Dinler ve dinsizler hakkında düşüncelerim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1538
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 55
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B

Kaç tane din geldi geçti günümüdeki dinler gidince ne olacak herkes cehennem de yanacak o zaman saçma vikinglerin Yunan'ların türklerin kendi dini vardı günümüzde çok az kullanılıyor o dinler aynı seyin islama hristiyanlığa olmuyacağı ne malum.

@aes Müslümanlığa göre dini hiç duymamış insanlar mesul tutulmaz. Bir yaratıcının varlığına ve birliğine inanıyorsa cennete gider. Hiçbir şey düşünmediyse yanlış hatırlamıyorsam cennet veya cehenneme gitmeden hayvanlar gibi yok olurlar.
Konuyu okudum. Birçok din olduğu doğru ama birçoğunda kendi içinde çelişen ya da karşılığı bulunmayan durumları bulunmakta. İnanmanın araştırma ya da öğrenme konusunda insanı kısıtladığını düşünmüyorum. Örneğin evrenin başlangıcını araştırmak istiyorsanız araştırabilirsiniz.

Alakasız olacak ama videonun sonuna çok güldüm.

Ateist veya deist olduğuna karar vermiş insanlar
çünkü hür iradeleri var,
dinsiz olmayı seçer.
Bir insan dindar olmayı, dinsiz olmayı ve/veya din değiştirmeyi seçemez, buna karar veremez, o sadece insanın zihinsel durumunun o anki yansımasıdır. Yani özetle inanç tercih değildir.
Çok düşük zekaya sahip dinsiz kişiler de tanıdım ama normal veya yüksek zekaya sahip dindar hiç ama hiç tanımadım, tamamı düşük zeka oluyor, birkaç istisnaya bile rastlamadım. Ancak dinsizlerde düşük zeka oranı da istisna seviyesinden biraz daha fazla, az değil.

En çok merak ettiğim şey ülkede ateist ve deist inancın bu kadar yaygınlaşmaya başlaması acaba malum din dayatması mı?
Öyle görünüyor ama ben sanmıyorum. Daha çok bilgiye aç insanların bilgiye ulaşmasının eskisine göre çok daha fazla kolaylaşması neticesinde dinsizlik artan hızla çoğalıyor.

Öyle görünüyor ama ben sanmıyorum. Daha çok bilgiye aç insanların bilgiye ulaşmasının eskisine göre çok daha fazla kolaylaşması neticesinde dinsizlik artan hızla çoğalıyor.
Hocam öyle görünüyor değil öyle, bizim okuldaki din hocasından örnek vermek isterim adam bugün kadınlara cinsellik oyuncağı dolaylı olarak. Ama sözlerden direkt o çıkıyor. Mesela bir cümlesi aynen şuydu : "Bir erkek kadın şarkıcı dinleyemez, o kadının sesi erkeği tahrik eder ve erkek farklı şeylere yönelir." gibi gibi 2 ders kanser etti bizi.

Dostum sadece bir sorunu cevap verebilirim ki dinden haberi olmayan ve dini bilmeye imkanı olmayan kimse muammeleye tutulmuyor.

1-buluğ çağına ermeden ölen tüm dine sahip insanların çocukları.
2- akıl sağlığı yerinde olmayan deliler.
3-dine ulaşma imkanı olmayan dinden hiç haberi olmayan insanlar.

Allah onları sınav etmiyor mu? Yaşama amaçları ne onların?

Adam size zorla din dayatması yapmıyor, işini yapıyor. Adam belli ki yobaz ve islam dini zaten kadını insan niteliğinde tanımaz, cinsel obje olarak tanımlar ve bunu dillendirenler din dayatması veya dinden soğutma çabası yapmaya çalışmıyor. Asıl garip olan şey bu gerçeği görmezden gelerek dindar kalabilen kişilerin zekası oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…