Biraz yanlış anlaşılmış. Ilımlı Musluman denen anlayışı kötülemedim. Çevrem zaten o tarz insanlarla dolu.
Ben yanlış anlatmışım. Size katılıyordum. Ben de metinleri okuyarak dinden çıktım diyelim (ateizm). Kişisel ahlak anlayışım oturdukça kutsal olarak kabul edilen metinlerin ahlaki sorunlarını kabul edemez duruma geldim.

En çok merak ettiğim şey ülkede ateist ve deist inancın bu kadar yaygınlaşmaya başlaması acaba malum din dayatması mı?
Din derslerini dinden çıkmamak için dinlemiyorum :D O derece bir eğitim seviyesi var. Kuzen evliliğini, Şeyh Said'i öven; Atatürk'ü düşman bellemiş kişiler hep hocalar. En iyi lisede bile ki okuduğum lise Türkiye'nin en iyi 50 lisesi listesinde yüzdelik olarak.
Teknolojiyle beraber bilginin ortaya daha çabuk konması muhakkak buna etkili oldu; Şundan da bahsetmek lazım ki medya önüne konan, fevri ve saçma hareketler yapan hocalar ve insanlar da yanlış anlaşılmaya sebep oluyor. Durup biraz da insanlara bakmak lazım. Deist/Ateist ergen kitleden hiç bahsetmiyorum. İnanç ile aklın bağdaşması veya bağdaşabilir mi bunlar apayrı sorular zaten.

Güzel yazı olmuş ellerinize sağlık hocam. Olay tamamen "iyi insan" olmaktan geçiyor. Bunun herhangi bir din ile alakası yok. Doğduğu ailenin dinini aldı diye en doğrusu benimki yarışına giriyorlar.

Bir hoca tanıyorum adam asla dinde bilim aramayın derdi. Din sadece inanmaktır, mantık aramak değil derdi :)

Bir nevi doğru aslında. İnandığın dinin kitabı "Peygamberimiz 400 kiloluk bir atı sağ omuzuna, 500 kiloluk bir atı sol omzuna atar ve sonrasında 100 barfiks çekerdi." Derse buna inanmak zorundasın. "Nasıl yapıyor imkansız değil mi?" Gibi sorulara gerek yok, "Tanrı isterse olur." Demek yeterli.

İnanmıyorsan inanmıyorsundur bitti bu tip konuların açılması bile artık sıkmaya başladı.

Ben gelip ateistlerin deistlerin %90'ı adamakıllı araştıma bile yapmadan üç beş görüp ben inanmıyorum diye kendilerini havalı sanarak geziyor diye konu açmıyorum.

Ne istiyorsunuz insanların inançlarından anlamıyorum. İnsanlarını inancına göre mi yargılayacağız şu saatten sonra.

Ben inanıyorum, körü körüne inanıyorum aklımı bulandırmak istemiyorum ne yani ben salağım ama benim ile aynı 3-5 yazıyı okuyup ben inanmıyorum ya diyen eleman benden daha mı zeki? Anlıyorum.

Arkadaş iki tip insan vardır iyi insan, kötü insan; bu insan iyi olup bilgisiz olabilir ama kötü olup bilgili olabilir. Siz iyi mi yoksa kötü mü buna bakın. Yok o dine mensup yok inanıyor inanmıyor buna değil.

Ayrıca din ayrı bilim ilim ayrı birbirine karıştırmamak gerek.

Son düzenleme:
En çok merak ettiğim şey ülkede ateist ve deist inancın bu kadar yaygınlaşmaya başlaması acaba malum din dayatması mı?
Din derslerini dinden çıkmamak için dinlemiyorum :D o derece bir eğitim seviyesi var. Kuzen evliliğini, şeyh Said'i öven; Atatürk'ü düşman bellemiş kişiler hep hocalar. En iyi lisede bile ki okuduğum lise Türkiye'nin en iyi 50 lisesi listesinde yüzdelik olarak.

Ülkede ateist ve deist inancının yaygınlaşmasının nedeni siyasal İslam tarikatlar araplaşanlar yüzünden. Atatürk'ü sevmeyenler de araplaşmışdır baska sebebi yok Osmanlı'da Arap'dan farkımız yoktu araplaşmıstık Osmanlı'nın çökme nedenlerinden birisi bu Atatürk ülkeyi kurtarınca laik bir ülke yaptığı için nefret ediyorlar ve Atatürk hakkında bildikleri yalan yanlış bilgiler yüzünden de oluyor bu durum İslam düsmanı vesaire diyorlar.

İnanmıyorsan inanmıyorsundur bitti bu tip konuların açılması bile artık sıkmaya başladı.
Felsefe bölümünde tartışacağız olayı bu, sıkılmaya başladıysanız gerçeklik payım olduğunu biliyorsunuz. İnsanları bu şekilde baskıladığınız için bu tarz konular daha da açılmaya devam edecek.
Ben gelip ateistlerin deistlerin %90'ı adam akıllı araştırma bile yapmadan üç beş görüp ben inanmıyorum diye kendilerini havalı sanarak geziyor diye konu açmıyorum.
3-5 kelime olduğunun farkındayım ancak bu kadar agresifleştiğinize göre yeterince açıklamışım gibi görünüyor. Konu açabilirsiniz sizin araştırmalarınızı da okumak isterim.
Ne istiyorsunuz insanların inançlarından anlamıyorum. İnsanlarını inancına göre mi yargılayacağız şu saatten sonra.
İnsanları aydınlatmak istiyoruz, kimseyi yargıladığımız yok konudakiler kendi düşüncelerim.
Ben inanıyorum, körü körüne inanıyorum aklımı bulandırmak istemiyorum ne yani ben salağım ama benim ile aynı 3-5 yazıyı okuyup ben inanmıyorum ya diyen eleman benden daha mı zeki? Anlıyorum.
Kendinizi bahsettiğim çoğunluk içerisinde görüyorsanız karar sizin. Okumak ile okuduğunu anlamak arasındaki fark büyük. Ben mantıklı düşünmeye davet ettim ''Ama akıl yolu dışında her şeye bir cevap geliyor.''
Arkadaş iki tip insan vardır iyi insan, kötü insan; bu insan iyi olup bilgisiz olabilir ama kötü olup bilgili olabilir. Siz iyi mi yoksa kötü mü buna bakın. Yok o dine mensup yok inanıyor inanmıyor buna değil.
Yazımda iyi insan olmaya bakın diye belirttim hocam, hayatınızı masal kitaplarına inanarak kısıtlamanız sizin kararınız tabii ki.
Ayrıca din ayrı bilim ilim ayrı birbirine karıştırmamak gerek.
Haklısınız bilimin olduğu yerde din olamaz, ikisi birbirine oldukça ters.

Düzgün bir şekilde benimle tartışınca dinine ihanet edip dinden çıkmış olmayacaksın merak etme. Sormak istediklerin varsa sor.

Dinsizlerin de muhafazakar olduğu bir dönemdeyiz. Dolayısıyla sıradan imanlı halktan farkları yok. Onların da başka "koşulsuz tapındığı" olgular var; zira mesele dinli-dinsiz değil, muhafazakar-ilerici meselesi. İmansız olup muhafazakar olabilirsin.

Kısaca konu sahibi çıkarımında kökten hatalı.