mı kötü yapılır, senin anakart ile bu anakart arasında sıfır fark var, tamamen yazılımsal bu sorun, donanımla alakası yok. Aralarında 1-2k fiyat farkı var bir de. Ben aldığımda da senin anakart 18k'ydı sanırım bu 16k'ydı. Bilemiyorsun işte, Hero'da bile 2-3 bug vardı, onlar da bu yeni Agesa'lı BIOS'ta anca düzelttiler, kaç ay oldu bak Hero çıkalı.. Bu adamlar bu işten anlamıyor, beni koysunlar bu yazılım işine, bedavaya bu adamlardan daha iyi yaparım. Farkında değiller bu sorunların, hangi eleman hazırlıyor bu yazılımları bilmiyorum da, işten atılması lazım bir an önce.
İşten anlamayan yazılım mühendisine ne diye BIOS cart curt hazırlattırıyorsun kardeşim anlamıyorum ki yani. En tepe model anakartında bile bilinen 2-3 bug var. Voltaj sınırlaması var. Bunu 1 senede anca düzeltiyorlar. Güç sistemi olarak hiçbir fark olmayan 2 anakartın yazılım kanadında nasıl bir uçurum olduğu da belli işte. Güzel yazılım mühendisliği. Ben de olurum böyle mühendis.
Bunların beceriksizliği yüzünden biz uğraşmak zorundayız, bunu satıp senin anakartı almam lazım şu anda mesela stabilite için. Çünkü ne veriyorsan onu veriyor sendeki yazılım. Hero'da da bug vardı, o da düzeldi, o da alınabilir. 1 yılda düzeltti ama rezil herifler vddio+vddp bugu. Voltaj kilidi koyuyorlar 30k'lık anakarta. Aynen adam 1.5 vddp verip anakartı islemciyi yakacaktı onu koymasaydın.
Keşke her şey olması gerektiği gibi olsaydı da şunları yazmasaydık, boşuna yazıyoruz belki. Adamlar farkında bile olmayabilir bu durumun. Sadece benim kartta yok bu sorun, B850-F'e baktım ROG, onda da var mesela. Bir daha demek ki tüm sülalede herkes hangi anakart kullanıyor tek tek bakılıp hangisi voltaj sapması en az yapıyor, onu öğrendikten sonra anakart almak lazım. Buna gerek kalacağı hiçbir zaman aklımın ucundan dahi geçmedi, demek ki lazımmış. Şu an onu yapıyorum çünkü, bakıyorum tek tek adamların anakartına, %50-%50. Rog falan fark etmeksizin bu sorun var. 6200-6400 stabil açmak hayal yani, eğer bellek kontrolcü çok sağlam değilse. Voltaj dalgalanması bir yere kadar kabul edilir fakat bu denlisi değil. Yazılımsal ve düzeltilebilecek bir sorunu beceriksiz yazılım mühendisi sayesinde aylarca, yıllarca düzelmiyor.
Yük altındaki meydana gelen Vdrop değil bu sorun aslında, bambaşka bir seviyede şu anda. Dümdüz stabiliteyi bozuyor.
Benim felsefem belli, bundan sonra Apex bile kurtarmaz, X870E Godlike ya da Extreme altı almam. En üst neyse o her şeyde. Ekran kartı da Suprim ya da Astral. Orta segmentle bir daha asla uğraşmam, bilerek böyle yapıyorlar belli ki. Bu kadar beceriksiz olunmaz çünkü.
Cahil olacaksın, hiçbir şey hakkında bilgin olmayacak. Bu adamlar da onu istiyor. Basacaksın 500k parayı, her şeyin en iyisini alcaksın. Düşünemedik bunu zamanında, sıfır bilgi ile topladığım için tüm sistemi vaktiyle. Çok pahalıya patlayacak bu sistem işi bana sonrasında ama en azından öğrenmiş olduk neyin ne olduğunu. Yaşamadan bilinmez. İşten anladığın vakit, kafayı yiyorsun şunları fark ettikçe, aylardır BIOS'un içinde yaşıyorum zaten, bunların farkına varamamak için kör olmak lazım.
Eki Görüntüle 162332
Eki Görüntüle 162333
Eki Görüntüle 162334
20 mv SoC Vdrop, diğer sensör 50 mv fazla, VDDIO yine 20-40 mv arası artırıyor random, 1.6 vdd'yi 1.575 veriyor
@11115 Rog B850
Ey ASUS mühendisleri, duyun sesimi artık
@Asunex @AsusAdam Ben yalan mı konuşuyorum, her şey ortada değil mi?
Eki Görüntüle 162338
Godlike verin abi bana ya, ya da Extreme. Yok bu kartlar deli edecek.
Eki Görüntüle 162343
Eki Görüntüle 162344
Altı kurtarmıyor bu M-Die'ler çöp. 1.6'da bile hata var c26'da. 1.6 veriyorsun 1.57 droplatıyor cünkü oyunda.
@behramabi Asrock mu, bu anakart mı ?
Elim kolum çok uzun, bir extreme ya da godlike kaldı, onu da bulucam yakında dur.
@behramabi Bu RAM'leri hayrına ver bir dilenciye. 1.6'da bile acamıyor bak c26. Çok kötü bining. Gir 9 taksit hburada 6400 c30 RAM var şu anda, hayatımın hatası o taşlı RAM'lerin kıymetini bilemedik.