Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Resulullah’dan duyduğum her şeyi ezberlemek maksadıyla yazıyordum. Kureyş beni bundan nehyetti ve ‘Resulullah (a.s.m) kızgınlık ve sükûnet hallerinde konuşan bir insan iken, sen ondan duyduğun her şeyi nasıl yazarsın?’ dediler. Bunun üzerine yazmaktan vazgeçtim. Sonra durumu Resulullah’a arzettim. Eliyle ağzına işaret ederek; ‘Yaz, canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki buradan haktan başka bir şey çıkmaz.’ buyurdu.”(Ebu Davud, ilim,3).
Evet, kaynağını ifşa edeyim:
Hadislerin yazılmasının yasaklanması nasıl olmuştur? Peygamberimiz, Kur'an inerken neden kendi hadislerinin yazılmasına izin vermemiştir? | Sorularla İslamiyet
Çok basit bir kaynak. Elinden gelen bu mudur?

Peygamber (o da insan ki) her şeyi doğru yapacak diye bir şey yok. Kur'an'da uyarıldığı ayetler de var:
Ey peygamber! Allah’ın sana helâl kıldığını, eşlerini hoşnut etmek arzusuyla niçin kendine haram kılıyorsun? Bununla beraber Allah bağışlayıcıdır, merhametlidir. (Tahrîm 1-5)
Söylesene bana sünni; kusursuz olduğunu sandığın peygamberine mi imam ediyorsun yoksa anlatıldığı gibi gerçekten kusursuz olan Allah'a mı? Peygamber 3 yudumda su içmiş, 1 yudumda su içmiş ne farkeder? :D

Sünni olduğun gibi de seriatçısın sen, öncekli yorumlarından biliyorum. İslamiyeti bilmediğine o kadar eminim ki... Dini bilsen zaten şeriat istemezsin.

Sen de göz ardı listeme hoşgeldin. Gücenme sakın çünkü uzun süredir yapmam gerekiyordu.

Evet, yine narsisizm içinde kalan biri daha.
Senin sözlerine karşılık söyledim o alıntıladıklarını. Demek ki sen kendini narsist görüyorsun. :D Sana böyle sözler söylenmemesini istiyorsan kendini bir tart derim. :D
Oy çen büyüdün de psikoanaliz mi yapacaksın? :D

Sabah akşam forumda millete psikoanaliz testi yapmak için bir yerlerini yırtıyorsun ama "Kaç tane psikoloji kitabı okudun?" diye sorsam tık yok. Ontoloji bile bilmiyorsundur, seni ciddiye alınmaman gerektiğini düşünüyorum. :D

Çok basit bir kaynak. Elinden gelen bu mudur?
Burada içeriğe değil de kaynağa atıf yaparak safsata yapıyorsun. Neden doğrudan ilgili hadise odaklanmıyorsun?

Sana böyle sözler söylenmemesini istiyorsan kendini bir tart derim.
Evet, narsistik bir yorum daha. Kendi sözünü o kadar değerli görüyorsun ki, o sözü referans alarak öz-değerlendirme yapmam gerektiğini düşünüyorsun.

Sabah akşam forumda millete psikoanaliz testi yapmak için bir yerlerini yırtıyorsun
Psikanaliz testi diye bir şey olmadığını da söylemek durumundayım. Yaptığımın psikanaliz ile zerre alakası da yok. Yani yine evet, bilmediğin bir konuda yorumda bulunuyorsun.

seni ciddiye alınmaman gerektiğini düşünüyorum. :D
Yine narsistik bir yorum. Kendi yargılarını genellemek istiyorsun ve bu yönde fikir belirtiyorsun.

Sünni olduğun gibi de seriatçısın sen, öncekli yorumlarından biliyorum.
Konudan alakasız başka bir konuya dikkat çekerek yine safsata yapıyorsun.

Beni kendinle karıştırma güzel dostum, Kütubu Sitte'nin tamamına okumaya vakıf olduk zamanında hamd olsun. Dinimi internet sitelerinden öğrenmedim. En alta bırakacağım kaynağımı.
Sünni olduğun gibi de seriatçısın sen, öncekli yorumlarından biliyorum. İslamiyeti bilmediğine o kadar eminim ki... Dini bilsen zaten şeriat istemezsin.
Sen önce eline kitap al da akaid oku, ondan sonra bana gereken dersi verirsin. Bilgin yok ama maşallah fikirlerin bol. İstersen sana ders de verebilirim. Yeter ki fikrini beyan etmeden önce doğrusunu öğren.
1719520510646.webp

Ebu Davud, 3.cild sayfa 114.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.