Aslında din kolektif bir olgu da aynı zamanda.

Dini kolektif yapan korkak insanlar topluluğudur. İnanç adı üstünde inançtır, kişiseldir. İbadetlerin çoğu gizli ve kişisel de yapılabilir. İnsan sosyal bir varlık olduğundan dolayı bu kavramları kolektifmiş gibi yapmışlardır, bence öyle bir şey yoktur.

Başörtüsü sorunu hep vardı ne anlama zorluğun mu var senin? İslam 600’lü yıllardan beri var desen 1400 yıl geçmiş adamların zihniyeti baskı kurmak, işgal etmek, kafa kesmek ve şeriat. Sen diyorsun ki şeriat baskısı kapalıları almadık diye başladı. :D.
Başörtülü insanlara karışmadan önce başörtü sorunu felan yoktu. Eskiden bu insanlara baskı kuruldu şimdi de bu insanlar baskı kuracak. Eğer böyle biri gelip diğerini baskılarsa döngü şeklinde gider her zaman. Sen diyorsun ki dışarı bile çıkmamaları lazım. Bu şekilde hiç bir şey çözülmeyecek.

Sayın Freud, Diamond Tema Kimdir? | İftiracı ve Yalancı | Gerçek Yüzü bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Ha, bir de biraz Freud ( tarihteki Freud ) araştırdım ve çok sevdim. Şu profil fotoğrafını kullansam mı diyorum.
Umarım uyarı yemem.
1000001291.webp

Dosya Ekleri

• 1000001291.webp
    1000001291.webp
    87,3 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Dini kolektif yapan korkak insanlar topluluğudur. İnanç adı üstünde inançtır, kişiseldir. İbadetlerin çoğu gizli ve kişisel de yapılabilir. İnsan sosyal bir varlık olduğundan dolayı bu kavramları kolektifmiş gibi yapmışlardır, bence öyle bir şey yoktur.
Bu ifade tamamen öznel bir yargıdır.
Carl Jung'un psikanalitik kuramında dinin kolektif yapısı çok iyi anlatılır.
İfadende "bence" kelimesi var zaten, pek üstüne bir şey konuşmaya gerek yok.

şimdi de bu insanlar baskı kuracak.
Sadece Türkiye üzerinden bakıyorsun Müslümanların asıl amacı şeriattır zaten bunun için bir sebebe gerek yok amaçları cihad etmek baş örtüsü olayı sadece bir avantaj oldu onlar için önceden Atesitler, Deistler, Hristiyanlar ile kardeşçe yaşıyorlarmış gibi konuşuyorsun.

Nasıl tutuştularsa artık. Şimdi çok daha fazla kişi bu programı izleyecek. Linki bırakıyorum, daha fazla kişiye ulaşsın.

İzlemeden tahminde bulunuyorum, Asrın bey bilgisizliği ile susmuştur. Diamond bey ise tokat gibi cevapları yapıştırmıştır. İzleyelim bakalım.

Sadece Türkiye üzerinden bakıyorsun Müslümanların asıl amacı şeriattır zaten bunun için bir sebebe gerek yok amaçları cihad etmek baş örtüsü olayı sadece bir avantaj oldu onlar için öncedende Atesitler, deistler, Hristiyanlar ile kardeşçe yaşıyorlarmış gibi konuşuyorsun.
Önceden olan şeyleri de doğru bulmuyorum. Onlarında yaptığı baskı yanlıştı fakat bu baskılar, baskıyla çözülmez. Sadece Kuran'ı kaynak alıyorum ve hepsi ile sorunumuz olmadan yaşayabileceğimizi düşünüyorum. Baskı yönetimi bitmelidir, bitmezse bu bir döngü çünkü.

Son düzenleme:
Bu ifade tamamen öznel bir yargıdır.
Carl Jung'un psikanalitik kuramında dinin kolektif yapısı çok iyi anlatılır.
İfadende "bence" kelimesi var zaten, pek üstüne bir şey konuşmaya gerek yok.

"Bence" kelimesi olması, algıyı değiştirmiyor. İfadelerinden de anladığım kadarıyla farklı bilim dallarıyla ilgilenen önemli insanlardan örnekler veriyorsun. Pekâlâ buna rağmen, iddialarını kanıtlar mısın? Farklı insanların fikirlerini alıntılayarak hakikate ulaşmış olmuyorsunuz, bilginize.

Madem "bence" ile belirtiyorum, bu iddianızı da kanıtlamanızı bekliyorum. Kime göre kolektif, neye göre kolektif? Bunu merakımdan soruyorum yanlış anlamayın, ayrıca konu dışına çıkmamak için farklı bir konu açabilirsiniz. Mesaj kirliliği yaratmayalım efendim.