Bilgisayar falan okuma en dusuk 88 puan oda şansa. Garanti atanma 91 puan ile oldu en son. Bilgisayar programciligi mezunu bir abin olarak atanmak icin lise seviyesinde git en dusuk memur ol. Lise seviyesinde de buro memurlari aliniyor ve puanlari 85 falan. Atanmadan universite okuma sakın ozellikle bilgisayar. Atanmak icin kolay bolumler; saglik, elektrik, itfaiye bildiklerim.

Tıbbi görüntüleme teknikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Röntgenci kısaca.

Ortaöğretimden atanmayı denemek de mantıklı fakat hem maaş farklılığı var hem de yapmak istemeye istemeye yapacağım işler muhtemel. Üniversite okuyup gerçekten yapılabilecek bir memurluk var ise onun için yorabilirim kendimi 2 veya 4 yıl.

Bilgisayar falan okuma, en düşük 88 puan, o da şansa. Garanti atanma 91 puan ile oldu en son. Bilgisayar programcılığı mezunu bir abin olarak atanmak için lise seviyesinde git, en düşük memur ol. Lise seviyesinde de büro memurları alınıyor ve puanları 85 falan. Atanmadan üniversite okuma sakın, özellikle bilgisayar. Atanmak için kolay bölümler; sağlık, elektrik, itfaiye bildiklerim.
2022'de üniversitedeyken KPSS'ye girdim, puanım düşük sayılabilir ama alım diğer bölümlere göre daha az. 2023'de mezun oldum. (Çok sakat alımlar oldu, ondan biraz ümidim düştü.) Elektrik dememin sebebi sadece devlet adına değil, belediyeler ve diğer kurumlarda da alım tarafında iş görecek seviyelerde oluyor.

Sizler ne iş yapıyorsunuz şu anda?

Ortaöğretimden atanmayı denemekte mantıklı fakat hem maaş farklılığı var hem de yapmak istemeye istemeye yapacağım işler muhtemel. Üniversite okuyup gerçekten yapılabilecek bir memurluk var ise onun için yorabilirim kendimi 2 veya 4 yıl.

Asgari ücretle bir fabrikada çalışıyorum. Kendimce üstüne bilgilerimi ekleyerek biraz basit seviyede format atma, temizlik, arıza tespiti ya da sistem toplama önerisi sunuyorum. (Bence üniversite bir şey katmadı.) Kendime bölümün getirdiği işleri (yapabileceklerimi ekstradan kanıtlamamı sağladı diyebilirim.)

Ortaöğretimden atanmayı denemekte mantıklı fakat hem maaş farklılığı var hem de yapmak istemeye istemeye yapacağım işler muhtemel. Üniversite okuyup gerçekten yapılabilecek bir memurluk var ise onun için yorabilirim kendimi 2 veya 4 yıl.

Bir şey yapmıyorum, köyde yaşıyorum şu anda. Hayatım heba oldu aile sorunları nedeniyle. Birazcık şanssız bir insanım. Keşke yoluma baksaydım zamanında, ayrı bir konu. Otel bakıyorum, İngilizcem var, gidip çalışıp para biriktirip kendi işimi kuracağım gibi gözüküyor, bakalım olursa.

Tıbbi görüntülemeyi bilmiyorum fakat 85 ile sekreterlik bölümü geliyor. 85 puanı her çalışan insan alabilir. 85 üstü biraz daha nitelik isteyen bir puan. Mesela 20 Türkçe, 20 matematik daha çözebiliyorsan 85 üstü alıyorsun KPSS'de. Benim max 15 matematik şu anda. xD 😅

Asgari ücretle bir fabrikada çalışıyorum. Kendimce üstüne bilgilerimi ekleyerek biraz basit seviyede format atma, temizlik, arıza tespiti ya da sistem toplama önerisi sunuyorum. (Bence üniversite bir şey katmadı.) Kendime bölümün getirdiği işleri (yapabileceklerimi ekstradan kanıtlamamı sağladı diyebilirim.)
Bir şey yapmıyorum, köyde yaşıyorum şu anda. Hayatım heba oldu aile sorunları nedeniyle. Birazcık şanssız bir insanım. Keşke yoluma baksaydım zamanında, ayrı bir konu. Otel bakıyorum, İngilizcem var, gidip çalışıp para biriktirip kendi işimi kuracağım gibi gözüküyor, bakalım olursa.

