Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Anakart bağlı olmadan olmaz, normalde kontrolcülerde fan hızı için ayrı bir PWM sinyal kablosu olur, onu anakarta takılır kontrolcü üzerinden tüm fanlar kontrol edilir, sizin kasasaki kontrolcüde yok o sinyal kablosu.
Şu an size böyle bir çoklayıcı lazım.
Wanhedaa
Çalışkan
Şu 3'lü olan uç fanlarda var ama hiç bir yere bağlamadım onlarıAnakart bağlı olmadan olmaz, normalde kontrolcülerde fan hızı için ayrı bir PWM sinyal kablosu olur, onu anakarta takılır kontrolcü üzerinden tüm fanlar kontrol edilir, sizin kasasaki kontrolcüde yok o sinyal kablosu.
Ben bunu alsam anakart'ta nereye takacaktım hocam?
Wanhedaa
Çalışkan
Bahsetmiş olduğum çoklayıcı hocam fana bağlı olan erkek ve dişi kablolardı. Yani fandan çıkan erkek dişli uçlar kablosu biraz daha uzun olan dişi uçlar ile bağlanıyor sokete. Bu şekil çoklayım yok maalesef.
O LED'ler için onunla işimiz yok, LED soketleri ayrı, fanın dönmesini sağlayan soket ayrı.
Anakartın en üstünde SYS fan portu var ya boşta, siyah renk, bu çoklayıcının tek soket olan tarafını oraya takıyorsunuz, diğer 3'lü olan uçlarada kontrolcüden çıkarıp fan soketlerini takıyorsunuz.
Sizde 2 fan var bir uç boşta kalır, ileride fan eklerseniz onu kullanırsınız.
Anakartın en üstünde SYS fan portu var ya boşta, siyah renk, bu çoklayıcının tek soket olan tarafını oraya takıyorsunuz, diğer 3'lü olan uçlarada kontrolcüden çıkarıp fan soketlerini takıyorsunuz.
Wanhedaa
Çalışkan
Tamamdır hocam teşekkür ederim yardımlarınız için sizi uğraştırdım.O LED'ler için onunla işimiz yok, LED soketleri ayrı, fanın dönmesini sağlayan soket ayrı.
Bu çoklayıcıyı alıp anakartımda bağlayacağım sonra BIOS'tan kontrol yapabilirim sanırım.
Wanhedaa
Çalışkan
Hocam tekrar rahatsız ediyorum ama çoklayıcı önerir misiniz. Ucuz ve kaliteli olursa sevinirim.O BIOS'da boşta olan sistem 1 yeri var ya orada görünecek, ayarlarsınız.
Bu arada o çoklayıcıyı örnek olarak attım, daha uygun bir şey alabilirsiniz.
Yeni konular
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-
-
-