Makaleler
2
Yer
Denizli
Merhaba, ben şu an RX 580 kullanıyorum ve bir gün RX 7700 XT almayı düşünüyorum. Eğer alırsam işlemcim ile darboğaz olacakmış. İşlemcim i5-9400F ve evet ilerleyen zamanlarda umarım işlemciyi de yükseltebilirim. Ne yaparsam darboğazı azaltabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer zamanla sistemi yükseltecekseniz, şu an GPU alabilirsiniz. Ancak, mevcut CPU'nuzun darboğaz yapması nedeniyle sistemi tam performansında kullanamayabilirsiniz. CPU'nuz %100 çalıştığında, bu durum size input lag ve anlık FPS dropları gibi sorunlar yaşatabilir. Örneğin, GPU'nuz 300 FPS sağlamaya çalışsa da, CPU bunu karşılayamazsa darboğaz kaynaklı sorunlar ortaya çıkar. Bu durumu hafifletmek için mesela FPS'nizi 200'e sınırlandırabilirsiniz. Böylece GPU maksimum performans vermeye çalışmaz ve CPU üzerindeki yük azalır. Sonuç olarak, GPU'yu tam veriminde kullanamasanız da, sistemi daha stabil kullanabilirsiniz.
Yani CS2'de yüksek FPS almam için yeni bir işlemci lazım değil mi?

Yani CS2'de yüksek FPS almam için yeni bir işlemci lazım değil mi?
Daha ziyadesi, bildiğim kadarıyla GTA V gibi büyük ölçekli oyunlarda fps droplarını önlemek için diyebilirim. Darboğaza düşen bir ekran kartım ve işlemcim var, sadece GTA V gibi oyunlarda yaşıyorum sorunları, CS2'de sıkıntı yoktu.

İkinci elde i9-9900K/KF/KS ve i7-9700K/KF fiyatlarına baktim da i7 4.500 TL, i9 11.000 TL. i9'un fiyatına zaten anakart alınır üstüne de yeni bir işlemci alınır. Paran olana kadar darboğazla idare et, hic yoktan iyidir hocam.

Son düzenleme:
İkinci elde i9-9900K/KF/KS ya da i7-9700K/KF fiyatlarına baktim da i7 4.500 TL, i9 11.000 TL. i9'un fiyatına zaten anakart alınır üstüne de yeni bir işlemci alınır. Paran olana kadar darboğazla idare et, hic yoktan iyidir hocam.
Aynen. RX 7700 XT, RX 580'den kat kat daha iyi. Sonra gidip AM5 işlemci, DDR5 RAM, ve NVMe SSD aldık mı mis.

Merhaba, ben şu an RX 580 kullanıyorum ve bir gün RX 7700 XT almayı düşünüyorum. Eğer alırsam işlemcim ile darboğaz olacakmış. İşlemcim i5-9400F ve evet ilerleyen zamanlarda umarım işlemciyi de yükseltebilirim. Ne yaparsam darboğazı azaltabilirim?

Bence almayın işlemciniz 6 Core ve hylerthreading yok, günümüzde çoğu oyun 12 thread ı Full dolduruyor, oynadığın oyunlara göre değişmekle birlikte darboğaz olacaktır kesin. Tavsiyem elinizdeki sistemle idare edip yeni soket Intel veya AMD'ye geçin.

Bence almayın işlemciniz 6 Core ve hylerthreading yok, günümüzde çoğu oyun 12 thread ı Full dolduruyor, oynadığın oyunlara göre değişmekle birlikte darboğaz olacaktır kesin. Tavsiyem elinizdeki sistemle idare edip yeni soket Intel veya AMD'ye geçin.
Tamamdır. AM5 işlemci almak lazım yani. Bir de şu an GPU alsam?