Bu öneri hâlihazırda uygulamadadır.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
7
Forumda doğrulanmış üyelere özel bir muamele yapıldığını düşünüyorum.

Örneğin, isim vermek istemiyorum ama, doğrulanmış üyelerden bir tanesi sürekli gereksiz mesajlar atıyor, bu mesajlar raporlanınca da herhangi bir işlem uygulanmıyor doğrudan reddediliyor.

Mesajların içeriği şu şekilde, gelen sorulara yanıt olarak "bilmiyorum", "bilemiyorum", "fikrim yok" gibi gereksiz cevaplar atılıyor, veya bir üstteki mesajın aynısını söylüyor. Kelimeleri değiştirerek de olsa aynı mesaj söyleniyor.

Bu durumu affınıza sığınarak size sunmak istiyorum, bence biz normal üyelerle aynı cezaları almalılar. Biz nokta koymayı unuttuğumuzda bile 1 saat ceza alabiliyoruz.

Gereksiz mesajları da çok fazla, çok fazla mesajı var ama sosyal üyelerine hiçbir faydası yok ve bu gereksiz mesajların konuya hiçbir katkısı da yok.

Bu konunun amacı kesinlikle hedef gösterme değildir, hiç kimsenin ismini vermediğimi unutmayın ve "Doğrulanmış Üye" başlığını genel olarak ele alın. Buraya bir "kişi"yi koymanıza gerek yok. Kim olursa olsun özel muamele olmamalı.

Ayrıca lütfen dislike atarsanız da karşıt görüş bildirin. Burada hepimiz aynı yolun yolcusuyuz. Kimseye bir zarar veya zorbalık amacı yoktur!

Artı 31 Eksi
Sayın @Yonga

@Emile A239 adlı üyeyi bu konuda hiç raporlamamışsınız. Bir raporunuz var, onda da işlem yapılmış zaten. Bir rapor yüzünden bu kadar öfke dolduğunuzu düşünmüyorum.

Öte yandan diğer bu sebeple atılan raporlardan sizin nasıl haberiniz var, bu da ayrı bir araştırma sebebi.

Bu durumla alakalı daha detaylı bir araştırma gerek görülürse yönetim tarafından yapılır. Ben ufak bir incelemede bu sonucu çıkardım. Konuya cevap veren kişilerin de attığı raporlar düşünüldüğünde ortaya ilginç bir durum çıkıyor.

Konuyu kilitlememin sebebi ise hemen hemen herkesin görüşünü belirtmiş olması. İyice hedef göstermeye doğru gidiyor. Maalesef istemediğimiz davranışlar.
Siz konuyu kilitledikten sonra iki tane rapor gönderdim onları ekleyeyim izninizle:

Kod:
Selam. Konuyu kilitleyerek bana söz hakkı bırakmamış durumdaısnız. Konuda Technopat'dan tanışıp buraya gelip birbirlerinin sırtını sıvazlayan insanlar olduğu gibi, gerçek hayatta tanışıp forumda vakit geçiren insanlar da olabilir. @315 nickli kişinin raporlarını incelemenizi öneriyorum ve bu şekilde bana söz hakkı bırakmamanızı doğru bulmuyorum.

Ayrıyetten konuda öfkeli bulduğunuz yeri söyleyebilir misiniz ben de kendime dikkat edeyim :) Neyin öfkesi? 13 14 yaşındaki çocuklara niye öfkeleneyim kardeşim yaşında hepsi. Ben torpilli üye görmek istemiyorum sadece. 29 kişi upvote atmış. Ben bunların hepsini mi kontrol ettim yoksa forumun genel iradesi de bana hak mı verdi?

1720797788010.webp

Raporuma da böyle bir cevap geldi.
"Ortada haksızlık durumu yok, içiniz rahat olsun."

Siz böyle dedikten sonra benim içim nasıl rahat olmasın?
Zaten ben bu konuyu bu yüzden gündeme getirdim. Yönetime ve moderatörlere sonsuz kere teşekkür ediyorum hassasiyetleri için. Saygılar ve sevgiler. İyi akşamlar. İçim rahat ve size güveniyorum, sağ olun var olun :)

Konuyu açtım, direkt doğrulanmış üyeden kastınız @Emile A239 mi değil mi öncelikle bunu dile getirmenizi rica edeceğim @Yonga. Yetkili ekipte ya da resmî hesap olmayan tek kişi Büşra Alçınar ve Çınar Kaplanseren. Bu nedenle bir rahatsızlığınız varsa o kişiye yönelik, bunu kendisiyle çözmenizi önermek durumundayım.

