Bir daha deneyeyim ama doğru yaptığıma eminim.@altugsq, testi doğru yaptığına emin misin? Çünkü bütün çekirdeklerde -50 CO'nun stabil olması demek, cherry-picked wafer demek gibi bir şey.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 50
@altugsq, bu linkteki gibi mi yaptın?
Evet hatta şu an yapıyorum.
Bu şekilde oluyor. Çekirdek sıcaklıkları da 77 dereceyi geçmedi henüz testte. @BerkayZ87
Iteration 1 bitti. Herhangi bir WHEA hatası gözükmüyor. Sıcaklıklar ise 77 dereceyi geçmedi. @BerkayZ87
Değeri yeniden -50'ye çektim Prime 95 Small'da yine 95 derecelerde dolandı herhangi bir WHEA veya diğer hatayı almadım.
Cinebench R23 sonuçları bunlar biraz az geldi siz ne düşünüyorsunuz? @20424 @BerkayZ87 -50'de ve +200 Max CPU Boost Clock Override'da CPU bu arada bu iki ayar harici başka bir ayar yapmadım undervolt yaparken.
Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla voltaj düşürdüğünüz için düşük, negative voltajı -15 yapıp tekrar test edin.
Bu videodaki PBO ayarlarına ellememe gerek yok değil mi?
Negatif voltajı sırayla -25, -20, -30 ve 0'da denedim en verimli olan değer -25 oldu cinebench'te 13700 puan aldı.
Son düzenleme:
Negatif voltajı sırayla -25, -20, -30 ve 0'da denedim en verimli olan değer -25 oldu Cinebench'te 13700 puan aldı.
O noktada bırakın daha düşük değer vermeyin.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
- Makaleler
- 50
Çok fazla negative değer verdiğin takdirde doğal olarak CPU kendisini daha üst frekanslara boost edemeyeceğinden ötürü daha düşük puan alman olası bir durum. Ek olarak yapmış olduğun PBO ayarlamasının stabil olmaması da puan düşüklüğüne işaret. All-core overclock yaparken de bu durum geçerli. Örneğin P95 Small FFTs testinde 4.5 GHz 1.25V ile problem yokmuş gibi gözlemlersin ve CB23'te 15.000 multi core alırsın ama 4.5 GHz 1.225V ile de problem yokmuş gibi gözlemlersin fakat CB23'te bu sefer 14.500 multi core alırsın. Bu da, yapmış olduğun 1.225V ayarının stabil olmadığı anlamına çıkar.Cinebench R23 sonuçları bunlar biraz az geldi siz ne düşünüyorsunuz? @20424 @BerkayZ87 -50'de ve +200 Max CPU Boost Clock Override'da CPU bu arada bu iki ayar harici başka bir ayar yapmadım undervolt yaparken.
Pbo ayarları auto'da şu an sadece Curve Optimize -25'de ve Max CPU Boos Clock Override +200'de dediğim gibi 13700 puanda. Bir de muhtemelen stok soğutucunun çok etkisi var diğer baktığım testlerde insanlar 75 derecelerde gezerken benim işlemci 95 derecede frenliyor kendini.Çok fazla negative değer verdiğin takdirde doğal olarak CPU kendisini daha üst frekanslara boost edemeyeceğinden ötürü daha düşük puan alman olası bir durum. Ek olarak yapmış olduğun PBO ayarlamasının stabil olmaması da puan düşüklüğüne işaret. All-core overclock yaparken de bu durum geçerli. Örneğin P95 Small FFTs testinde 4.5 GHz 1.25V ile problem yokmuş gibi gözlemlersin ve CB23'te 15.000 multi core alırsın ama 4.5 GHz 1.225V ile de problem yokmuş gibi gözlemlersin fakat CB23'te bu sefer 14.500 multi core alırsın. Bu da, yapmış olduğun 1.225V ayarının stabil olmadığı anlamına çıkar.
Yeni konular
-
-
S Serisi tabletlerin pil performansı S Serisi telefonlara benziyor mu?
- Mr. Soprano
-
Rehber Gaming laptoplarda 165 Hz ve 240 Hz arasında kayda değer fark var mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-