Herkese merhbalar. Bugün sizlere yaşadığım çok korkunç bir deneyimden bahsetmek istiyorum. 8 Şubat 2025 tarihinde KYK kredimle satın aldığım Dell G2524H monitörümde siyah ekranda birçok yeşil ve zaman zaman kırmızı ölü piksel gözükmesi sebebiyle alımımdan yaklaşık olarak 1 hafta sonra Dell'e ulaştım. Dell'e teşekkür ediyorum ki bana "evet 5'ten fazla ölü piksel olduğu için değişim yapacağız" dediler. Bu görüşmeyi canlı sohbet üzerinden sağladım.
Kendileri bana üst model bir monitör olan Dell Alienware AW2724HF monitörü gönderdiler. Ürün bana Dell distribütörü olan Penta Teknoloji tarafından gönderildi. Gönderimi UPS Türkiye sağlıyordu. Yani taşıma onlara aitti. 18.02.2025 tarihinde 14:40'ta bana kargonuz dağıtıma çıktı şeklinde bir bildirim geldi. 16:45'te UPS'de çalışan kargo görevlisi evi bulamadığını söyleyip aceleyle bana adresi sordu ve hızlıca adrese geldi, ben de acelesi var herhalde diye hızlıca aşağı indim. Bana ürünü getirdi, kutuda ezikler olduğunu ama kendilerinin görselleri kaydettiğini yani kutudaki eziklerin kamyonda olmuş olabileceğini, fotoğrafladıklarını söylediler. Siz alın, bir sorun varsa iadeye gönderin zaten biz geliriz, tutanak da tutarız zira elimizde görseller var dediler ve tabii çok hızlı yaşanıyor bu durum.
Ben de bugüne kadar hayatım boyunca 1 tane kırık kargo almadım. Yurtiçi, MNG, Aras, PTT yani bütün kargo şirketlerinden kargo aldım ve bunlar monitör, ekran kartı yahut akla gelebilecek her şeydi. Bir kere kırık kargo gelmedi. Dolayısıyla ezik bir kutudan bir şey olabileceğini düşünmedim. Bir de bana kutuyu veren arkadaş kutunun diğer tarafını tuttuğu için herhalde basit bir ezik diye düşündüm ama o anki dalgınlığımla diğer tarafı çevirip incelemeyi bile düşünmedim çünkü 2. katta oturuyorum ve yukarı çıkıp bakarım diye düşündüm. Benden ürün teslimat kodunu da almadı, TC aldı. İsmimi de Muhammet yerine Muhammed olarak girmişler zaten.
Yukarı çıkıp kutuyu yatırınca her şeyi fark ettim, kafamdan kaynar sular döküldü resmen. Kutu zaten RAW şekilde gelmişti, herhangi bir patpat ya da baloncuk yoktu. Kutuyu yatırıp açtım ve kutunun üstünden monitörün ayaklarını, bağlantı kablolarının falan bulunduğu kartonu alıp kenara koydum. Dell monitörlerde ekran koruyucu yok, satın aldığım G2524H'yi de HepiJet getirmişti ve gerçekten tebrik ediyorum kırmadan getirmişler çünkü onda da köpük koruyucu yoktu. En azından üstüne patpat sarılmıştı.
Sonrasında hemen Dell'e e-posta gönderdim ve aklıma direkt Recep hocamın forumunda konu açmak geldi. Çünkü bu rezilliği herkesin görmesi gerekiyordu. Hayatımda ilk defa ezik kargo aldım, daha doğrusu tabiri caizse bu kargo apar topar bana kakalandı. Sonrasında beni arayan dağıtımcı elemanı aradım, ürün resmen parçalara ayrılmış beyefendi bu ürünün tutanağını siz tutmuştunuz dimi dediğimde yok biz sadece fotoğrafını çektik yani bizle ilgili değil, kamyonda olmuş dedi. Tamam da, kamyon sizin değil mi? Yani bunu kendisi kabul etti telefonda. Ayrıca bunun tutanağını istediğimde, tutanak için ürünün kırık olup olmadığını müşteri bildirebilirmiş ve kendileri açamazmış bunu söylediler. Ben müdürümle konuşup size döneceğim dedi.
