yyusufsmsek
Uzman
Selam hocalarım yine ben diyebilirim. Daha önce açmış olduğum konularda yardımlarınızı talep etmiştim. @LH44, @Ayhan Dönmez @ggbye hocalarımdam. Benim de frametime ms problemim var. Sistemim ne kadar kuvvetli olsa da benden saha düşük sistemli arkadaşlarım daha iyi sonuçlar alıyor. Hatta izlediğim test videoları da bunu söylüyor ama ben bir türlü bu verimi alamıyorum. BIOS içinde denemediğim ayar kalmadı ama çözüm bulamadım. sonrasında bu RAM timings konusunu @Ayhan Dönmez hocamın tavsiyesiyle Nebi Akgün ile tanıştım. Aşağıda verdiğim fotoğraflardan da yola çıkarsam Hynix M-Die bir RAM kitim var. Ama bu ayarları yapmama rağmen PC'yi tekrar açtığımda 1-5 dakika içerisinde ekran görüntüsü alınmış gibi hiçbir tepki vermeden donuyor. Hatta aynı şey BIOS'ta da başıma geliyor. Hızlı tuş kombinasyonuyla varsayılan ayalara çevirince düzeliveriyor. Aşağıdaki fotoğraflar M-Die kit üzerinden yapılmıştır. Ve sonucu sizinle paylaştım. İstediğiniz başka görsel olursa paylaşmaya hazırım. Yardımlarınıza ihtiyacım var tekrardan.
AMD Ryzen 7 7800X3D
MSI 4070 Super 12G
Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL30 AMD EXPO DDR5 RAM (CMH32GX5M2B6000Z30K)
AMD Ryzen 7 7800X3D
MSI 4070 Super 12G
Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL30 AMD EXPO DDR5 RAM (CMH32GX5M2B6000Z30K)
Son düzenleyen: Moderatör: