X870E-E indirim bekliyorum o halde. Bu arada size güvenim tam. Bu anakartla beraber G-skill ram'leri alıp O.C yapacağım. İnşallah sorun çıkartmaz. Aklımda B850E vardı aslında. Çünkü anakartın extra özellikleriyle işim yok. Fakat sanırım siz B850 çipset olduğu için ona o para verilmez dediniz. Sizi dinliyorum o halde o anakartı eliyorum direkt.
@Krmm E-E'de sanırım nitro path özelliği var ve hero-apex'te falan, b850-e'de nitro path yok ise alma, anakart sayfasında yazar bu açıklama, memory kısmı için önemli.

@Krmm E-E'de sanırım nitro path özelliği var ve hero-apex'te falan, b850-e'de nitro path yok ise alma, anakart sayfasında yazar bu açıklama, memory kısmı için önemli.
Evet o özellik benim de dikkatimi çekti. Tam olarak ne işe yarıyor anlamadım ama B850-E olanda yok bu özellik. O yüzden X870E-E alacam gibi duruyor.

Hocam şöyle yapalım ozaman. E-H olanı bi kere direkt eleyelim. Çünkü onda Q-CODE yok. Bu özellik olsun istiyorum.

x870E-E bütçeme göre daha mantıklı benim için. O yüzden ilk olarak buna odaklanacam. Fakat fiyat takibi yapmak adına apex olanı da listeme ekliyorum. Hani belki olur da baya bir indirime girer direkt çeker alırım. Ama öncesinde şunu sormak istiyorum.

Apex olanla şu Hero olanın farkı ney? İnsanlar genel olarak hero olana yönelmiş gördüğüm kadarıyla. Ayrıca Apex olanda bellek yuvası 2 adet koymuşlar. O yüzden apex yerine hero daha mantıklı değil mi ?

Apex önerme sebebim(z) 1DPC olması yani 2 bellek yuvasına sahip olması. 2DPC yani 4 bellek yuvası olan kartlarda az miktarda da olsa parazitlenme mevcut.

Asus bu sebepten ötürü Apex'e 2 bellek yuvası koydu sadece. Üstüne üstlük RAM için fan var Apex'te.