Arkadaşlar ben daha hiçbir şey bilmiyorum ama önümde LGS var ve ben hala PC başındayım. Nasıl çalışacağım? Nasıl ders çalışmama hissi gelecek? Ne yapmam gerek? Yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar ben daha hiçbir şey bilmiyorum ama önümde LGS var ve ben hala PC başındayım. Nasıl çalışacağım? Nasıl ders çalışmama hissi gelecek? Ne yapmam gerek? Yardımcı olur musunuz?
Ders arasında dizi izleme, sabah erken uyan ( kişiden kişiye değişebilir), her an müzik dinleme, sabah uyanır uyanmaz telefona bakma ve son olarak kısa içerik tüketme.

Son düzenleme:
Sen en azından calismadigini hissediyorsun. Benin kardeşimde o da yok.

Daha çok zamanin var. Her gün ders tekrar yap. Buna ek olarak bir saat ek çalışma yap. Toplam 1 bucuk saat anca eder. Sonra kafana gore takil. Yaza dogru daha cok calis. Seneye basarsin.

Geçmeyecek, mucize falan bekliyorsan daha çok beklersin. İlk önce LGS müfredatına göz gezdir, oradan hangi konuları bilip bilmediğine bir bak. Bilmediğin konuları ya video izleyerek ya ders kitabıyla ya da aldıysan da konu kitabıyla masanın başına geçip çalışacaksın. Artık hangisiyle çalışırsın orasını ben bilemem, senin anlama şekline bağlı. Sonra bir de test var, konu çalıştıktan sonra pekiştirmek için test çözmen lazım. Ne kadar soru çözmen gerektiği de yine senin düzeyine bağlı. Başta ne kadar soru çözebildiğine bakmak için ve ne kadar soruyla pekiştirebildiğine bakmak için hedef soru sayısı belirle, sonra da çözüp çözemediğine iyi anlayıp anlamadığına bağlı artır veya azalt. Alıştıkça zaten senin için neyin doğru olup olmadığının kararını verebilecek hale geleceksin.
Ha bu arada 2 fen 2 de anadolu lisesine gidip sonra AÖL'den liseyi bitirmiş biri olarak sana çok güzel bir tavsiye vereyim: Gençliğini yaşayıp aynı zamanda da okumak istiyorsan AÖL'e geç. Kendini mutlak doğru sanan aslında zamanında öğretmenliğin sıralamasını bile aşamamış egoist bireylerden kurtuluyorsun, hak ettiğin sözlü notlarını vermeyen birisi yok, okumaya gelmemiş öğrenciler yok, işçi gibi her gün belirli saatte yatıp kalkma ve işe gidip gelme zorunluluğun yok. 7/24 gün senin, istersen oyun oyna istersen ders çalış. Aile denetiminde mükemmel bir hayat yaşarsın, "insan" gibi yaşarsın. Gerçekten hayatımda tek bir doğru karar seçebilecek olsam AÖL'e geçme kararımı seçerdim.

Son düzenleme: