Felsefe bölümünde tartışacağız olayı bu, sıkılmaya başladıysanız gerçeklik payım olduğunu biliyorsunuz. İnsanları bu şekilde baskıladığınız için bu tarz konular daha da açılmaya devam edecek.
Olay gerçeklik payının olması değil ki, olay bu tip konular açıla açıla dine inananların gömülmesi. Baskılansaydınız böyle konuları dahi açıp, ben ateistim diye rahat rahat dolaşabileceğinizi düşünmüyorum.
3-5 kelime olduğunun farkındayım ancak bu kadar agresifleştiğinize göre yeterince açıklamışım gibi görünüyor. Konu açabilirsiniz sizin araştırmalarınızı da okumak isterim.
Sizin yazınızı kastetmedim. İnternetten 3-5 kısa yazı okuyup ben ateistim şuyum buyum diyen %90'lık bir kesimden bahsediyorum.
Kaç kişi adamakıllı araştırmasını yapıp inanmamayı seçti. Kaç kişi 4 büyük kitabı okuyup anladı veya anlamaya çalıştı da en sonunda aklına hiçbiri yatmayıp diğer dinlere bakıp en sonunda ateistim veya oyun buyum dedi.
Türkiye'de çoğu inanmıyorum diyen 3-5 satır şey okuyup ben inanmıyorum ya diyenlerden oluşuyor. Agresifleştiğimi de pek düşünmüyorum.
İnsanları aydınlatmak istiyoruz, kimseyi yargıladığımız yok konudakiler kendi düşüncelerim.
Yazınızın başında dememiş misiniz ateist deist olanlar dindarlardan daha zekidir diye. Bu yargılamak değil midir?
Ayrıca aydınlanmak nedir? Dine inanmamak mı aydınlanmak, aydınlanmak için illa ateist deist mi olmak gerek. Müslüman, Hristiyan, hindu, taoist, konfüçyüsçü, budist veya yahudi vb. olan biri aydınlanamaz mı, dine inanarak aydınlanılmaz mı? Ateist olduğum an aydınlanıyor muyum?
Kendinizi bahsettiğim çoğunluk içerisinde görüyorsanız karar sizin. Okumak ile okuduğunu anlamak arasındaki fark büyük. Ben mantıklı düşünmeye davet ettim ''Ama akıl yolu dışında her şeye bir cevap geliyor.''
Ben sana soruyorum işte 3-5 satır okuyup inanmayan biri, sırf ben dindar biri olduğum için benden daha mı zeki, daha mı akıllı oluyor?
Belirttiğin yargı buna çıkıyor. Ateist olan biri her ne olursa olsun dindar birinden zekidir.
Araştırmamış bir ateist, araştıran dindardan zekidir yani.
Haklısınız bilimin olduğu yerde din olamaz, ikisi birbirine oldukça ters.
Düzgün bir şekilde benimle tartışınca dinine ihanet edip dinden çıkmış olmayacaksın merak etme. Sormak istediklerin varsa sor.
İki ürün birbirine ters dediğin gibi karıştırılmamalı. Bilime din girerse olmuyor, dine bilim girerse olmuyor birbirlerine zıt düşüyor. İkisi birlikte gidemiyor.
Zaten dinden çıkmayacağımı biliyorum, ki zaten arkadaş ortamlarında da fazlasıyla tartışıp konuştuk. O tip düşüncelerim yok benim.
Dini çok ağır yaşamıyorum açıkçası. Bunun da günümüz şartlarında İslam'ı tam anlamıyla yaşamanın pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. Ancak ne var belli bir düzeyde elinden geldiği kadar bunu yaşayabilirsin.
Bir sürü farklı dine inanan veya inanmayan arkadaşım biri hristiyanlığa inanıyorum der öbürü şamanlığa öbürü tengriciliğe bir başkası yok der. Beni bu pek bağlamıyor, inanmıyorlar diye de yargılamıyorum çünkü gerek yok. İnsanlık vasfı önemli.