Bütçe
5000

Cemrecikl5

Gelişen
Bir tane hazır sistem alıyorum. Onun yanında gelen RAM'leri beğenemedigim için kendim ekstra olarak 32 GB DDR 5 RAM alacağım, sizce sorun olur mu? Yoksa DDR3-4-5'teki gibi düşük olana ayak uyuduyor mu hızlı RAM? (Şu anda param olmadığı için bulabildiğim en uygun oldan gitmeye çalışıyorum.)

Hazır sistemin yanındaki özelleştirme seçeneğindeki RAM'leri de beğenmedim. En düşük CL 32 olan RAM ise 32 GB ve benden ekstra 3.000 TL istiyor. Sadece 16 GB için 3.000 vermekte istemiyorum, o yüzden soruyorum. Yoksa 32+16 şekilde değıl sadece 32 GB olarak kullanacağım ve ona göre 32x1 RAM alacağım. (Tek kanal almak istememin nedeni ileride yükselteceğim. Kışın ya da seneye yazın.)

Hazır sistemdeki RAM 6000MHz 368CL 1x16 GB
- KF560C36BBE2-16TR
Benim alacağım RAM 6000MHz 30CL 1x32 GB
- PVVR5532G60C30.

Sizce nasıl yapmam lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lerin modelleri çipleri aynı olsa bile stabilite sorunları olabiliyor XPG takıp yanına aynı değerlere sahip Corsair taksan çalışabilir mi? Çalışabilir ama tam uyumluluk ve stabiliteyi kimse garanti edemez o yüzden set şeklinde boşuna markalar satmıyor.

Sistemin üzerindekini çıkar veya sat çift modül set şekilde ram alırsan çok daha iyi olur senin için.

RAM'lerin modelleri çipleri aynı olsa bile stabilite sorunları olabiliyor XPG takıp yanına aynı değerlere sahip Corsair taksan çalışabilir mi? Çalışabilir ama tam uyumluluk ve stabiliteyi kimse garanti edemez o yüzden set şeklinde boşuna markalar satmıyor.

Sistemin üzerindekini çıkar veya sat çift modül set şekilde RAM alırsan çok daha iyi olur senin için.

Galiba 16x16 olarak almamı istiyorsun. Hmm 2. elden RAM'ler gidiyorsa olabilir. Teşekkür ederim su anda 32 üstü RAM'ler cok fazla bir şey kazandırmadıgı için anakartla beraber yükseltirken bakarım artık. Teşekküre derim.

@Cemrecikl5, Aynı RAM veya hangi RAM'i alacaksan kit halini al. Çünkü aynı model RAM'ler bile uyumsuzluk yaratabiliyor.

O zamn extra 3K'yi verip 32 GB yapacağım, o şekilde alacağım artık. Teşekkür ederim tekrardan.