Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
D diskindeki EFI'den bahsediyorsun değil mi? Eğer öyleyse D diskinde işletim sistemi yoksa diskpart kullanarak silebilirsin.
Bonus: Hatta D diskinin içi tamamen boşsa direkt olarak
- Öncelikle Terminal'e gir ve
diskpartyaz. - Sonrasında
list diskkomutuyla disklerini listele. - Diskin hangisiyse onun numarasına bak, sonra
select disk Xyaz (X yerine disk numarası, senin durumunda disk 0). - Ardından
list partitionyazdıktan sonra çıkan partition listesinden 100 MB'lık EFI partition'unu seç. - Sonrasında
delete partitionyazarak seçtiğin partition'u silebilirsin. (Eğer komut hata verirsedelete partition overridedene)
Bonus: Hatta D diskinin içi tamamen boşsa direkt olarak
select disk 0 komutundan sonra clean kullanarak tüm diski silebilirsin. En son da tek bir birim oluşturup diski tek parça olarak kullanabilir veya istediğin kadar parçaya bölebilirsin Evet disk 0 boş. Onda eski Windows varıdı. Disk 1'i yeni alıp Windows'u ona kurdum ama onda EFI bölümü oluşmadı.
Attığım rehberdeki adımları takip ettikten sonra eski diskini komple silebiliriz. Fehmi şu anda onu yaptırmaya çalışıyor sana.
Son düzenleme:
Attığım rehberdeki adımları takip ettikten sonra eski diskini komple silebiliriz. Fehmi şu anda onu yaptırmaya çalışıyor sana.
Ben bu rehberin hepsini daha önce yaptım disk 1 de EFI bölümü oluştu ama sıralamada ikinci sırada olduğu PC başlarken sıkıntı yaratmasından korkuyorum bir de fehmi beyle baktığımızda PC açılırken disk 0'daki EFI bölümünü kullanıyormuş.
CMD'yi kapat, tekrardan yönetici olarak çalıştır ve sırasıyla aşağıdaki komutları çalıştır.
Kod:diskpart. select disk 1 select partition 1 assign letter=S bcdboot C:\Windows /s S: /f UEFI.
Bu komutlar sayesinde disk 1'deki EFI dosyaları (şu anda kullanımda olan) disk 0'a geçecek ve disk 1'i temizleyebileceğiz (eğer bir sorun çıkmazsa. Hata mesajı alırsan paylaş.)
Verdiğim komutları uyguladıktan sonradir S:\EFI\Microsoft\Boot\komutunu girip çıktısının ekran görüntüsünü atar mısın? İşlemler sorunsuzca olmuş mu diye kontrol edeceğim.
Bu şekilde gözüküyor. Dediniz gibi disk 1'e göre yapıldı disk 0'a göre düzeltecek miyiz?
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
- Makaleler
- 17
Disk 0'a göre yapmadıysak evet, disk 0'a göre yapmalıyız. Tekrardan kusura bakmayın karışıklık için.Bu şekilde gözüküyor. Dediniz gibi disk 1'e göre yapıldı disk 0'a göre düzeltecek miyiz?
Disk 0'a göre yapmadıysak evet, disk 0'a göre yapmalıyız. Tekrardan kusura bakmayın karışıklık için.
Rica ederim bu saatte ilgilendiğiniz için asıl ben teşekkür ederim sizden bir ricam olacak komutları disk 0'a göre tekrar yazma şansınız var mı?
Rica ederim bu saatte ilgilendiğiniz için asıl ben teşekkür ederim sizden bir ricam olacak komutları disk 0'a göre tekrar yazma şansınız var mı?
Copilot tamam diyor siz ne diyorsunuz. biostan disk 1 seçtim o şekilde başlattım ai enum a bakarak tamam diyor
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
- Makaleler
- 17
Şu ana kadarki komutların disk 1 yazan kısımlarını disk 0 olarak yazacaksınız hocam, diğer kısımlar aynı kalacak.Rica ederim bu saatte ilgilendiğiniz için asıl ben teşekkür ederim sizden bir ricam olacak komutları disk 0'a göre tekrar yazma şansınız var mı?
Şu ana kadarki komutların disk 1 yazan kısımlarını disk 0 olarak yazacaksınız hocam, diğer kısımlar aynı.
Kinci görsele göre bakarsanız doğru mudur?harddiskvolume6 disk 1 karşılık geliyormuş
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 17
Kinci görsele göre bakarsanız doğru mudur?harddiskvolume6 disk 1 karşılık geliyormuş
list volume yapar mısın? Görelim bakalım Volume 6 hangi diskteymiş.list volumeyapar mısın? Görelim bakalım volume 6 hangi diskteymiş.
Volume 6 gözükmedi ama C: Deki FAT32 System olmuş.
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 17
Tamamdır, şimdi D diskini sistemden söküp yeniden başlatmayı deneyebilir misin? Bakalım D diskindeki EFI olmadan sistem boot edecek mi? Eğer ederse diskpart ile Disk 0'ı tamamen silebiliriz.Volume 6 gözükmedi ama C: Deki FAT32 System olmuş.
Tamamdır, şimdi D diskini sistemden söküp yeniden başlatmayı deneyebilir misin? Bakalım D diskindeki EFI olmadan sistem boot edecek mi? Eğer ederse diskpart ile disk 0'ı tamamen silebiliriz.
Vallahi risk aldım ve sizin dediğiniz clean komutunu yaptım ve sonuç mükemmel her şey için teşekkür ederim.