Hocam 69.5 gördüm maksimum. O da TM5'te Farming Simulator 25'te 52 derece falandı.

1.3v 6000 CL36 deneyin hocam. Ardından tREFI 50k veya 65k yapmayı deneyin. İlk zamanlamalar odaklı oynamışsınız tabii @Ayhan Dönmez hocam daha iyi bilir ama biraz dengesiz olmuş sanki. Alt timingleriniz gevşek duruyor. Sıcaklık 65 62 arası 65k tREFI kaldırıyor bunlar sanırsam. Garanti olsun diye tREFI değerini 50k yaparsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.3v 6000 CL36 deneyin hocam. Ardından tREFI 50k veya 65k yapmayı deneyin. İlk zamanlamalar odaklı oynamışsınız tabii @Ayhan Dönmez hocam daha iyi bilir ama biraz dengesiz olmuş sanki. Alt timingleriniz gevşek duruyor. Sıcaklık 65 62 arası 65k tREFI kaldırıyor bunlar sanırsam. Garanti olsun diye tREFI değerini 50k yaparsınız.

Hocam subtiming çok etkilemiyor diye ellemedim şimdilik.

Vallahi yanlışın var hocam bence @Ayhan Dönmez online olunca daha detaylı anlatır. mesela 6200 CL36 tREFI 12K vs 6000MHz CL36 tREFI 50K-60 arasında fark ciddi oranda var.

Tamam hocam o zaman @Ayhan Dönmez hocam aktif olunca ne derse yaparız.

Tamam hocam o zaman @Ayhan Dönmez hocam aktif olunca ne derse yaparız.

@Ayhan Dönmez.

Vallahi yanlışın var hocam bence @Ayhan Dönmez online olunca daha detaylı anlatır. mesela 6200 CL36 tREFI 12K vs 6000MHz CL36 tREFI 50K-60 arasında fark ciddi oranda var.

@Ayhan Dönmez hocam aktif ama bakmıyor:/

Şu anda müsait olabildim. Konu tam olarak neydi? Micron ise ona manuel tuning çoğunlukla yapılamıyor, Hynix easy timings tarzında bir genel geçer kural, Micron'da ne yazık ki yok. Baştan özetler misiniz?

Hocam Micron çip var RAM'lerimde. Zen timings atayım tekrardan. Şu an stabil bu ayar ile daha ne yapabiliriz?

IMG_20260430_210419.webp

IMG_20260430_210425.webp

Şu anda müsait olabildim. Konu tam olarak neydi? Micron ise ona manuel tuning çoğunlukla yapılamıyor, Hynix easy timings tarzında bir genel geçer kural, Micron'da ne yazık ki yok. Baştan özetler misiniz?

Hocam ben az çok kendime ayar yapmaya çalıştım, arkadaş ikincil zamanlamaların faydası yok diyor o konuda kararsız kaldık.

Hocam Micron çip var RAM'lerimde. Zen timings atayım tekrardan. Şu an stabil bu ayar ile daha ne yapabiliriz?

Eki Görüntüle 245012

Eki Görüntüle 245013

Hocam sizdeki D ise 36 40 40 yemesi lazım. B die diye hatırlıyorum, hatta 30 32 zorlanırsa yapılır soğutma ile.

Emi Last 1.webp

Emin Last 2.webp

Hocam ben az çok kendime ayar yapmaya çalıştım arkadaş ikincil zamanlamaların faydası yok diyor o konuda kararsız kaldık.

Hocam sizdeki D ise 36 40 40 yemesi lazım b die diye hatırlıyorum hatta 30 32 zorlanırsa yapılır soğutma ile.

Hocam D mi unuttum nasıl bakacaktım?