Harici bir problem gördüyseniz buradan açık açık paylaşın, hiç çekinmeyin. Ben aslında moderatörlerden bahsediyordum diyorsanız da bunu bilet sisteminden dile getirebileceğinizi rahatlıkla söyleyebilirim. O yüzden bu konunun açılma amacını sizlere sormak durumundayım. Neden açtınız ve hangi durum rahatsız ediyor bunu bizlerle paylaşın.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240712_182445_Chrome.webp
    Screenshot_20240712_182445_Chrome.webp
    252,8 KB · Görüntüleme: 148
Doğrulanmış üyeler diye başlayan konunun elinde sonunda tek kişiye düşmesi tesadüf olamaz. Enes ve Mert gerekli geri dönüşü sağlamış.

Ben bir ayrıcalık olduğunu sanmıyorum. Bir kesim hariç böyle düşünülmediğini tahmin ediyorum. Yoksa şimdiye 500 konu açılırdı.

Konuyu açtım, direkt doğrulanmış üyeden kastınız @Emile A239 mi değil mi öncelikle bunu dile getirmenizi rica edeceğim.
Evet o.
Bu nedenle bir rahatsızlığınız varsa o kişiye yönelik, bunu kendisiyle çözmenizi önermek durumundayım.
Benim amacım kimseyi kişisel olarak uyarmak değildi. Önerinin forumdaki genel algısını ölçmek (ki zaten başka rahatsız olanlar ve haberdar olanlar da var mış) ve yönetime konunun ulaşmasıydı. Ben daha önce de öneri konuları açtım. Altında benimle kavga ettiler, 50 60 tane downvote aldım ve bir sürü dislike aldım. Ama siz hep beni dinlediniz söylemek istediğim şeyler de yönetime ulaştı. Bunda ise bir sürü upvote aldı öneri zaten.
Harici bir problem gördüyseniz buradan açık açık paylaşın, hiç çekinmeyin. O yüzden bu konunun açılma amacını sizlere sormak durumundayım. Neden açtınız ve hangi durum rahatsız ediyor bunu bizlerle paylaşın.
Konunun açılma amacı üstte söylediğim gibi işte. Yani bile bile genel bir torpil veya kötü niyet ben sizde sezmiyorum uintptr, sen ve Recep abiyi canım gibi severim. Burası yeni bir forum ve bizim önerilerimizle düşüncelerimizle şekillenecek öyle değil mi? @Silinen üye profil mesajlarında da belirtmişti bulamadım. Onun raporlarını da inceleyin. Ben kimse ceza alsın diye gidip raporlamam ama gördüğümü söylüyorum.

Konuyu açtım, direkt doğrulanmış üyeden kastınız @Çınar Kaplanseren mi değil mi öncelikle bunu dile getirmenizi rica edeceğim @Yonga.
Yöneticiler olarak üyelere doğrudan mesaj atma imkanınız oluyor mu? Takdir sizin olmakla beraber, bana kalırsa bunun direkt konuda sorulması pek de hoş olmadı, ilerisi için bizi bilgilendirebilirseniz çok seviniriz.

İnsanlara yardımcı olmaktan çok öneri konusu açıp duruyorsunuz. Sadece siz değil birçok üye böyle maalesef. Forumun amacı foruma öneri konusu açmak değil.

"Forumun amacı" algısını unutun artık. Burası sadece teknoloji forumu değil.

Şuraya bir iki saat girip 10-15 mesaj yazıp çıkacaksınız. Ne çok kasıyorsunuz ya?

Ortadaki durum hakkında kesin bir yargı yok ama diyelim ki haksızlık var. Sana yapılsa? Ne düşünecektin? Empati kurabilirsin.

Şuraya bir iki saat girip 10-15 mesaj yazıp çıkacaksınız. Ne çok kasıyorsunuz ya?

Kesinlikle katılıyorum. Zamanında diğer forumda da bu tür sürtüşmeler ortaya çıkmıştı. Genel olarak bu platform neden hayat meselesi gibi ciddiye alınıyor, onu da anlamış değilim :D.

Üç beş kitle dışında burada birbirini forum dışı tanıyan yok zaten, mesajınızı yazın geçin. Kim ne demiş, umurunuzda olmasın - sallayın gitsin (dikkate değer olmadığı sürece). Rahatsız edeni de engelleyin gitsin işte 😅...

@Yonga hayatım seni eksiledim sanma, eğer dediğin gibi bi' durum söz konusu ise sonuna kadar arkandayım 💪!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.