Çözüldü CPU ve DRAM ışığı yanıyor sistem açılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tyrose
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 6B
  • Etiketler Etiketler
    cpu dram
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tyrose

Uzman
İşlemciyi tekrar çıkardım taktım. RAM'leri tekrar söküp taktım, slot değiştirdim yine olmadı. CPU güç kablosunu diğer kabloyla da değiştirdim yine olmadı ne yapmalıyım? PC'yi yeni kurdum ve ilk açışta CPU ve DRAM ışığı yandı. Fotoğraftaki gibi RAM RGB'leri yanıyor. CPU soğutucuyu da yeni söktüm yoksa takılıydı.

Ayrıca CPU'ya da dokundum sıcaklık var. Çalışıyor gibi geldi nerede sorun var?

Dosya Ekleri

• IMG_20240426_225546.webp
    240,4 KB · Görüntüleme: 648
  • IMG_20240426_225603.webp
    277 KB · Görüntüleme: 415
Çözüm
Olur. Ben salak gibi Biostar rehberi yaptım. Neden aklımda Biostar kaldı?

Yok doğru rehber yapıp yanlış başlık atmışım:

Dosya Ekleri

Son düzenleme:
Olur. Ben salak gibi Biostar rehberi yaptım. Neden aklımda Biostar kaldı?

Yok doğru rehber yapıp yanlış başlık atmışım:

Çözüm
Olur. Ben salak gibi BIOSTAR rehberi yaptım. Neden aklımda BIOSTAR kaldı?

Hiç sorun değil hocam emeğiniz yeter.

Bahsettiğiniz Biosubu.bin nedir? Nereden bulacağım?

Son düzenleme:
Bakalım. Buldum. Yazıya detay ekliyorum:

Kendi bulduğum şekilde BIOS flashback yaptım ancak sonuç aynı. Gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ve sorunsuz gerçekleşti flashback işlemi.

Kendi bulduğum şekilde BIOS flashback yaptım ancak sonuç aynı. Gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ve sorunsuz gerçekleşti flashback işlemi.
An itibariyle söndü. Çabalar için teşekkürler. Şimdi monitor ile deneyeceğim.

Makaleyi güncelledim. Son durum nedir?
Işıklar söndü, başarınız için teşekkürler. Benim gibi biri bile anladı. Şaka bir yana monitör ile de denedim bir sıkıntı yok, sağ olun. Sorun çözüldü.

Işıklar söndü, başarınız için teşekkürler. Benim gibi biri bile anladı. Şaka bir yana monitör ile de denedim bir sıkıntı yok, sağ olun. Sorun çözüldü.

Şunu da belirtmek isterim, direkt BIOS dosyasının ismini creative.rom yapınca ve USB bellek ile flashback yapınca (yaklaşık iki üç dakikada) düzeldi. İlk Boot'ta tekrar yandı ışıklar, biraz korktum. Ancak sonrasında söndüler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…