Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erman52

Çalışkan
Her şeyi yaptım son görsel bu şekilde disk 0'daki EFI bölümünü silebilir miyim? Bir de disk 1'deki EFI bölümünün 2. sırada olması sıkıntı yaratır mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Adsız.webp

Çözüm
D diskindeki EFI'den bahsediyorsun değil mi? Eğer öyleyse D diskinde işletim sistemi yoksa diskpart kullanarak silebilirsin.

• Öncelikle Terminal'e gir ve diskpart yaz.
  • Sonrasında list disk komutuyla disklerini listele.
  • Diskin hangisiyse onun numarasına bak, sonra select disk X yaz (X yerine disk numarası, senin durumunda disk 0).
  • Ardından list partition yazdıktan sonra çıkan partition listesinden 100 MB'lık EFI partition'unu seç.
  • Sonrasında delete partitionyazarak seçtiğin partition'u silebilirsin. (Eğer komut hata verirse delete partition override dene)
Örnek:

1765046462589.webp

Bonus: Hatta D diskinin içi tamamen boşsa direkt olarak select disk 0 komutundan sonra clean kullanarak tüm diski silebilirsin. En son da tek bir birim oluşturup diski tek parça olarak kullanabilir veya istediğin kadar parçaya bölebilirsin :)
D diskindeki EFI'den bahsediyorsun değil mi? Eğer öyleyse D diskinde işletim sistemi yoksa diskpart kullanarak silebilirsin.

• Diskin hangisiyse onun numarasına bak, sonra select disk X yaz (X yerine disk numarası, senin durumunda disk 0).
  • Ardından list partition yazdıktan sonra çıkan partition listesinden 100 MB'lık EFI partition'unu seç.
  • Sonrasında delete partitionyazarak seçtiğin partition'u silebilirsin. (Eğer komut hata verirse delete partition override dene)
Örnek:

1765046462589.webp

Bonus: Hatta D diskinin içi tamamen boşsa direkt olarak select disk 0 komutundan sonra clean kullanarak tüm diski silebilirsin. En son da tek bir birim oluşturup diski tek parça olarak kullanabilir veya istediğin kadar parçaya bölebilirsin :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

• Diskin hangisiyse onun numarasına bak, sonra select disk X yaz (X yerine disk numarası, senin durumunda disk 1).
  • Ardından list partition yazdıktan sonra çıkan Partition listesinden 100 MB'lık EFI Partition'unu seç.
  • Sonrasında delete partitionyazarak seçtiğin Partition'u silebilirsin. (eğer komut hata verirse delete partition override dene)
Örnek:

Eki Görüntüle 208612

bonus: hatta D diskinin içi tamamen boşsa direkt olarak select disk 1 komutundan sonra clean kullanarak tüm diski silebilirsin. En son da tek bir birim oluşturup diski tek parça olarak kullanabilir veya istediğin kadar parçaya bölebilirsin :)

İlginiz için teşekkürler ama benim oluşturduğum disk 1'deki EFI bölümü Windows yüklü olan bölümden sonra 2 ci sırada disk 0 dekini silersem PC başlarken sıkıntı oluşturur mu bundan emin olmak istiyorum sıkıntı değilse ondan sonra dediklerinizi uygulayıp sileceğim iyi akşamlar.

İlginiz için teşekkürler ama benim oluşturduğum disk 1'deki EFI bölümü Windows yüklü olan bölümden sonra 2 ci sırada disk 0 dekini silersem PC başlarken sıkıntı oluşturur mu bundan emin olmak istiyorum sıkıntı değilse ondan sonra dediklerinizi uygulayıp sileceğim iyi akşamlar.
Hocam sizden 2 komut girip çıktısını atmanızı rica edeceğim.

Öncelikle Terminal'e bcdedit /enum yazıp çıktısını atabilir misiniz?

Sonrasında da sırasıyla diskpart ve list volume komutlarını yazınca çıkan sonuçları atabilirseniz şu anda hangi EFI'yi aktif olarak kullandığınızı ve silmenizin sorun teşkil edip etmeyeceğini kontrol edebilirim.

Hocam sizden 2 komut girip çıktısını atmanızı rica edeceğim.

Öncelikle Terminal'e bcdedit /enum yazıp çıktısını atabilir misiniz?

Sonrasında da sırasıyla diskpart ve list volume komutlarını yazınca çıkan sonuçları atabilirseniz şu anda hangi EFI'yi aktif olarak kullandığınızı ve silmenizin sorun teşkil edip etmeyeceğini kontrol edebilirim.

Bu şekilde çıktı.

Dosya Ekleri

• bcd.webp
    bcd.webp
    32,2 KB · Görüntüleme: 57
  • diskpart.webp
    diskpart.webp
    183,2 KB · Görüntüleme: 55
Şu anda sistemin Disk 0'daki, yani D: biriminin bulunduğu diskteki EFI dosyalarını kullanıyor boot etmek için. Şu anda silme işlemini yapmak sisteminin boot aşamasını bozabilir, uğraştırır.

Sırasıyla şu komutları gir:

Kod:
diskpart
select disk 0
list partition
select disk 1
list partition

Sonra çıktıyı at, devam edelim.

Şu anda sistemin Disk 0'daki, yani D: biriminin bulunduğu diskteki EFI dosyalarını kullanıyor boot etmek için. Şu anda silme işlemini yapmak sisteminin boot aşamasını bozabilir, uğraştırır.

Sırasıyla şu komutları gir:

Kod:
diskpart
select disk 0
list partition
select disk 1
list partition

Sonra çıktıyı at, devam edelim.
🙏

Dosya Ekleri

• diskpart.webp
    diskpart.webp