CS 2'de anlık ping yükselmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Shm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 874
  • Etiketler Etiketler
    anlık ping

Shm

Çalışkan
Özellikle bu sorun CS 2'de başıma geliyor. Bir anda 70 pinglerden 350 civarı pinglere varıyordu. Keenetic bir router alıp QoS ayarladım ve bir nebzede olsa sorunuma çözüm oldu ama bu sefer de 30-40 ms civarında sıçramalar oluyor. PUBG’de ise daha az olsada 50-60’larda. 2000’leri nadiren de olsa gördüğüm oluyor. Başka yapabileceğim bireysel olarak bir şey var mıdır? Bir de dikkatimi çeken iki şey var. Herhangi bir Avrupa'daki sunucuya 10 hoptan önce ulaştığımı görmedim ve 10.xx.xxx diye devam eden IP bloklarında turladıkça turluyorum.

Traceroute değerlerim.

Bu da PUBG’nin (Fransa sunucusu olması lazım.)

Son düzenleme:
CS’nin sorunu diyebilirim biraz, çok alakasız sunuculara atıyor çünkü. 30-40 ve 50-60 MS normaldir hocam TR sunucusu olmadığı için.

CS’nin sorunu diyebilirim biraz, çok alakasız sunuculara atıyor çünkü. 30-40 ve 50-60 MS normaldir hocam TR sunucusu olmadığı için.
Sorunum 60 ms almam değil zaten, bir anda 60 ms’den 100-120 bandına çıkıyor olması.

Bazı internet sağlayıcıları yoğun saatlerde (genelde akşamları) hattı yurtdışı üzerinden dolaştırıyor, bu da doğal olarak kayıplar yaşamanıza sebebiyet veriyor. Benzer bir durum yaşıyor olabilirsiniz. Şikayetvar gibi sitelerde benzer sorunlarla karşılaşan çok fazla insan var, sağlayıcı değiştirme şansınız varsa öneririm yoksa kablonet ile iletişime geçin bence.

CS'nin sorunu diyebilirim biraz, çok alakasız sunuculara atıyor çünkü. 30-40 ve 50-60 ms normaldir hocam TR sunucusu olmadığı için.

Çok iğrenç bir sunucu sistemi var CS'nin. Exitlag kullandığımda 25 ms alıyorken exitlag bittiğinde Avusturya sunucularında 50 52 mste oynuyorum oyunu fiberle.

İfadeler: 236
Bu durum normal hocam herkes yaşıyor fakat göze batacak kadar yaşıyorsanız sorun var demektir.
Işınlanma sorunu yaşayacak kadar olduğu için göze fazlasıyla batıyor maalesef.

Çok iğrenç bir sunucu sistemi var CS'nin. Exitlag kullandığımda 25 ms alıyorken exitlag bittiğinde Avusturya sunucularında 50 52 mste oynuyorum oyunu fiberle.
Exitlag’in deneme sürümü vardı diye hatırlıyorum. Deneyeceğim onu. Ama tek Ca kaynaklı bir sorun olsa benzer durumu PUBG üzerinde de yaşamaman gerekirdi. Aynı şekilde Faceit üzerinde de sorun oluyor. Sıklık olarak CS 2 > Faceit > PUBG şeklinde ilerliyor.

1-2 ay gibi bir sürem kaldı. Başka bir firmaya geçince yine sorun yaşarsam diye de bir korku var içimde şahsen.

Bu 10.xxx diye geçen ip bloklarını internette arattığımda Superonline kullanan kullanıcıların traceroute değerlerinde de çıkıyor. Galiba Kablonet benim trafiğimi Superonline üzerinden mi sağlıyor ben mi yanlış yorumluyorum acaba. Eğer böyle bir şey varsa Superonline geçsemde sorunlarıma çözüm olmaz gibi.

Emin değilim, yorumun bana da mantıklı geldi. TurkTelekom kullanmayı düşünebilirsin, bu tarz bir durum yaşayacağını sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…