seeraddar

Yetkin
Bugün 9.5 saat ders çalıştım. Normalde 8 saatti ama artık 10 saate çıkarmaya başladım. Çünkü çalışmaktan sıkılmıyorum, hatta boş vaktimde ya da molalarda bile ders çalışma isteği hissediyorum. Bu süreci zevkli buluyorum. Kimya çalışırken bile o alandaki bilim insanlarının hayatlarına kısa kısa bakıyorum.

Mola zamanı geldiğinde “keşke biraz daha çalışsaydım” diyorum, yani molayı dört gözle beklemiyorum.

Genel olarak tüm derslerden keyif alıyorum, sadece Türkçe hariç. Şu an mert Hoca'nın video ders kitabı, soru bankası ve 3D üzerinden matematik çalışıyorum. Konuyu önce video ders kitabından, sonra soru bankasından, ardından 3D'den çözüyorum. Bu süreç bir konu için 4-5 saatimi alıyor.

Video izlerken de hızlıca geçmiyorum; hoca bir soruyu çözünce diğerini ben deniyorum hemen. Bu yüzden izlemem biraz uzun sürüyor.

Paragraf kampını bitirdim, şu an dil bilgisi kampındayım. Her gün ortalama 50 soru çözüyorum. Dil bilgisinde her iki günde bir konu ilerliyorum.

Üçüncü ders olarak kimyaya başladım. Şu an ortibal yayınlarının kimyasını çözüyorum. Önce Miray'dan temel sorularla başlıyorum, ardından Ortibal'a geçiyorum. O da bitince yeni konuya geçiyorum.

Molalarda da kitap okuyorum.
Sizce bu tempo verimli mi? 9.5 saate göre yaptıklarım az mı kalıyor?

Kaygı, stres falan yok bu arada.

Verim açısından gayet dengeli ve bilinçli ilerliyorsun. Sadece süreye değil, nasıl çalıştığına da odaklanman çok değerli. Konu-soru geçişlerin, kaynak çeşitliliğin ve öğrenme isteğin oldukça sağlam. 9.5 saat içinde yaptıkların “az” değil çünkü nitelikli çalışma yapıyorsun. Zaten bu iş nicelikten çok nitelik işi.

Tek dikkat etmen gereken şey, bu tempoyu uzun vadede sürdürebilmek. Şu an keyif alıyorsun ama bir noktada doygunluk olabilir, o yüzden arada minik değişiklikler, esnemeler bırakmak iyi olur. Genel olarak sistemin gayet verimli, bu şekilde devam etmen yeterli.

Mükemmel. Diğer zayıf insanlar gibi o sahte motivasyonlara ihtiyacınız yok çünkü siz zaten öz referanslısınız. Çalışmak için bir sebebe ihtiyaç duymamak diğer yaşıtlarınıza bakılınca (günde saatlerce telefon, sosyal medya vb.) siz onların yanında farkına var mış ve ermiş bir bireysiniz. Hayatınızda ders adına vereceğiniz 10 saat, ömrünüzün geriye kalan 50 yılında beden işçisi olmamanızı sağlayacak nimettir. Lütfen bu verimli çalışmanızı durdurarak potansiyelinizi veba etmeyin.

3 gündür çalışmıyorum temel kavramlar çok sıktığı için ama günüm çok sıkıcı geçiyor cidden. Yarın başlayacağım tekrar, sizinki gayet güzelmiş, kitap okumayı bırakmıştım siz onu da yapıyormuşsunuz. Başarılar.