Ben teşekkür ederim, sorun yaşarsanız foruma konu açmayı ihmal etmeyin. 6000 MT/s CL30 doğru tercih.

Ayhan hocam RAM'ı aldıktan sonra Amazon'da tekli 16'dan 2 tane alınca daha ucuza geldiğini fark ettim üstelik Amazon kalitesi var. Sizce 16x2 kit olarak almak ile, 16 GB 2 tane ayrı ayrı almak arasında fark var mı aynı üründen.

Bahsettiğim ürün bu.

Ayhan hocam RAM'ı aldıktan sonra Amazon'da tekli 16'dan 2 tane alınca daha ucuza geldiğini fark ettim üstelik Amazon kalitesi var. Sizce 16x2 kit olarak almak ile, 16 GB 2 tane ayrı ayrı almak arasında fark var mı aynı üründen.

Bahsettiğim ürün bu.

Sorun olmaz, 2 adet alabilirsin. İçindeki çip aynı gelmek zorunda, her türlü Hynix yani. Die değişebilir, o da önemli değil. 6000 MT/s CL30 oluşu ve EXPO desteği önemli. Bazı kartlarda XMP modüllerde Debug sarı ışıkta vs. takılabiliyor Restart'larda AM5'te çünkü. EXPO modül olması uyumluluk açısından daha iyi olur. OC camiasında bunun hiçbir anlamı yok ama AM5 özelinde böyle bir durum var. Bazen BIOS kaynaklı sıkıntı çıkarttığı oluyor.

Sorun olmaz, 2 adet alabilirsin. İçindeki çip aynı gelmek zorunda, her türlü Hynix yani. Die değişebilir, o da önemli değil. 6000 MT/s CL30 oluşu ve EXPO desteği önemli. Bazı kartlarda XMP modüllerde Debug sarı ışıkta vs. takılabiliyor restart'larda AM5'te çünkü. EXPO modül olması uyumluluk açısından daha iyi olur. OC camiasında bunun hiçbir anlamı yok ama AM5 özelinde böyle bir durum var. Bazen BIOS kaynaklı sıkıntı çıkarttığı oluyor.

Galiba EXPO özel uyumluluğu yok. Başlıkta öyle bir şey görmedim.

Galiba EXPO özel uyumluluğu yok. Başlıkta öyle bir şey görmedim.

2 adet çekin aynı marka-model, sorun olmaz. ASUS kartlarda sorun yok, Gigabyte ve MSI sorunu bunlar. BIOS güncel olsun yeterli ASUS'ta.

AMD EXPO onaylı olduğu yazıyor. EXPO profili yüklü gelir, gelmese dahi DOCP I aktif edersin. ASUS'ta sorun yok dediğim gibi.

2 adet çekin aynı marka-model, sorun olmaz. ASUS kartlarda sorun yok, Gigabyte ve MSI sorunu bunlar. BIOS güncel olsun yeterli ASUS'ta.

AMD EXPO onaylı olduğu yazıyor. EXPO profili yüklü gelir, gelmese dahi DOCP'ı aktif edersin. ASUS'ta sorun yok dediğim gibi.

DDR5 de Dual channel ile Single channel arasında performans farkı var mıdır acaba? Tekl stick 32 GB RAM'ler çok daha ucuzmuş hocam fikriniz nedir?