nisaa

Üstün
Makaleler
3
Selam, RDR2 oynuyorum ve elimde 5. senesine yaklaşmış, dandik bir SSD var bu zamana kadar hep ana disk olarak kullandım, markasını belirtmeyeyim ama kötü yani linçleyenler olabilir o yüzden James Donkey, Turbox gibi düşünün :) RDR2'de ona yüklü ve oyunun açılması en az 5 dakika, oyunun açılmasını beklerken çay soğuyor öyle düşünün, ayrıca kaplamalar da geç yükleniyor her dakikada 3-4 kere 2, 3 saniyelik droplar oluyor. Sağlığı %87 hız testi yakın zamanda yapmadım ama önceden 70 MB falan yazıyordu, NAND'ları aşınmış galiba. PrimoCache kullanmayı düşündüm ama emin olamadım şu an hala ana diskim olduğu için verilerim gitsin ya da Windows dosyaları bozulsun istemiyorum. Eğer RDR2'yi diğer diske taşıyabilirsem taşıyacağım ama bu diski nasıl düzeltebiliriz arkadaşlar? Ana disk olarak yeni diskleri kullanmak istiyorum ama Windows sorun çıkartmaya başladığında format atmayı düşünüyorum. Sizce bu Disk'i nasıl düzeltebilirim? Oyunun dosyalarını diğer diske atmadan nasıl dropları azaltabiliriz önerilerinizi bekliyorum.

RDR2 hikaye giriş bekleme ekranında Görev Yöneticisi'nden baktığımda okuma hızı 10 MB, Disk kullanımı %100'dü. Disk aşırı hantal biliyorum ama oyunlar dışında çok sorun yaşatmamıştı o yüzden format atana kadar kullanmaya devam ediyorum.

Bana eski HDD'mi hatırlattı. Aynı durumu ben de yaşıyordum ama bende windows başka diskte kurulu olduğu için. Yedekleri alıp yeni SSD almıştım. Kurtulduğuma çok memnunum. Tek aklıma gelen, diskte biraz yer açmayı deneyebilirsin. Biraz yükü azalır en azından.

Bana eski HDD'mi hatırlattı. Aynı durumu ben de yaşıyordum ama bende Windows başka diskte kurulu olduğu için. Yedekleri alıp yeni SSD almıştım. Kurtulduğuma çok memnunum. Tek aklıma gelen, diskte biraz yer açmayı deneyebilirsin. Biraz yükü azalır en azından.

Şu an 37 GB boş alanım var, şöyle 50 GB falan yapsam iyi olabilir. Bu RAM atayarak önbellek vererek diskten daha iyi performans veriyorlar bu PrimoCache ile ama ana diskim olmasaydı kesin denerdim. Ana disk olduğu için biraz tereddütte kaldım önemli dosyaların yedeğini almadan Windows'u bozmak ya da dosyalarımı kaybetmek istemiyorum.

Ayarları en düşüğe aldım belki diskin yüklemeye çalıştığı kaplamalar daha az yük harcar diye ama FPS artışı dışında pek fark olmadı gibi droplar hala giriyordu. RDR2'yi bitirsem de en kısa sürede rahatlasam ya da başka diske mi aktarsam emin değilim.

Diğer sorun drop girince işlemci, ekran kartı gibi donanımlara harcanılan güç aniden düşüyor, ekran kartım 108 watt harcıyor drop yiyince aniden 50 Watt civarına düşüp düzeliyor, voltaj dalgalanmasından zarar gelmesinden biraz korkuyorum açıkçası. Güç kaynağım NZXT C750 nispeten iyi ama ani voltaj alıyor kart sonuçta her türlü şey olabilir.

Şu an 37 GB boş alanım var, şöyle 50 GB falan yapsam iyi olabilir. Bu RAM atayarak önbellek vererek diskten daha iyi performans veriyorlar bu PrimoCache ile ama ana diskim olmasaydı kesin denerdim. Ana disk olduğu için biraz tereddütte kaldım önemli dosyaların yedeğini almadan Windows'u bozmak ya da dosyalarımı kaybetmek istemiyorum.

Ayarları en düşüğe aldım belki diskin yüklemeye çalıştığı kaplamalar daha az yük harcar diye ama FPS artışı dışında pek fark olmadı gibi droplar hala giriyordu. RDR2'yi bitirsem de en kısa sürede rahatlasam ya da başka diske mi aktarsam emin değilim.

Diğer sorun drop girince işlemci, ekran kartı gibi donanımlara harcanılan güç aniden düşüyor, ekran kartım 108 watt harcıyor drop yiyince aniden 50 Watt civarına düşüp düzeliyor, voltaj dalgalanmasından zarar gelmesinden biraz korkuyorum açıkçası. Güç kaynağım NZXT C750 nispeten iyi ama ani voltaj alıyor kart sonuçta her türlü şey olabilir.
Biraz sıkıntılı hocam. Mümkünse yedeğini alıp farklı bir diske geçmenizi öneririm.

Biraz sıkıntılı hocam. Mümkünse yedeğini alıp farklı bir diske geçmenizi öneririm.

Bence de hocam, yarın diğer diske atmayı deneyeyim oyunu, bu diskte oynarsam sorun çıkartabilir.

Disk başladığından beri saniyede 10 MB falan okuyor şaka gibi, sağlığı %87 gözüküyor ama %10 gibi çalışıyor. 2 saat oldu hala 120 GB dosyayı taşıyamadı :cautious:

Son düzenleme:
Bence de hocam, yarın diğer diske atmayı deneyeyim oyunu, bu diskte oynarsam sorun çıkartabilir.

Disk başladığından beri saniyede 10 MB falan okuyor şaka gibi, sağlığı %87 gözüküyor ama %10 gibi çalışıyor. 2 saat oldu hala 120 GB dosyayı taşıyamadı :cautious:
O sağlıklar biraz değişik zaten. Bir de yüksek boyutlu dosya olduğu için hızı yavaşlayacaktır.

O sağlıklar biraz değişik zaten. Bir de yüksek boyutlu dosya olduğu için hızı yavaşlayacaktır.

Çok şükür bitti, tahminen 4 saat falan olmuştur öğlen 12-13 gibi başlatmıştım. Bir ara girip test ederim.

Bu diskte artık düşük boyutlu oyunları ya da eski oyunları oynamak düşer, tarayıcıları dosyaları falan atmak için yedek disk olarak kullanacağım.