Dinler ve dinsizler hakkında düşüncelerim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1538
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 55
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
Bir deist olarak söylüyorum, dinler sadece insanları baskılar. İnsanların hiçbir şeye bağlı olmadan özgürce yaşayabilmeleri ve karar verebilmeleri lazım. (Elbette diğer insanlara zarar vermeden) Dinler insan özgürlüğünü etkiliyor, insanları baskılıyor ve insanların yasakçı bir zihniyete sahip olmasına sebep oluyor. İnsan hak ve özgürlükleri her şeyden önce gelir bana göre, insan hak ve özgürlüklerini kısıtlamaya çalışan dinlerin günümüzde hala daha varlıklarını devam ettirmeleri çok garip.

Açıkçası bu iyi bir şey. İrticanın (fundamentalism) yaygınlaşması aslında bize en büyük zararı veren davranış. Son 10-20 yıldır Facebook hacı hocaları, tarikatlar, türlü türlü aşırıcı gruplar daha ılımlı olabilecek insanları daha kötü dini gruplara yöneltiyor. İnsanlar hiç olmadığı kadar nefret dolu ve dini metinlerin daha kabul edilemez kısımlarını (çocuk gelinler, burka, kadınların erkek izni olmadan dışarı bile çıkamadığı mahrem yasaları, evlilik içi istismar vs.) savunur duruma geldi. Ben bunları görmektense sadece ismen Müslüman olan insanları görmeyi tercih ederim.

Din inanç meselesidir. İnanan inanır inanmayan inanmaz. Kanıta gerek yoktur.

Din denen şey ülkemizde resmen bir dayatmadan başka bir şey değil. Benim mesela dinim falan yok. İsteyen istediğine inanır arkadaşlar. Din konusunda insanlara dayatma yapmanın hiçbir mantığı yok.

Kesinlikle. İnsanlar insanlara karışmadığı sürece mutlu bir hayat yaşayabiliriz ancak, yoksa aynen devam ederiz.

Bu dünyadaki çoğu problemin 2 kaynağı var hocam. Eğitimsizlik ve Cehalet. En korkulası şeylerdir.

Bu durum eğitimde de geçerli. İmam Hatipler kapatılsın derim hep mesela. Ve demeye de devam ederim. Çünkü oraların eğitimi iyi değil. Kitaplarda falan söylenen “Ahlak Bilgisi”nin de bence hiçbir olayı yok. Çünkü bu söylenenler lafta kalıyor çoğunlukla.

İşte bu yüzden ben dinleri saçma buluyorum.

Eğitimsizlik ve cehaleti çöz, uygar medeniyet seviyesine ulaşırsın.
Uygar toplum üyesi olmanın sonucu olarak da kötü sebepler yüzünden herkese sallamana gerek kalmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süredir bu tarz tartışmalara girmiyorum ve hiçbir dini veya başka bir ideolojiyi umursamıyorum. Daha mutluyum. Dünyayı veya ülkeyi etkilemek fikirlere etki etmek gibi bir amacım yok. Dini veya dinsizliği anlatmak bence çok saçma.

Dinsiz, ideolojisiz çok mutluyum. Hiç kimseye eyvallahım yok

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…