Baran_4

Çalışkan
Herkese hayırlı günler arkadaşlar.

Ben 19 Ağustos'ta bir kilo verme serüvenine başladım. Bugün 7 Ekim hemen hemen 1.5 ay olmuş. Bu aralıkta 12 kg verdim. Boy 1.94 kilo 140 kg ile başladım şu an, 128 Kg'yim. Günlük 3.000 kaloriyi geçmiyorum fakat kilo sabit kaldı gibi veya ben öyle hissediyorum.

Bu süreç hakkında hiçbir bilgim yok yani kilo sürekli böyle sabit mi kalacak yoksa tartı tekradan oynar mı? Ben plana devam edeyim mi? Her gün tartılan biriyim, aşırı aklıma takıldı. Çoğu kişi sabret diyor tekrar tartı oynyacaktır diyorlar fakat bir de spordan anlayan arkadaşlarımıza sormak istedim. Cevaplarsanız sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Günlük 3000 kalori, hareket etmeyen ve spor yapmayan bir kişi için çok fazla. Sırf diyetle zayıflamak isteyen birinin çok fazla kalori açığı oluşturması lazım, günde en fazla 2 öğün falan yemesi ve porsiyonlarının küçük olması lazım. Tabii ki bu çok sağlıklı bir metot değil, bir diyetisyenle beraber istişare edilip vücudun gereksinimlerini de ayarlamak lazım. Bunlara rağmen genel olarak hep aç hissedecek, büyük ihtimal de diyeti bozacaksınız.

Yazdıklarınızdan spor yapmadığınızı anladım. Diyetinizin işe yaraması için ya çok ekstrem bir şekilde kalori kısmanız(ki yukarıda yazdığım gibi hem psikolojik hem de sağlık yönünden çok iyi bir fikir değil) veya diyetinize bir çeşit spor, bir çeşit uğraş eklemeniz gerekiyor.

Aşırı kilolu arkadaşlara motive olsun diye verdiğim ve hep takdir ettiğim bir örnek arkadaşım var. Adam 195 boy da 150 kilodan 80 kilolara düştü 1-2 sene içersinde. Tabi antrenman + kardiyo yaptı bu süreçte ve beslenmesine dikkat etti. Düşük kalori ve low carb uyguladı ve hep yüksek protein aldı. İşlenmiş gıdalardan uzak durdu, şeker nerdeyse tüketmedi. Arkadaşın şimdi damarları gözüküyor, ve kas inşa moduna girdi. Onun bu süreçlerine bizzat kendim tanık oldum.

Evet normal. Kilo sabit kaldığında, ara sıra ince abartmadan cheat day yap. Metabolizmayı tekrar hızlandır. TDEE'yi ve makro değerleri kendi vücuduna göre doğru hesapla. Ve Genel olarak yüksek protein tüket. Ayrıca yolun başındasın verdiğin kilo tam olarak yağ kaybı değil ödem, su. Vücut dışarıdan şeker, glikoz ve karb almamalı ki vücuttan yakmaya başlasın. Böylelikle daha fazla kilo düşer ve yağ kaybedeceksin. Spor kesinlikle olsun süreci hızlandırır ve kolaylaştırır.

Herkese hayırlı günler arkadaşlar.

Ben 19 Ağustos'ta bir kilo verme serüvenine başladım. Bugün 7 Ekim hemen hemen 1.5 ay olmuş. Bu aralıkta 12 kg verdim. Boy 1.94 kilo 140 kg ile başladım şu an, 128 Kg'yim. Günlük 3.000 kaloriyi geçmiyorum fakat kilo sabit kaldı gibi veya ben öyle hissediyorum.

Bu süreç hakkında hiçbir bilgim yok yani kilo sürekli böyle sabit mi kalacak yoksa tartı tekradan oynar mı? Ben plana devam edeyim mi? Her gün tartılan biriyim, aşırı aklıma takıldı. Çoğu kişi sabret diyor tekrar tartı oynyacaktır diyorlar fakat bir de spordan anlayan arkadaşlarımıza sormak istedim. Cevaplarsanız sevinirim.

Reis istesen de günde 3000 kaloriyi geçemezsin gibi :D
Şaka maka 3000 ne? Ben 1650 kalori alıyorum üstüne bir de haftada 4 gün spora gidiyorum.

Bence giden şeyler kasların, yağdan gitmez 3000 kalori alıyosan.

Kanka, diyetin ilk aylarında hızlı kilo verirsin çünkü vücut öncelikle su atar. Sonraki aylarda kilo verme hızın yavaşlar çünkü bu kez vücut yağ yakmaya başlar. Diyetine sadık kal, hedef kilona mutlaka ulaşırsın.

İlk aylarda arkadaşların da söylediği gibi kilo verme süreci oldukça hızlı ilerler, ancak zamanla yavaşlar. Kalori açığı oluşturmak bazen tartıda fark görmeni engelleyebilir; fakat sonrasında bir anda düşüş yaşarsın. Bu süreçte vücudunun bazal metabolizması da dengeye oturur.

İşimden ve rahatsızlığımdan dolayı sürekli kilo alan ve diyet yapan biriyim.
Genel olarak diyetinin büyük kısmını protein oluşturmalı, hamur işi kesinlikle olmamalı.

Aldığın kalori miktarını azalt; hatta kalori hesabı yap. “Yaşamak için ne kadar kaloriye ihtiyacım var?” diye hesapla ve ortalama 1000 kalori açık bırak.
Yediğin ve yaktığın kalori arasında yaklaşık 1000 kalorilik fark olmalı.

İşlenmiş hiçbir şey yeme.

En önemlisi ise, vücudunu şaşırt.
Bazen 16 saat aralıklı oruç yap, gerekirse aldığın kalori miktarını bir süreliğine artır.
Ancak bu artışı telafi etmek için aldığının 1,5 katı kadar hareket ederek yakmaya çalış.

Şaka maka 3000 ne? Ben 1650 kalori alıyorum üstüne bir de haftada 4 gün spora gidiyorum.

Aşırı kilolu arkadaşlara motive olsun diye verdiğim ve hep takdir ettiğim bir örnek arkadaşım var. adam 195 boy da 150 kilodan 80 kilolara düştü 1-2 sene içerisinde. Tabii antrenman + kardiyo yaptı bu süreçte ve beslenmesine dikkat etti. Düşük kalori ve Low carb uyguladı ve hep yüksek protein aldı. İşlenmiş gıdalardan uzak durdu, şeker neredeyse tüketmedi. Arkadaşın şimdi damarları gözüküyor, ve kas inşa moduna girdi. onun bu süreçlerine bizzat kendim tanık oldum.

Evet normal. Kilo sabit kaldığında, ara sıra ince abartmadan cheat day yap. Metabolizmayı tekrar hızlandır. Tdee'yi ve makro değerleri kendi vücuduna göre doğru hesapla. Ve genel olarak yüksek protein tüket. Ayrıca yolun başındasın verdiğin kilo tam olarak yağ kaybı değil ödem, su. Vücut dışarıdan şeker, glikoz ve karb almamalı ki vücuttan yakmaya başlasın. Böylelikle daha fazla kilo düşer ve yağ kaybedeceksin. Spor kesinlikle olsun süreci hızlandırır ve kolaylaştırır.

Yediğim içtiğim en ince detayına kadar hesaplıyorum dostum çok sağ ol peki 3000 kalori kilo ve boya göre iyi mi şu an net kilom 128 boy 1.94 temiz kilom sabah tartıldığımda. Tabii şununda hesaba katalım haftanın 5 6 günü Full body antrenmanı yapıyorum.

Son düzenleme:
Yediğim içtiğim en ince detayına kadar hesaplıyorum dostum çok sağ ol peki 3000 kalori kilo ve boya göre iyi mi şu an net kilom 128 boy 1.94 temiz kilom sabah tartıldığımda. Tabii şununda hesaba katalım haftanın 5 6 günü Full body antrenmanı yapıyorum.
Güzel. 3k kcal iyi kardiyo mutlaka ekle orta düşük carb+ high protein yap, ara sıra cheat ekle, uzun ara bu planı sürdür. Zordur, ama arkadaşım yaptı sende yapabilirsin

Dostum cevabın için sağ ol fakat spordan pek anladığını düşünmüyorum.