Check Engine

Becerikli
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba, spora başladım ve kreatin almak istiyordum ama önce doktoruma sormak istedim. Doktor "kreatin kullanan hastalarımın çoğunda böbrek yetmezliği oluştu" dedi. Ben de 2-3 gram kullanacağım ve bol su içicem dedim, yine de önermiyorum ileride diyaliz olabilirsin dedi. Sizce dedikleri doğru mu? Yaşım 17 bu arada. Kaslarımın dolgunluğu için kullanmak istiyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genetik olarak böbrek hastalığın varsa başlama, yoksa başla gitsin. Sadece su tüketime dikkat et. Ekstra olarak kreatin amacı bir tek kas dolgunluğu sağlamaz, ekstra olarak ATP artışı sağladığı için güçte verir.

Genetik olarak böbrek hastalığın varsa başlama, yoksa başla gitsin. Sadece su tüketime dikkat et. Ekstra olarak kreatin amacı bir tek kas dolgunluğu sağlamaz, ekstra olarak ATP artışı sağladığı için güçte verir.
Sanırım böbrek testi falan yaptırmak gerekiyor önce, bilmiyorum genetik yatkınlığım var mı çünkü.

Spora yeni başlamışsın, ben olsam en az 5-6 ay organik beslenirdim. Daha sonra eğer hala spora devam ediyorsam işte o zaman kullanıp kullanamam konusunda araştırma yapardım. Şimdi bunları düşünme derim. Sporunu yap, dengeli beslen bakalım irade ve isteğin devam edecek mi. Belki 1-2 ay sonra bırakacaksın.

Spora yeni başlamışsın, ben olsam en az 5-6 ay organik beslenirdim. Daha sonra eğer hala spora devam ediyorsam işte o zaman kullanıp kullanamam konusunda araştırma yapardım. Şimdi bunları düşünme derim. Sporunu yap, dengeli beslen bakalım irade ve isteğin devam edecek mi. Belki 1-2 ay sonra bırakacaksın.
Hocam, kreatin ve protein tozu kullanmadan da kas kütlemi artırabilir miyim sizce? Gerekli beslenme ve protein ihtiyacımı karşılarsam.

Hocam, kreatin ve protein tozu kullanmadan da kas kütlemi artırabilir miyim sizce? Gerekli beslenme ve protein ihtiyacımı karşılarsam.
Sporu düzenli ve doğru yaparsan, ilk 3-5 ay takviye almana gerek olduğunu düşünmüyorum, eğer beslenmeni önerilen şekilde ayarlarsan. Daha sonra vücudun isteğine, yaptığın sporun yoğunluğuna göre ve en önemlisi yaşını da gözönünde bulundurup, bu konuda uzman birinin tavsiyesine göre belirlemen en uygunu olur. Benim düşünceme göre bu yaşta hiç takviye kullanma.

En sevmediğim şey araştırma yapmadan etmeden direk supplementlere güvenip bir işe kalkışmak. Bu dediğimi spor olarak konuşmuyorum ilk önce bir işe başla olayı kavra ondan sonra destek elemanlara başvurursun. Doktor dedi demişsin doktora inanmayıp buraya geliyorsun saçma.