Denkc

Uzman
Arkadaşlar selam, başımdan geçen bir monitör değişim sürecini sizinle paylaşmak ve fikir almak istiyorum.

Ekran görüntüsü 2026-07-03 151753.webp

Ekran görüntüsü 2026-07-03 151745.webp

Yaklaşık 8.700 TL bandında ASUS TUF VG27AQ5EA model bir monitör satın aldım. İlk gelen üründe ciddi seviyede IPS glow ve ışık sızması vardı, ayrıca panelde 2 adet ölü piksel tespit ettim. Durumu Hepsiburada üzerinden değişim talebiyle ilettim ve talebim onaylandı.
Dün değişimle gelen ikinci ürün elime ulaştı. Işık sızması ve IPS glow konusunda ilkine göre çok daha iyi, ancak bu sefer de panelde 3 adet ölü piksel (2 yeşil, 1 mavi) çıktı. Artık bu seri ile u

Ekran görüntüsü 2026-07-03 160149.webp

Uğraşmak istemediğim için hiç vakit kaybetmeden doğrudan iade talebi oluşturdum ve yarın kargoya vermeyi planlıyorum. Üst üste iki kez kusurlu (ayıplı) ürün gelmesi sebebiyle iade talebimin reddedilir mi? Ufak da olsa korkum var, gerçi satıcı resmi Hepsiburada ama sağı solu belli olmaz bunların. İlk üründe de benzer sorunlar olduğu için teknik servis "eski fotoğrafı kullanıyor" gibi bir yaklaşımla iadeyi zora sokar mı?

Ekran görüntüsü 2026-07-03 151738.webp

Satıcı her kimse sana sıfır ürün göndermek yerine iade edilen başka bir ürünü göndermiş sanırım. Sıfır üründe arka arkaya iki ürünün de kusurlu olması bana zor bir ihtimal geliyor.

Satıcı her kimse sana sıfır ürün göndermek yerine iade edilen başka bir ürünü göndermiş sanırım. Sıfır üründe arka arkaya iki ürünün de kusurlu olması bana zor bir ihtimal geliyor.
Öyle deme hocam, bana 2 kere geldi.

3 kere monitör aldım, en son pes ettim. Bir tane üstte vardı, hatta unuttuydum aklıma, şimdi geldi. İade edip başka model al bence.

Kapalı kutuydu, ASUS'un bandrolu yerindeydi. Size iadeyi reddederler mi? Önce değişimi kabul etmişlerdi, yeni üründe böyle geldi.

Şans bunlar olabiliyor. Ben de farklı ürünlerde yaşadım.
İadeyi umarım reddetmezler, kredi ile aldım. 23 Temmuz'da taksiti ödeyeceğim.

Öyle deme hocam bana 2 kere geldi

3 kere monitor aldım en son pes ettim bir tane üstte vardı hatta unuttuydum aklıma şimdi geldi, iade edip başka model alın bence
2 tane olsaydı kullanacaktım. Monitör de güzel, eğer diğer alacağım monitör de böyle olursa artık gerçekten hiçbir zaman monitör almam daha. İş ki iadeyi reddetmesinler. Sıfır ürün geldi, sonuçta kapalı kutuydu. Işık sızması da diğerine göre az ama bilmiyorum, gene alttan sarılık vuruyordu.

Öyle deme hocam, bana 2 kere geldi.

3 kere monitör aldım, en son pes ettim. Bir tane üstte vardı, hatta unuttuydum aklıma, şimdi geldi. İade edip başka model al bence.
Bu arada o ölü pikseller karınca küçüklüğünde monitörün dibine girmeden hiçbir şeyi göremezsiniz öyle diyim.

Benim mesela dell 2524h monitörüm var beta plus teknolojiden aldım 4 tane ölü piksel var 1080p 280hz ama 1,5 yıldır hiç farketmedim ilk gün farketmiştim tekrar baktım gene aynı 4 hiç göze çarpmıyordu ama 2k olunca bu biraz üzüldüm

Son düzenleme: