Evet, kaynağını ifşa edeyim:Resulullah’dan duyduğum her şeyi ezberlemek maksadıyla yazıyordum. Kureyş beni bundan nehyetti ve ‘Resulullah (a.s.m) kızgınlık ve sükûnet hallerinde konuşan bir insan iken, sen ondan duyduğun her şeyi nasıl yazarsın?’ dediler. Bunun üzerine yazmaktan vazgeçtim. Sonra durumu Resulullah’a arzettim. Eliyle ağzına işaret ederek; ‘Yaz, canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki buradan haktan başka bir şey çıkmaz.’ buyurdu.”(Ebu Davud, ilim,3).
Hadislerin yazılmasının yasaklanması nasıl olmuştur? Peygamberimiz, Kur'an inerken neden kendi hadislerinin yazılmasına izin vermemiştir? | Sorularla İslamiyet
Çok basit bir kaynak. Elinden gelen bu mudur?
Peygamber (o da insan ki) her şeyi doğru yapacak diye bir şey yok. Kur'an'da uyarıldığı ayetler de var:
Söylesene bana sünni; kusursuz olduğunu sandığın peygamberine mi imam ediyorsun yoksa anlatıldığı gibi gerçekten kusursuz olan Allah'a mı? Peygamber 3 yudumda su içmiş, 1 yudumda su içmiş ne farkeder?Ey peygamber! Allah’ın sana helâl kıldığını, eşlerini hoşnut etmek arzusuyla niçin kendine haram kılıyorsun? Bununla beraber Allah bağışlayıcıdır, merhametlidir. (Tahrîm 1-5)
Sünni olduğun gibi de seriatçısın sen, öncekli yorumlarından biliyorum. İslamiyeti bilmediğine o kadar eminim ki... Dini bilsen zaten şeriat istemezsin.
Sen de göz ardı listeme hoşgeldin. Gücenme sakın çünkü uzun süredir yapmam gerekiyordu.
Senin sözlerine karşılık söyledim o alıntıladıklarını. Demek ki sen kendini narsist görüyorsun.
Oy çen büyüdün de psikoanaliz mi yapacaksın?
Sabah akşam forumda millete psikoanaliz testi yapmak için bir yerlerini yırtıyorsun ama "Kaç tane psikoloji kitabı okudun?" diye sorsam tık yok. Ontoloji bile bilmiyorsundur, seni ciddiye alınmaman gerektiğini düşünüyorum.