Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
D diskindeki EFI'den bahsediyorsun değil mi? Eğer öyleyse D diskinde işletim sistemi yoksa diskpart kullanarak silebilirsin.
Bonus: Hatta D diskinin içi tamamen boşsa direkt olarak
- Öncelikle Terminal'e gir ve
diskpartyaz. - Sonrasında
list diskkomutuyla disklerini listele. - Diskin hangisiyse onun numarasına bak, sonra
select disk Xyaz (X yerine disk numarası, senin durumunda disk 0). - Ardından
list partitionyazdıktan sonra çıkan partition listesinden 100 MB'lık EFI partition'unu seç. - Sonrasında
delete partitionyazarak seçtiğin partition'u silebilirsin. (Eğer komut hata verirsedelete partition overridedene)
select disk 0 komutundan sonra clean kullanarak tüm diski silebilirsin. En son da tek bir birim oluşturup diski tek parça olarak kullanabilir veya istediğin kadar parçaya bölebilirsin - Katılım
- 1 Ocak 2025
- Makaleler
- 17
D diskindeki EFI'den bahsediyorsun değil mi? Eğer öyleyse D diskinde işletim sistemi yoksa diskpart kullanarak silebilirsin.
diskpartyaz. - Sonrasında
list diskkomutuyla disklerini listele. - Diskin hangisiyse onun numarasına bak, sonra
select disk Xyaz (X yerine disk numarası, senin durumunda disk 0). - Ardından
list partitionyazdıktan sonra çıkan partition listesinden 100 MB'lık EFI partition'unu seç. - Sonrasında
delete partitionyazarak seçtiğin partition'u silebilirsin. (Eğer komut hata verirsedelete partition overridedene)
select disk 0 komutundan sonra clean kullanarak tüm diski silebilirsin. En son da tek bir birim oluşturup diski tek parça olarak kullanabilir veya istediğin kadar parçaya bölebilirsin
Son düzenleyen: Moderatör:
Örnek:
diskpartyaz.- Sonrasında
list diskkomutuyla disklerini listele.- Diskin hangisiyse onun numarasına bak, sonra
select disk Xyaz (X yerine disk numarası, senin durumunda disk 1).- Ardından
list partitionyazdıktan sonra çıkan Partition listesinden 100 MB'lık EFI Partition'unu seç.- Sonrasında
delete partitionyazarak seçtiğin Partition'u silebilirsin. (eğer komut hata verirsedelete partition overridedene)
Eki Görüntüle 208612
bonus: hatta D diskinin içi tamamen boşsa direkt olarakselect disk 1komutundan sonracleankullanarak tüm diski silebilirsin. En son da tek bir birim oluşturup diski tek parça olarak kullanabilir veya istediğin kadar parçaya bölebilirsin![]()
İlginiz için teşekkürler ama benim oluşturduğum disk 1'deki EFI bölümü Windows yüklü olan bölümden sonra 2 ci sırada disk 0 dekini silersem PC başlarken sıkıntı oluşturur mu bundan emin olmak istiyorum sıkıntı değilse ondan sonra dediklerinizi uygulayıp sileceğim iyi akşamlar.
- Makaleler
- 17
Hocam sizden 2 komut girip çıktısını atmanızı rica edeceğim.İlginiz için teşekkürler ama benim oluşturduğum disk 1'deki EFI bölümü Windows yüklü olan bölümden sonra 2 ci sırada disk 0 dekini silersem PC başlarken sıkıntı oluşturur mu bundan emin olmak istiyorum sıkıntı değilse ondan sonra dediklerinizi uygulayıp sileceğim iyi akşamlar.
Öncelikle Terminal'e
bcdedit /enum yazıp çıktısını atabilir misiniz?Sonrasında da sırasıyla
diskpart ve list volume komutlarını yazınca çıkan sonuçları atabilirseniz şu anda hangi EFI'yi aktif olarak kullandığınızı ve silmenizin sorun teşkil edip etmeyeceğini kontrol edebilirim.Hocam sizden 2 komut girip çıktısını atmanızı rica edeceğim.
Öncelikle Terminal'ebcdedit /enumyazıp çıktısını atabilir misiniz?
Sonrasında da sırasıyladiskpartvelist volumekomutlarını yazınca çıkan sonuçları atabilirseniz şu anda hangi EFI'yi aktif olarak kullandığınızı ve silmenizin sorun teşkil edip etmeyeceğini kontrol edebilirim.
Bu şekilde çıktı.
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 17
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp
bcdedit /enum komutunu tekrar dener misiniz?bu şekildeCMD'yi yönetici olarak çalıştırıpbcdedit /enumkomutunu tekrar dener misiniz?
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 17
Şu anda sistemin Disk 0'daki, yani D: biriminin bulunduğu diskteki EFI dosyalarını kullanıyor boot etmek için. Şu anda silme işlemini yapmak sisteminin boot aşamasını bozabilir, uğraştırır.
Sırasıyla şu komutları gir:
Kod:
diskpart
select disk 0
list partition
select disk 1
list partition
Sonra çıktıyı at, devam edelim.
Şu anda sistemin Disk 0'daki, yani D: biriminin bulunduğu diskteki EFI dosyalarını kullanıyor boot etmek için. Şu anda silme işlemini yapmak sisteminin boot aşamasını bozabilir, uğraştırır.
Sırasıyla şu komutları gir:
Kod:diskpart select disk 0 list partition select disk 1 list partition
Sonra çıktıyı at, devam edelim.