Hocam sizi normalde severim çok kavga etmek istemem, bunu da normal bir şekilde söylüyorum asla kavga amaçlı değil ama bu 9 yaşında evlilik olayı hiç normal değil söylemek istedim.Kafirsen yapabileceğim hiçbir şey yok. Kitap önerisi yaparım istiyorsan ama popülist ateist gibi duruyorsun.
Detaylar
Kim cevapladı?Captain Levi
Yetkin
Ahlaki boyutu tartışılır. Bana göre uygun değil mesela.Valla bu durumda peygamberimiz yaptıysa bir bildiği vardır. Efendimiz kötü olan hiçbir şeyi yapmaz. Bunun en net örneği sünnetlerdir. O zamanın şartları ve coğrafyası bunu getirmiş olabilir.
Kafirsen yapabileceğim hiçbir şey yok. Kitap önerisi yaparım istiyorsan ama popülist ateist gibi duruyorsun.
Peygamber olsam böyle mürid isterdim vallahi.
mustaine
Üstün
Hocam sizi normalde severim çok kavga etmek istemem, bunu da normal bir şekilde söylüyorum asla kavga amaçlı değil ama bu 9 yaşında evlilik olayı hiç normal değil söylemek istedim.![]()
Videoyu açıp izleseydin bundan bahsettiği için bu kaynağı atmayacaktın, bu kaynak zaten asılsız.
- Makaleler
- 1
Dün mesajı silinen arkadaşı sonunda anladım gibi. Olumsuz bir haberin altına "sizin zihniyet!" diyerek üç kişiyi etiketlemişti, ikisini gördük. Sonuncusu da yakında konuya damlar diye tahmin ediyorum.
- Makaleler
- 7
Gerici şeriatçılar işte. Forumdan yasaklanacakları günü iple çekiyorum.Dün mesajı silinen arkadaşı sonunda anladım gibi. Olumsuz bir haberin altına "sizin zihniyet!" diyerek üç kişiyi etiketlemişti, ikisini gördük. Sonuncusu da yakında konuya damlar diye tahmin ediyorum.
Bahsedilen 6 yaşında nişanlanma ve 9 yaşında evlenme olayını biraz araştırdım. Bazı İslam alimleri bu durumu doğrularken, bazıları doğrulamıyor. Benim de kafam karıştı.
Adamin buna verdigi cevap su minvalde bir sey aslinda dun Nevsun Mengu roportajinda izledigim kadariyla. Tarihsel olaylari bugunun sosyal normlariyla ve bakis acisiyla degil yasandigi zamaninkilerle ele almak ve yorumlamak gerekir. Mesela burada bile bir suru kisinin anneannesi, dedesi ya da onlarin anne, babalari 14-15 yasinda evlenmistir. Gunumuzde de Anadolu'da yer yer az da olsa halen devam etmekte olan bir uygulama olan bu 15 yasinda evlenme durumu gunumuz sartlarinda normal degildir. Bu peygamberle ilgili 6 yasinda evlenme olayini da bugunun degil 1500 yil oncesinin sartlariyla degerlendirmek gerekir. Oyle degerlendirince de o gunun sartlariyla normal denebilecek bir durumdur( degil aslinda ama yersen). Burada da soyle bir sorun cikiyor dogal olarak; hani islam universal bir dindi, sadece geldigi bolge ve donem icin degil tum yer ve zamanlar icin gecerliydi? Peygamber neden dusunemedi ileride bu olayin sorun olabilecegini vs.
Diger yandan da o yasta evlenme durumunu korumasi altina almak icin yapti diyeni var, araplarda kiz cocuklarinin yaslari ergenlikten sonra sayilmaya baslanirdi, bu yuzden 6 yasinda degil ergenlik+6 yasinda evlenmistir diyeni de var. (Bu iki iddia da ispatlanamayan iddialar bu arada) He bir de bizim aklimiz ermez diyeni de var gordugumuz gibi.
Bu konuyu daha sert elestirenler if it bleeds, it breeds diyor bu zihniyete elestirirken mesela. En savunulamayan konulardan biridir ve bu olayda da goruldugu uzere iftiralar atip tum cirkinliklerini ortaya cikarmalarina neden olur asiri islamcilarin.
Captain Levi
Yetkin
Adamin buna verdigi cevap su minvalde bir sey aslinda dun Nevsun Mengu roportajinda izledigim kadariyla. Tarihsel olaylari bugunun sosyal normlariyla ve bakis acisiyla degil yasandigi zamaninkilerle ele almak ve yorumlamak gerekir. Mesela burada bile bir suru kisinin anneannesi, dedesi ya da onlarin anne, babalari 14-15 yasinda evlenmistir. Gunumuzde de Anadolu'da yer yer az da olsa halen devam etmekte olan bir uygulama olan bu 15 yasinda evlenme durumu gunumuz sartlarinda normal degildir. Bu peygamberle ilgili 6 yasinda evlenme olayini da bugunun degil 1500 yil oncesinin sartlariyla degerlendirmek gerekir. Oyle degerlendirince de o gunun sartlariyla normal denebilecek bir durumdur( degil aslinda ama yersen). Burada da soyle bir sorun cikiyor dogal olarak; hani islam universal bir dindi, sadece geldigi bolge ve donem icin degil tum yer ve zamanlar icin gecerliydi? Peygamber neden dusunemedi ileride bu olayin sorun olabilecegini vs.
Diger yandan da o yasta evlenme durumunu korumasi altina almak icin yapti diyeni var, araplarda kiz cocuklarinin yaslari ergenlikten sonra sayilmaya baslanirdi, bu yuzden 6 yasinda degil ergenlik+6 yasinda evlenmistir diyeni de var. (Bu iki iddia da ispatlanamayan iddialar bu arada) He bir de bizim aklimiz ermez diyeni de var gordugumuz gibi.
Bu konuyu daha sert elestirenler if it bleeds, it breeds diyor bu zihniyete elestirirken mesela. En savunulamayan konulardan biridir ve bu olayda da goruldugu uzere iftiralar atip tum cirkinliklerini ortaya cikarmalarina neden olur asiri islamcilarin.
Evet, o ergenliğe girdikten sonra sayılmaya başlanıyor iddiasını ben de duymuştum. 12 yaşında oluyor; bu sefer de yine normal gelmiyor bana. Yani şu an 40 yaşlarında birisi 12 yaşındaki birisiyle evlense, sabahına polis baskını yer muhtemelen.
"Sorularla İslamiyet" diye bir site ise 17-18 yaşlarında olduğunu söylemiş. O da bana normal gelmiyor, kusura bakmasın kimse. 40 yaşında birisinin o yaşta bir kızla bağlantısı maksimum baba olur.
Ayaz
Yetkin
Bu kadar büyümesinin sebebi Diamond videoda Muhammed'in Ayşe ile 6 yaşında evlenmesini anlatıyor ki insanların tetiklenmesindeki başlıca husus budur. Doğrudur veya yanlıştır orası tartışılır fakat toplumun çoğunluğunun inandığı bir değer hakkında bu şekilde konuşmak kendi ülkene girememenle sonuçlanabiliyormuş demek ki. Sonuçta anayasamızda TCK 216: Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama denilen bir madde var. Ben tabii tasvip ettiğimi söylemem. Birileri yine ülkedeki tonla bariz soruna el atmaz iken gelip böyle abidik gubidik şeylere kafayı takması ve yakalama emri çıkartması falan hala devlet mercisinde bazı konulara tarafsız yaklaşamayan ve tek taraflı düşünen insanlar olduğunu gösteriyor. Üzücü açıkçası.