En altta gözükmesi lazım (Sanırım son sürümlerde yukarılarda gözüküyormuş.) aslında, emin misiniz? Sürücünüz en son sürümde değilse en son sürüme güncelleyin.

Son düzenleme:
Sürücü yüklemesinde sorun yaşamış olabilirsin. DDU yazılımı ile sürücüyü kaldırıp tekrar yükleyin.

Veya yanlış yere de bakmış olabilirsin. Gelişmiş görüntü kısmından bakman gerekiyor.

2025-01-24_16-44.webp

Yukarıda bahsettiğim gibi DDU yazılımı ile sürücüyü kaldırın. Sonra Nvidia App ile tekrar yükleyin.

Ayrıca oyunun dosyalarını da doğrulayın.

Bu arada CMAA2 ayarını kapalı veya 4x MSAA olarak kullanmanı öneririm. CMAA2 oyunda ışıkların kırılmasına yol açıyor. Ayrıca dinamik gölgeler ayarını tümü yapın. Yanlışım yoksa karakterlerin gölgeleri vb. görebilmen için önemli.

2025-01-24_17-00.webp

Yukarıda bahsettiğim gibi DDU yazılımı ile sürücüyü kaldırın. Sonra NVIDIA App ile tekrar yükleyin.

Bu arada cmaa2 ayarını kapalı veya 4X MSAA olarak kullanmanı öneririm. Cmaa2 oyunda ışıkların kırılmasına yol açıyor. Ayrıca dinamik gölgeler ayarını tümü yapın. Yanlışım yoksa karakterlerin gölgeleri vb. görebilmen için önemli.

Eki Görüntüle 118005

DDU adlı programı indirdim ve ekran kartının driverini kaldırdım. Ekran kartı driverinida indirdim. Ama olmuyor.

Yukarıda bahsettiğim gibi DDU yazılımı ile sürücüyü kaldırın. Sonra NVIDIA App ile tekrar yükleyin.

Bu arada cmaa2 ayarını kapalı veya 4X MSAA olarak kullanmanı öneririm. Cmaa2 oyunda ışıkların kırılmasına yol açıyor. Ayrıca dinamik gölgeler ayarını tümü yapın. Yanlışım yoksa karakterlerin gölgeleri vb. görebilmen için önemli.

Eki Görüntüle 118005

Burada etkin gözüküyor ama CS2'de öyle bir ayar yok.

Dosya Ekleri

• 1737729398605.webp
    1737729398605.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 98
Geçen gün Win11'den Win10'a dönüş yaptım. Yedeklediğim Ghost Of Tsushima oyunumu geri yüklediğimde ayarlarda DLSS kare üretimi seçeneklerde yoktu baya kurcaladım sadece AMD kare üretimi vardı. En son Windows grafik ayarlarından donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması ayarının kapalı olduğunu gördüm, onu açınca oyun içerisine DLSS kare üretimi geldi. Alakası var mı bilmiyorum ama eğer o ayar kapalıysa açarak deneyebilirsin.

Oyun dosyalarını doğrulamadıysan doğrulayıp, oyun içi görüntü ve gelişmiş görüntü kısmının tamamını atar mısın?

Bir de GPU-Z yükleyip, GPU-Z ekran görüntüsünü de at.

Geçen gün Windows 11'den Windows 10'a dönüş yaptım. Yedeklediğim Ghost of Tsushima oyunumu geri yüklediğimde ayarlarda DLSS kare üretimi seçeneklerde yoktu bayağı kurcaladım sadece AMD kare üretimi vardı. En son Windows grafik ayarlarından donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması ayarının kapalı olduğunu gördüm, onu açınca oyun içerisine DLSS kare üretimi geldi. Alakası var mı bilmiyorum ama eğer o ayar kapalıysa açarak deneyebilirsin.

Ayar zaten açıktı yanıtınız için teşekkürler.

Oyun dosyalarını doğrulamadıysan doğrulayıp, oyun içi görüntü ve gelişmiş görüntü kısmının tamamını atar mısın?

Bir de GPU-Z yükleyip, GPU-Z ekran görüntüsünü de at.
buyrun

Dosya Ekleri

• 1737730320129.webp
    1737730320129.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 93
  • 1737730326426.webp
    1737730326426.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 76
  • 1737730491313.webp
    1737730491313.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme:
Uygulama üzerinden gecikme ayarını açık ve kapalı yapın. Sonra oyun içinden ALT+R ile latency değişip, değişmediğine bakın. Değişiyorsa uygulama üzerinden ayarlayıp kullanın.

2025-01-24_18-00.webp

Ayrıca Resizable BAR ayarını da açın. Performansı iyileştiriyor.

Onun dışında yabancı kaynaklarda bu sorunu yaşayan bir kullanıcıya rastlayamadım. Belki yanlış anahtar kelimeler ile arattım, bilmiyorum.