mstfhll

Uzman
Yer
Adana
Merhaba,

Yaklaşık 4 aydır kullanmakta olduğum ve 800 saat baskıya gelen Creality Hi Combo 3D yazıcımla alakalı sizlere inceleme ve görüş bildirmek istiyorum.

Ürünü Hepsiburada üzerinden Domirobot'tan aldım. Bunu söylüyorum çünkü bu önemli birazdan değineceğim.

Creality Hi modelini tam rakip olarak Bambu Lab A1 için çıkardı. Benzer fiyatta ve cfs modülüyle Bambu'nun ams modülüne rakipti. Otomatik kalibrasyon, uzaktan kontrol ve renkli baskı için birebir rakibi. Bende aslında BambuLab A1 Combo alacaktım ancak Hi Combo'nun daha yeni çıkmış olması, cfs modülünün kapalı olması(bu çok önemli) büyük etken oldu. Cihazın başlığı amiral gemisi olan K2 Pro ile birebir aynı. O yüzden gerek yedek parça gerek kalite olarak diğer Creality ürünlerinden daha iyi durumda.

Baskı alanı 26x26x30 cm olarak PEI tablayla geliyor. 800 saatlik sürede daha yapışmama veya ektra bir yapıştırıcı kullanma gibi bir durumum olmadı. Boyutu ve kalitesi çok iyi. Aldığım ilk ayında otomatik kalibre ederken elektrik gitti ve gelene kadar ben biraz kafasıyla oynadım. O esnada cihaz kalibrasyona devam etmeye çalıştı ki ederken tablayı köşesinden ortasına kadar 0,4 mm nozzle ile çizdi. Ben hemen Domirobot'a yazdım. Onlarda Log kayıtlarını isteyerek Creality'e gönderdiler ve aynı hafta yeni tabla gönderdiler. İşte tam olarak bu yüzden yedek parça ve servis açısından kesinlikle yetkili satıcından alınması gereken bir ürün.

Ben genel olarak PLA, PETG bastım ancak deneme amaçlı da olsa ABS basmak istedim. Cihazın özelliklerinde basılabilir olarak görünse de çok ihtimal vermiyordum çünkü abs ve asa gibi filamentlerin kapalı kasada basılması öneriliyor. Ancak garip bir şekilde 3 kg ABS bastım ve hiç sorun olmadı. Sadece kötü bir koku ortaya çıkıyor. Yine de çok tavsiye etmiyorum bu cihaz çok uygun değil onun için.

Şimdi kullanılabilirlik kısmına gelirsek:

Telefondan ve bilgisayardan kullanılabilecek Creality Print uygulaması mevcut. Dünyanın neresinde olursanız olun cihazı hem izliyor (kendi kamerası mevcut) hem kontrol edebiliyor hem de baskı verip iptal edebiliyorsunuz. Bu yönüyle Bambu lable aynı hatta birkaç artısı da var.
Renkli baskı almak çok basit ve keyifli, uygulamasını kullanmakta çok çok basit ancak ben çok renkli baskı kullanmıyorum çünkü aşırı şekilde çöp filament çıkıyor. Ben akrilik boyayla boyamayı öğrenip tamamen kendim boyamaya başladım.

Cihazla alakalı bahsedeceklerim genel olarak iyi. 3D yazıcılara merakı olan, almak isteyen veya denemek isteyenler için çok iyi bir cihaz ve zahmetsiz. Otomatik olması, uzaktan kontrol ediliyor olması, CFS modülünün kapalı olması ve tablasının nispeten büyük olması çok iyi. Nozzle değişimi pek kolay değil uğraştırıyor. Ben deneme amaçlı 0,6 ve 0,8 mm nozzle aldım ancak çok hoşuma gitmedi.

Örnek olarak bir amatör olarak ve ilk defa 3D yazıcıya sahip olan birisi olarak baskı aldığım örneklerden fotoğraf ekliyorum. Uzun bir süre daha kullanacağım gibi görünüyor.

IMG-20251211-WA0101.webp

IMG-20251211-WA0102.webp

IMG-20251211-WA0103.webp

IMG-20251211-WA0104.webp

IMG-20251211-WA0105.webp

IMG-20251211-WA0106.webp

IMG-20251211-WA0108.webp

Ben de aynı makineyi aldım. İlk baskıda sorun olmadı; aynı deneme baskısını başka renkle basarken başlangıçta tabla köşesine çizgi çekerek başladı ve birazcık çizmiş. Buna ne yapmamız gerekir, değişim sağlanır mı? Hepsiburada satıcısından aldım.

Ben de aynı makineyi aldım. İlk baskıda sorun olmadı; aynı deneme baskısını başka renkle basarken başlangıçta tabla köşesine çizgi çekerek başladı ve birazcık çizmiş. Buna ne yapmamız gerekir, değişim sağlanır mı? Hepsiburada satıcısından aldım.
kusura bakmayın cevabınızı yeni görüyorum. evet sağlayabilir. firmaya bi yazın eğer ki log kayıtlarını isterlerse gönderin ancak bu haliyle bile çok sorunsuz olacağını söyleyebilirim. pei tablalarda yapışma sorunu olmuyor. hala çok aktif kullanmaktayım