Menünün tanıtım videosu olsa aslında.

1769447501773.webp

1769447517604.webp

@348375 Bu şekilde HWiNFO Tam moddan, RAM kısmından bakılıyor.

Yaparsın. Zaten satıcının bunu yapmasına gerek yok, Hynix ihtimali sıfıra yakın bu kitin. Ama almadan önce ne aldığını bilmek genelde iyidir.
Aldım ki çoktan kargoda zaten keşke evvelden iyice araştırsaydım.

@Ayhan Dönmez hocam bu RAM'leri hızlı satış fiyatı olarak ne gireyim sizce geldiğinde kuramazsam vs sıfır almak durumunda alacağım 19.000'e XPG 32 GB vardı 16x2 şeklinde.

Son düzenleme:
Aldım ki çoktan kargoda zaten keşke evvelden iyice araştırsaydım.

@Ayhan Dönmez hocam bu RAM'leri hızlı satış fiyatı olarak ne gireyim sizce geldiğinde kuramazsam vs sıfır almak durumunda alacağım 19.000'e XPG 32 GB vardı 16x2 şeklinde.

2. el hakkında hiç fikrim yok diyebilirim, bakmam lazım son duruma açıkçası. Uzun süredir takip etmiyorum. RAM fiyatları çünkü çok absürt bir hal aldı. @LH44 piyasayı daha yakından takip ediyor, o konuda kendisi daha doğru yardımcı olur diye düşünüyorum.

@Ayhan Dönmez şimdi ilettiğiniz kanalın videoları izledim 1 tanesini RAM ayarı olan diğer videoları da izlemem gerekiyor izleyeceğim ama büyük ihtimal anlamakta zorlanacağım RAM geldiginde buraya BIOS ekranımı atsam bana yardımcı olur musunuz rica etsem hocam.

Bunun dışında ben bu RAM'leri satmayı istemiyorum pek yani ayarları yaptıktan sonra misal diyorum Memory test uygulamasından testi de yapınca başarılı geçti diyelim sonrasında bu RAM'in içerisindeki chipset yüzünden bozulma ihtimali var mı hocam var ise anlamam mümkün mü geldiğinde eğer bana yardımcı olursanız cidden çok makbule geçer tasarım odaklı çizimler yapıyorum bu sebeple 16 GB'dan geçtim elimde kalsın istemiyorum zarar ederim büyük açıdan.

Alacağın fiyata 2x16 GB bulabilirsen daha iyi olur, AMD sistemler Dual kit i sever. Samsung olmasının büyük bir kayıp olduğunu düşünmüyorum. Çok uygun fiyata bulduysan bunu, yapıştır. Bir şekilde sonra da kit yaparsın.

DDR5'te fark düştü DDR4'e göre ancak AMD'de daha az fark var Dual ve Single arasında RAM hızından çok gecikme daha önemli Intel'de monolitik kalıpdan dolayı daha çok fark yaratır.

Fiyat olarak Vengeance'ler "Corsair" yazdığı için şişik ama siz uyguna aldınız sayılır Single 6000@30 16g kitin 9.500₺ olduğu dönemde 32G Kit 12.500₺ Ama 12.000₺'e çekseniz daha iyi olurdu

DDR5'te fark düştü DDR4'e göre ancak AMD'de daha az fark var Dual ve Single arasında RAM hızından çok gecikme daha önemli Intel'de monolitik kalıpdan dolayı daha çok fark yaratır.

Fiyat olarak Vengeance'ler "Corsair" yazdığı için şişik ama siz uyguna aldınız sayılır Single 6000@30 16g kitin 9.500₺ olduğu dönemde 32g kit 12.500₺ ama 12.000₺'e çekseniz daha iyi olurdu.

Hocam DRAM sorunundan anlar mısınız şu an BIOS Update yaptım fakat ekran gitti DRAM ışıgı yanıyor konuma bakabilir misiniz?

Hocam DRAM sorunundan anlar mısınız şu an BIOS Update yaptım fakat ekran gitti DRAM ışıgı yanıyor konuma bakabilir misiniz?

Hangi konu hocam yardım edelim.

Muhtemelen clear CMOS yaptığınızda düzelecektir PC'i kapatın clrtc pinlerine tornavida ile kısa devre yapın bir timing işlemi mi? Yaptınız.