OnePC

Uzman
Bu hafta dershenede dersler başladı. Plan şu şekilde;

Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma Sabah 9’dan Saat 12:10’a kadar sınıf dersleri var. Saat 13:20’den 16:30’a kadar 1. etüt çalışması var. Saat 17:00’den 20:00’ye kadar 2. etüt çalışması var. Saat 21:00’den 23:00’e kadar 3. etüt çalışması var. Hepsine kalıyorum. Yaşadığım sorunlar şu şekilde;

• Normalde ben günlük 20 soru Paragrafımı sabah etüte gelir gelmez saat 9’da çözmeye başlıyordum. Ama artık sabah dersler olduğu için saat 13:20’den sonra çözüyorum ama verimsiz oluyor.
  • 1. Etüt saati ise fen çalışma günüm. Ama önceden bir konuyu 2 haftada bitiriyorsam şimdi bir konu 3 haftada bitiyor.
  • 2. Etüt saati ise matematik/geometri çalışma günüm. Bu kısımda geometri harici bir problem yaşamıyorum.
  • Gece etütünde ise sadece matematik çözüyorum. Yeni kaynak aldım, hocanın verdiği ödevleri çözüyorum, benim içinde tekrar olmuş oluyor.
  • Haftasonu da full fen kısmında hocaların verdiği ödevleri yapıyorum ve kendim bireysel coğrafya-Türkçe çalışıyorum.

Ama dershanedeki sınıf dersleri ve hafta sonu hocaların verdiği ödevleri yaptığım için normal konu çalışmalarım çok yavaşlamış vaziyette. TYT sandığımdan daha geç bitecek gibi görünüyor ve bu durumdan korkuyorum. Ne yapmalıyım?

Not: Hocalar TYT-AYT karışık şeklinde gidiyor ve ben 1 Ağustosta sadece TYT çalışmaya başlamıştım. Şuan ben TYT kısmında hocaların önündeyim. Yani dershanede TYT konularını tekrar amaçlı yararlanıyorum, AYT konularını da ön dinleme olarak yararlanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani dershane programıyla kendi programının bir olmaması çok normal; kendin bir ortayı bulabilir, dershane öğretmenlerinle görüşebilir veya direkt olarak onların değil kendi programın doğrultusunda devam edebilirsin. Bir mezun senesi vermiş birisi olarak bu yaşıyor olduğun şeyi her birimiz yaşadık çok normal bunu en doğru öğretmenlerinle ilk başta görüşerek çözmeyi denemelisin demeliyim acaba onların gidişatı bir şekilde seninkine paralelleştirilebilir mi diye.

Yani dershane programıyla kendi programının bir olmaması çok normal; kendin bir ortayı bulabilir, dershane öğretmenlerinle görüşebilir veya direkt olarak onların değil kendi programın doğrultusunda devam edebilirsin. Bir mezun senesi vermiş birisi olarak bu yaşıyor olduğun şeyi her birimiz yaşadık çok normal bunu en doğru öğretmenlerinle ilk başta görüşerek çözmeyi denemelisin demeliyim acaba onların gidişatı bir şekilde seninkine paralelleştirilebilir mi diye.
Teşekkür ederim hocam, bu durumu konuşacağım.