Ozi2658

Becerikli
Merhaba arkadaşlar,

2020 yılında Dead by Daylight almıştım ve oynuyordum. 600-700 saat arası bir saatim var oyunda çok eğlenerek oynuyordum. Şimdi sistem düşük kaldığı için bir süredir laptopu açmıyordum. Birkaç haftaya sistemi yenileyeceğim ve aramızda oynayan var mı diye merak ettim. Oynuyorsanız kaç saatiniz olduğunu da yazın öğrenelim :D İyi oyunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
5 saatim var mış. Arkadaşım istedi diye almıştım. Rastgele kaçıyordum ve jeneratör yapıyordum.

Ben bu oyuna yeni çıktığında başladım. Ben başladığımda çok fazla DLC vs. yoktu; karakter olsun, bazı kıyafetler özellikler olsun oyunun verdiği para birimi ile açabilirim diye düşündüm o zamanlar. Oyun ilk çıktığında çok iyi geldi sardı yani; oyunda sonra belli saati aşan oyuncular baş göstermeye başladı, yukarıdaki arkadaş örneğinde olduğu gibi, seri katilleri bir yerden sonra masumlar kovalamaya başlıyor işte tam o muhabbet çoğaldı normalde pek fazla denk gelemezdiniz. Buna dayanamayıp para vererek karakter satın alıp denemiştim. Baktım, yeni karakter almak oyunu kolaylaştırıyor; bir de üstüne baktım, masumlar bir güzel küfür etmeye başladı, hile diyerek bana (çoğu yabancı). “Pay to win.” dedim, bir daha da oynamadım. Adamlar hile yapmıyorum, hile sanıyor. Dedim: “Biri beni gerçek hayatta bulup bayılana kadar dövmeden ben oyunu salayım, yoksa oyun beni salacaktı.”

Evet, baktım, “2018 son oynama” diyor, Steam. Oyun 2016 yılında çıkmış. DLC simülasyon oyunlarını pek sevmiyorum, Paradox oyunları harici. O zamanlarda bu oyunu oynama sebebim de eski Asus laptopumda yeni oyunların sadece belli bir kısmını oynayabiliyor olmam, ekran kartı olmasına rağmen. Dead by Daylight onlardan biriydi. Güncelleme aldıkça performans düşüyordu, o da ayrı konu.

Muhtemelen Tuna abinin, Mete abinin, belki de Rozetman gibi kanalların oynadığı, Dost abinin oynadığı, Tamer abinin bile denediği zamanlarda oynamışım. Bu oyunda hem bana avantaj sağlıyordu hem de devam etmemi sağlıyordu demek ki. Tamer abinin Dead by Daylight bölümleri efsanedir. 40 saat kadar oynamışım. Oyun çıktığında pahalı değildi Steam’de, o yüzden 40 saat yeterli görmüşüm; TL başına 1 saat. Şu an bu oyunu dolar ile alan veya DLC’leri ile birlikte komple alan, 100-200 saat oynar en az, paranın hakkını vermek için.

Son düzenleme:
1827 saatim var, güzel oyun bir süre sonra katilleri sen kovalamaya başlıyorsun :)

Vay be hocam. Vallahi helal olsun ekmek banar gibi oynamışsın oyunu:D ama gerçekten çok eğlenceli bence de. Zamanında sistemim yeterli olmadığı için yavuz öksüz abinin kanalından izlerdim kendisini çok severim zamanında beraber oyunda oynamıştık gerçekten çok eğleniyordım izlerken ve ilk aldığım oyun o sanırım.

Vay be hocam. Vallahi helal olsun ekmek banar gibi oynamışsın oyunu:D ama gerçekten çok eğlenceli bence de. Zamanında sistemim yeterli olmadığı için yavuz öksüz abinin kanalından izlerdim kendisini çok severim zamanında beraber oyunda oynamıştık gerçekten çok eğleniyordım izlerken ve ilk aldığım oyun o sanırım.
Karantinada başlamıştım normalde sadece FPS oyunu oynayan birisi olduğum halde baya bir sardı. :D

Oyunu 2016 yılında ilk çıktığı zamanlar YouTube'da oynayanlardan görmüştüm ve o zaman pek etkilenmemiştim.

Epic 2020'de oyunu bedava verince oynamama bahane oldu ve o zamandan beri düzenli olarak oynuyorum. 5 yıl olmuş. Keşke ilk çıktığı zamanlar alsaydım diyorum.

Hem oynuyorum, hem de Twitch'te bu oyunu oynayan Amerikalı yayıncıların kanallarını izliyorum. Genelde katil olarak oynarım. Bazen survivor olarak da oynarım.

Bütün lisanslı katillere sahibim bu arada. Para vererek aldım ama değer kesinlikle. Oyun yapımcılarının kendi uydurdukları katiller ve karakterler ise zaman içinde oynarak biriken oyun puanı ile alınabiliyorlar. Onlara para vermeye gerek görmüyorum.