Arthricia

Uzman
İşlemcim boşta 55-60 yük altında ise 90ı çok çok rahat buluyordu birkaç kez sıcaklıktan dolayı kapandı.
3 yıldır herhangi bakım ve temizleme yapmadım hem detaylı bir temizlik hem de termal macun değişimi yapmak istedim yapmışkende stok soğutucuyu değiştirmek için DarkFeezer aldım. (satıcı Teknobiyotik fakat Amazon fiyatları diğerlerine hatta kendi sitesine göre daha uygundu bu yüzden Amazon'dan aldım.)
İçinden Intel anakartlar için ayak çıkıyor ama AMD için çıkmıyor haberiniz olsun.

Kullandığım termal macun yine Teknobiyotik'ten aldım ve QR kodunu okuttum orijinal ürün. MX-4 Termal Macun

Ayrıca ek olarak ben fan ayağını kaybetmişim veya sistemi hazır aldığım için belki göndermediler bilmiyorum ancak soğutucu geldikten sonra eksik olduğunu fark ettim ve en uygun bunu aldım takarken biraz zorlandım ancak bu konularda çok deneyimim yok benim beceriksizliğim olabilir. Aldığım braket: Anakart Braket ve Fan Ayağı

Kasamın içi çok pisti özellikle işlemci stok soğutucuyu çıkarttığımda işlemcinin nasıl bu zamana kadar yanmadığına şaşırdım ek bir soğutucu almama gerek yokmuş onu anladım ama tabii aldığım soğutucu stok soğutucudan çok daha iyi ancak bence gerekli değildi.

Ekran kartınada bakım yaptım termal macun ve temizlik yine aynı termal macunu kullandım ve ekran kartının eski değerlerini bilmiyorum ancak şu anki değerleri şu şekilde;

İşlemci boşta 30 derece, 2 saat 1080p Ultra ayarlarda Cyberpunk 2077 ve GTA V Enhanced oynarken max 51 derece.
Ekran kartı boşta 40-45 derece, 2 saat 1080p Ultra ayarlarda Cyberpunk 2077 ve GTA V Enhanced oynarken max 71 derece.

Sistemim; ASUS Prime A320M-F, Ryzen 5 2600, ASUS RX 580 8 GB OC, Lexar Ares DDR4 16GB (2x8) 3600Mhz

Son düzenleme:
Gereksiz masraf yapmışsınız o soğutucu için ayağa gerek yoktu. Soğutucunun yanındaki metal kulakçıkları işlemcinin oradaki 2 plastik aparata geçirecektiniz.

1746824398462.webp

Benim soğutucuda böyle takılıyor.

Seçimleriniz yanlış olmuş, o paraya bu soğutucuyu alabilirdiniz, ayaklara ve macuna da gerek kalmayacaktı.

Soğutucu.

Aslında direkt düz X123 alıp kendi macunu ile kullanmalıydınız.

Eski konumuza baktım, gerekli öneriyi de yapmışım size.
Almışken biraz daha fazla verip çift fanlı aldım 850 tlye ve o aparatın olmadığı sürpriz oldu zaten sornasında 2 gün onu bekledim ve dediğim gibi gerek yoktu stok fanda benim işimi görürmüş zaten biraz abartmışım. Termal macunuda ekran kartı içinde aldım biraz ve belli aralıklarla yenilemeyi düşündüğüm için. Sadece termal macun alsamda yetermiş kısacası.
Gereksiz masraf yapmışsınız o soğutucu için ayağa gerek yoktu. Soğutucunun yanındaki metal kulakçıkları işlemcinin oradaki 2 plastik aparata geçirecektiniz.

Eki Görüntüle 147022

Benim soğutucuda böyle takılıyor.
Evet aldığım şey tam olarak işlemcinin oradaki 2 plastik aparat 😅

@Leon Scott Kennedy, zaten o plastiği almış adam.

Hayırlı olsun. Değerler güzel olsa da ben de o kadar paraya montaj için aparat ve macun gerektirmeyen daha iyi model taraftarıyım.

İçinden macun çıkıyor aslında ama ben kullanmadım ve evet şu an sıfırdan tekrar yapacak olsam bunu alırım biraz deneme yanılma oldu benimki haklısınız

O macun ekran kartı için uygun değil bilginiz olsun, kısa sürede pumpout yapar.

@Arthricia
Ekran kartı için bi öneriniz var mı? En azından bi dahaki sefere onu kullanırım

Kiz arkadasim, i5-13400F'li sistemine MX-6 sürerek takmayı başarmıştı. Elleri falan bayağı kesilmişti, sinir krizi geçirmesine ramak kalmıştı ki takti. Macun biraz nanay oldu ama mis gibi çalıştı. Battlefield 1'de stok olarak 90-95 olan sıcaklık 55'e indi. Su an elimde boşta AK400 Zero Dark Plus blogu var fakat fanlar yok. O zaman olsa takardim ama şu an Duo'yla gayet güzel gidiyor dedi.

Kiz arkadasim, i5-13400F'li sistemine MX-6 sürerek takmayı başarmıştı. Elleri falan bayağı kesilmişti, sinir krizi geçirmesine ramak kalmıştı ki takti. Macun biraz nanay oldu ama mis gibi çalıştı. Battlefield 1'de stok olarak 90-95 olan sıcaklık 55'e indi. Su an elimde boşta AK400 Zero Dark Plus blogu var fakat fanlar yok. O zaman olsa takardim ama şu an Duo'yla gayet güzel gidiyor dedi.
Evet takması baya zordu ben vidaları en ucuna kadar gevşetip o şekilde taktım hatta taktım dediğim ben soğutucuyu bastırırken tırnağı geçirme işlemini ablam yaptı. İşlev olaraksa gerçekten beklediğin performansı fazlasıyla veriyor ona şüphe yok