Döndüğünde bana müdürünün numarasını verdi. Kendisini aradım, durumu açıkladım ve bana önce bir firmayla görüşün öyle geri dönüş yapayım dediler. Kendilerine benim bu ürünü satın almadığımı, kusurlu bir monitörün telafisi adına bana gönderildiğini söyledim. Merkezi ABD'de olan bir şirketle postalaşıyorum ayırca mesai saatleri geçiyor ve artık yarına kalacak dedim. Size kamyondaki fotoğrafları göndereyim dedi ve gönderdi. Ben de kendisine bu durumun tutanağının tutulmasını istediğimi, bu hasarın tarafınızca gerçekleştiğini anlatan bir yazı, belge hazırlamalarını istedim. Tamam, yarın sizlere göndereceğim dedi. Sonrasında bunu Whatsapp üzerinden de bildirdim, gönderdiği fotoğraflara cevap olarak. 19.02.2025 tarihinin mesai saatleri içerisinde bu belgeyi kendilerinden bekliyor olacağım. Aynı zamanda bugün Dell'le görüşüp bu durumu da bildireceğim. Yaşananları buradan güncelleyeceğim.Dell dışında UPS'yi arayıp onlara bu durumu anlatacağım ve Recep Baltaş'ın bu yaşanan mağduriyeti X platformunda paylaştığını, onun forumunda da paylaşıldığını ve 400 binden görüntüleme aldığını, birçok destek yorumu geldiğini de belirteceğim. Bu yaşananları Penta Teknoloji'yi arayıp onlara da anlatacağım. KYK kredimle aldığım bir monitörün kusurlu çıkması sebebiyle Dell'in bana yeni gönderdiği bu monitörün hali, yaşanan mağduriyet ortada.
Gelelim kutuyu neden açtığıma. Mesai saatlerinin sonuna doğru Dell'e gönderdiğim e-posta'dan şöyle bir yanıt aldım:
Bunun standart bir prosedür olduğunu düşünüyorum çünkü her destek talebi sanıyorum ki monitöre özel açılıyor. Monitörün görselleri kendilerine iletildi, ilgili Dell teknisyeni arkadaşın profilinde görüntülenen mesai saatleri dışına çıktığımız için de konuşma devam etmedi fakat bugün 9-10 arası tekrar döneceklerini düşünüyorum yoksa canlı destek yahut başka bir şey deneyeceğim. Burada suçlu olanın Dell olduğunu hiç ama hiç düşünmüyorum. Bana gönderilen monitörde tek bir koruma baloncuğu yok, Allah bilir bu kargoyu ne şekilde getirdiler...
Ayrıca sizlere şunu da söylemeliyim, eğer bu monitör bana sapasağlam ulaşsaydı bile Dell benden halihazırda kullandığım monitörü talep edecekti. Yani ben de kendi monitörümü onlara UPS ile göndermek zorunda kalacaktım, bu monitör onlara paramparça mı gidecekti o zaman
Güncellemeler
@Recep Baltaş
Bugün sabah Dell ekibiyle görüştüm ve bu durumu çözmek adına bana yeni bir monitör göndereceklerini ifade ettiler. Süreç için şu anda Istanbul'da yaşayan bütün tanıdıklarım meşgul olduğundan monitörü tekrar adresime talep ettim. Fakat üstüne 50 defa basa basa, UPS'den korktuğumu ve enişelendiğimi, paketlemeden de çok korktuğumu belirttim. Kendileri benim hiçbir şey yapmama gerek olmadığını, kendileri bu durumu halledeceklerini söylediler.
20.02.2025
Dell destek ekibi sabah 07:30 civarında bana elektronik posta yoluyla ulaştılar.
Kendilerine uzunca teşekkür ettim. UPS'e olan endişelerimi de tekrar dile getirdim. Kontrol ettiğimde monitörün sipariş verildiğini görüntüledim.
Eki Görüntüle 126060
20.02.2025 09:20 civarlarında UPS'i aradım ve kendilerine detaylıca durumu anlattım. Israrla tutanak tutulmadığını kendilerine belirttim. Kendileri de bu durumda bana yardımcı olmak istediklerini söylediler ve tutanak talebi oluşturdular. Kendilerine
@Recep Baltaş'ın da bu yaşananları paylaştığını ve insanlara duyurduğunu anlattım. Bunları da talebin içerisine not olarak düştüler ve inceleyeceklerini söylediler.
20 Şubat'ta evime UPS'den bir görevli gelerek hasarın kamyonda yaşandığında dair bir tutanak imzalattılar ve aslını bana verdiler.
Eki Görüntüle 125463Eki Görüntüle 125467
Eki Görüntüle 125464Eki Görüntüle 125465
18.02.2025 tarihinde Dell'in bana yaptığı geri dönüş:
Eki Görüntüle 125654
UPS'de dağıtım yapan arkadaşın müdürü olduğu iddia edilen şahsın bana Whatsapp üzerinden gönderdiği görseller:
Eki Görüntüle 125655Eki Görüntüle 125656
Eki Görüntüle 125657