Tıbbi görüntülemeyi bilmiyorum fakat 85 ile sekreterlik bölümü geliyor. 85 puanı her çalışan insan alabilir. 85 üstü biraz daha nitelik isteyen bir puan. Mesela 20 Türkçe, 20 matematik daha çözebiliyorsan 85 üstü alıyorsun KPSS'de. Benim max 15 matematik şu anda. xD 😅

85 puan ile Bilgisayar Teknikerliğine atanacağımı bilsem direkt çalışmaya başlardım sabah akşam, 90-95 puanlar biraz absürt rakam olarak geliyor. Hiç mi yanlış yapmayacağız arkadaş?

Hepiniz umarım istediğiniz başarıya ulaşırsınız arkadaşlar, yardımcı oldunuz teşekkür ediyorum.

Bu sitelerdeki tekniker puanları ne kadar doğru?

85 puan ile Bilgisayar Teknikerliğine atanacağımı bilsem direkt çalışmaya başlardım sabah akşam, 90 95 puanlar biraz absürt rakam olarak geliyor hiç mi yanlış yapmayacağız arkadaş.

Hepiniz umarım istediğiniz başarıya ulaşırsınız arkadaşlar, yardımcı oldunuz teşekkür ediyorum.

Bu sitelerdeki tekniker puanları ne kadar doğru?

Yanlış kritere bakıyorsun. Bu söylediğin puan Bilgisayar Programcılığına ait değil.

Bilgisayar Programcılığı en az 88.

Hocam, çalışarak alınıyor o puan zaten. Ortamın varsa müsait alınır.

Hocam, kütüphane, ev vs. her türlü ortam yaratırım. Çalışarak yapılabilecek bir şeyse denemek istiyorum, yani ortaöğretimden atanmak istemiyorum çünkü hem de bilgisayar benim ilgi alanım diyeyim. O yüzden olacak bir şeyse deneyeceğim. Tavsiyeniz var mı?

Hocam, kütüphane, ev vs. her türlü ortam yaratırım. Çalışarak yapılabilecek bir şeyse denemek istiyorum, yani ortaöğretimden atanmak istemiyorum çünkü hem de bilgisayar benim ilgi alanım diyeyim. O yüzden olacak bir şeyse deneyeceğim. Tavsiyeniz var mı?
Var tabii ki. Şimdiden nereden çalışmaya başlayacağım diye düşünmeden başla çalışmaya. YouTube'da çıkmış sorulara çalış, konulara çalış. Soru çözümlü anlatımlar var tarih için, onlara çalış. Türkçe ve matematik biraz yetenek istiyor.

Şu an başlasan 85 garanti zaten. Ortaöğretimle atan, üniversiteni yine bitirirsin. Üniversite bitirince atanması zor oluyor. 2 yıldır atamayı deniyorum, olmuyor işte hesap et.

Var tabii ki. Şimdiden nereden çalışmaya başlayacağım diye düşünmeden başla çalışmaya. YouTube'da çıkmış sorulara çalış, konulara çalış. Soru çözümlü anlatımlar var tarih için, onlara çalış. Türkçe ve matematik biraz yetenek istiyor.

Şu an başlasan 85 garanti zaten. Ortaöğretimle atan, üniversiteni yine bitirirsin. Üniversite bitirince atanması zor oluyor. 2 yıldır atamayı deniyorum, olmuyor işte hesap et.

Ortaöğretimle atandıktan sonra üniversiteyi nasıl okuyacağım. Bilgisayar programcılığının uzaktan öğretim şeklinde üniversitelerde bölümü var. O şekilde mi olurdu tavsiyeniz?