CS 2'de anlık ping yükselmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Shm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 454
  • Etiketler Etiketler
    anlık ping
Şimdi birkaç düzeltme yapalım konuda.
Aynı portu birden fazla kişiye paylaştırma gibi saçmalıkları da var diye hatırlıyorum.
Port dediğiniz kavram DSL'de var, KabloNet DOCSIS kullanıyor, bu yapı daha çok GPON'a benzer. Sizin tabiriniz ile fiber. Bir CMTS'den sinyal çıkar ve bütün kullanıcılara aynı sinyal gider, sizin modeminiz ise size gelen veriyi ayırır bu sinyalden.

Konuya dönelim, sinyalleriniz kötü ama çok kötü diyemem. Yani bahsettiğiniz kadar ping sorunu olmaması lazım. Eskiden böyle bir sorun yok da şimdi başladıysa bölgenizde problem vardır. Ben şu anki evimde 7 senedir KabloNet kullanıyorum, 3 gündür bende de ara ara ping yükseliyor anlamsız biçimde.

Bu aralar şebeke sorunu var yani, modeminizde sorun olmayabilir.

Başka bir sorun, Keenetic ve Netmaster'ı Router modunda kullanıyor olmanız. Double NAT oluyor şu an ve bu da problem yaratan bir etken. NetMaster'ı Bridge moda alın. Bütün Router işini Keenetic yapsın. Netmaster'ın önce Wi-Fi'ını kapatıp, Bridge moduna alın. Bridge modunda arayüze 192.168.100.1 ile erişiyorsunuz.

Sadece 549 Mhz ile bağlantı sağlayabiliyorum.
Bu ilk kilitleme frekansı. Sorununuz ile alakası düşük.

Bir de, arıza kaydı açıp CGN'den (ortak IP havuzu) çıkmak istediğinizi söyleyin.

Eskiden böyle bir sorun yok da şimdi başladıysa bölgenizde problem vardır.
Son bir iki aydır sorun var.
NetMaster’ı bridge moda aldığımda Keenetic router her nedense IP alamıyor onu çözemediğimden mecburen NetMaster’ın wifi kapatıp böyle bıraktım.
Bir de, arıza kaydı açıp CGN'den (ortak IP havuzu) çıkmak istediğinizi söyleyin.
Tamamdır deneyeceğim.

NetMaster’ı bridge moda aldığımda Keenetic router her nedense IP alamıyor onu çözemediğimden mecburen NetMaster’ın wifi kapatıp böyle bıraktım.
MAC adresi değiştiği için alamıyor. Bir süre bekletmeniz lazım. Gece yattıktan sonra değiştirip sabah kontrol edin bakalım, IP alması lazım.

MAC adresi değiştiği için alamıyor. Bir süre bekletmeniz lazım. Gece yattıktan sonra değiştirip sabah kontrol edin bakalım, IP alması lazım.
Belki daha hızlı olur umuduyla cihazın arayüzdeki MAC adresini Keenetic cihaza klonladım. Maalesef hızlı çözmedi hiç ellemeden bekleyeceğim bakalım artık.

Maalesef IP almadı. Bridge modda iken NetMaster 401’in arayüze bile ulaşamıyorum. Arıza kaydı bıraktım. Router modda herhangi bir bizde sorun gözükmüyor bridge moda almayın bu şekilde kullanın diyorlar. Resmen alamıyorsan ne yapayım dediler.

Son düzenleme:
Belki daha hızlı olur umuduyla cihazın arayüzdeki MAC adresini Keenetic cihaza klonladım. Maalesef hızlı çözmedi hiç ellemeden bekleyeceğim bakalım artık.

Maalesef IP almadı. Bridge modda iken NetMaster 401’in arayüze bile ulaşamıyorum. Arıza kaydı bıraktım. Router modda herhangi bir bizde sorun gözükmüyor bridge moda almayın bu şekilde kullanın diyorlar. Resmen alamıyorsan ne yapayım dediler.
Doğru MAC adresini klonladınız mı peki Keenetic'te? Bu şekilde de IP alabilirsiniz.

Doğru MAC adresini klonladınız mı peki Keenetic'te? Bu şekilde de IP alabilirsiniz.
Arayüze girince durum ekranındaki MAC adresini kopyaladım. Aynı MAC adresi cihazın yanında da yazıyor. Başka MAC adresleri de var ama WPS1-2 için bir de telefon kullanımı için EMTA MAC adresi var.

Belki arayüze erişirim diye ilkinci porttan bilgisayara bağladım “Tanımlanıyor” kısmında takılıp kalıyor.

Arayüze girince durum ekranındaki MAC adresini kopyaladım. Aynı MAC adresi cihazın yanında da yazıyor. Başka MAC adresleri de var ama WPS1-2 için bir de telefon kullanımı için EMTA MAC adresi var.

Belki arayüze erişirim diye ilkinci porttan bilgisayara bağladım “Tanımlanıyor” kısmında takılıp kalıyor.
1748154984665.webp

Fotoğrafı başka yerden aldım, takılmayın, sizde de aynı. Temel kısmındaki WAN altında MAC adresi mevcut. Fotoğraf sizi yanıltmasın, LAN değil WAN altındaki. Bunu klonlayacaksınız.
Statik IP vermeniz gerekiyor bilgisayardan. Ancak buna gerek yok. Dediğim yerin MAC adresini klonlarsanız Keenetic IP alacaktır.

Eki Görüntüle 150470

Fotoğrafı başka yerden aldım, takılmayın, sizde de aynı. Temel kısmındaki WAN altında MAC adresi mevcut. Fotoğraf sizi yanıltmasın, LAN değil WAN altındaki. Bunu klonlayacaksınız.

Statik IP vermeniz gerekiyor bilgisayardan. Ancak buna gerek yok. Dediğim yerin MAC adresini klonlarsanız Keenetic IP alacaktır.
Tek WAN IP klonladım olmadı. WAN IP klonlamadan önce cihazın aldığı IP adresini not almıştım. Olmayınca onu manuel olarak denedim yine olmadı. Zaten Infinity 401 IP almazsa eğer belli bir süre sonra kendi kendine tekrardan router moda geri dönüyor. Aklıma gelen neyi denediysem olmadı.

Tek iyi yanı müşteri temsilcisini araya araya cihaza yeni IP atasınlar istedim her nasıl olduysa hat değerlerim düzeldi.

IMG_0060.webp

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt