zamomeister

Çalışkan
Merhaba. Tarayıcıda donanım hızlandırma ayarını açarsam görüntüde görüldüğü gibi renk patlamaları meydana geliyor. Bilgisayarı ilk aldığımda sorun etmemiştim biraz araştırma yaptığımda da pek bir sonuç alamadım. Bir konuda ekran kartı kaynaklı yazmışlar ama oyunlarda vs herhangi bir problem yaşamadım. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu acaba?

1761642275182.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hemen bir örnek daha vereyim bu tarz problemler %99.9999 oranında donanımsal sorundur. Hatta YouTube üzerinde 4K 60 FPS video 10 dakika boyunca oynatın eğer internet kaynaklı olmayan bir sebepten dolayı donma, takılma, siyah ekran sorunu yaşıyorsanız bu durum %100 oranında fabrika çıkışlı kartınızın bozuk olduğu anlamına gelir. MPO kapatmak bir nebze sizi kurtarsa da bu kartlar %100 ihtimalle donanımsal olarak bozuktur. Asla tatmin edici performans alamazsınız hiçbir sorun yaşamazsanız bile bir gün yanlışlıkla yayın açayım dersiniz tak siyah ekran veya yeniden başlatma gibi sorunlar ile karşılaşırsınız. 2025 yılında donanım hızlandırmanın kullanılmadığı hiçbir yer neredeyse yok. bu tarz ekran kartları elinize sıfır olarak bile geçerse anında vakit kaybetmeden koşulsuz iade hakkınızı kullanıp iade edin. AMD kartları test ederken sadece FurMark, OCCT testine sokmayın. bu tarz donanım hızlandırmayı daha etkin bir uygulama da deneyin. 4K 60 FPS bir YouTube videosu bunun en net ve kolay örneğidir.

Eve gidince test edeceğim eğer sorun olurda göndereyim garantiye.

Monitörüm 4K değil ama yine de test edebilir miyim @lazye

Son düzenleme:
Hemen bir örnek daha vereyim bu tarz problemler %99.9999 oranında donanımsal sorundur. Hatta YouTube üzerinde 4K 60 FPS video 10 dakika boyunca oynatın eğer internet kaynaklı olmayan bir sebepten dolayı donma, takılma, siyah ekran sorunu yaşıyorsanız bu durum %100 oranında fabrika çıkışlı kartınızın bozuk olduğu anlamına gelir. MPO kapatmak bir nebze sizi kurtarsa da bu kartlar %100 ihtimalle donanımsal olarak bozuktur. Asla tatmin edici performans alamazsınız hiçbir sorun yaşamazsanız bile bir gün yanlışlıkla yayın açayım dersiniz tak siyah ekran veya yeniden başlatma gibi sorunlar ile karşılaşırsınız. 2025 yılında donanım hızlandırmanın kullanılmadığı hiçbir yer neredeyse yok. Bu tarz ekran kartları elinize sıfır olarak bile geçerse anında vakit kaybetmeden koşulsuz iade hakkınızı kullanıp iade edin. AMD kartları test ederken sadece FurMark, OCCT testine sokmayın. Bu tarz donanım hızlandırmayı daha etkin bir uygulama da deneyin. 4K 60 FPS bir YouTube videosu bunun en net ve kolay örneğidir.
dediğiniz gibi yaptım 15 dakika boyunca 4k 60 fps açtım herhangi bir sorun yaşanmadı,problem driver değiştirince de tekrarlamadı kendini bir çok kişinin yaşadığı bir sorun bu sanırım şu an için donanımsal bir sorun görünmüyor ileri zamanda ne olur bilemem

Dediğiniz gibi yaptım 15 dakika boyunca 4K 60 FPS açtım herhangi bir sorun yaşanmadı, problem driver değiştirince de tekrarlamadı kendini birçok kişinin yaşadığı bir sorun bu sanırım şu an için donanımsal bir sorun görünmüyor ileri zamanda ne olur bilemem.

Aynı şekilde bende 10 dakikadır 4K da açık video fakat kasma donma olmadı. Garantiye göndermeden dediğiniz gibi driver sürümü değiştiriyorum. Bir de hocam diğer yeni sürümleri denediniz mi acaba onlardada var mı aynı sorun.

Aynı şekilde bende 10 dakikadır 4K da açık video fakat kasma donma olmadı. Garantiye göndermeden dediğiniz gibi driver sürümü değiştiriyorum. Bir de hocam diğer yeni sürümleri denediniz mi acaba onlardada var mı aynı sorun.
var şu an dediğim sürümde sıkıntı yok ne yaptılar ne ettiler de böyle sorun oldu bilmiyorum ama teknik kısmına mail atmayı düşnüyorum boş bir vakitte çokça yaşayana rastladım bu sorunu dediğim sürüme geçip deneyin olmadı geri update atarsınız güncel sürüme

Var şu an dediğim sürümde sıkıntı yok ne yaptılar ne ettiler de böyle sorun oldu bilmiyorum ama teknik kısmına mail atmayı düşnüyorum boş bir vakitte çokça yaşayana rastladım bu sorunu dediğim sürüme geçip deneyin olmadı geri Update atarsınız güncel sürüme.

25.4.1 sürümünde sorunun kalktığını söylemiş birkaç kişi daha yeni olduğu için bu sürüme gececeğim eğer bir sorun yaşamaz isem belirtirim sizde geçersiniz bir de teknik maili nereye atabiliriz bende yardımcı olayım sorunumuz hızlı çözülür belki.

25.4.1 sürümünde sorunun kalktığını söylemiş birkaç kişi daha yeni olduğu için bu sürüme gececeğim eğer bir sorun yaşamaz isem belirtirim sizde geçersiniz bir de teknik maili nereye atabiliriz bende yardımcı olayım sorunumuz hızlı çözülür belki.
amd ye atacağım belli ki baya sıkıntılı bir sorun ekran kartından memnun olmasan iade ederdim de bir kusuru yok diye uğraşasım gelmiyor bi yandan da

ayrıca belirttiğiniz sürümde sorun olmazsa dönüş yaparsanız bende geçeyim, driver yükledikten sonra reset atıp biraz zorlamalar yaparsanız kickte twitchte baya belli oluyor bu sorun chatte akan yazılarda en hızlı öyle anladım ben

AMD'ye atacağım belli ki bayağı sıkıntılı bir sorun ekran kartından memnun olmasan iade ederdim de bir kusuru yok diye uğraşasım gelmiyor bir yandan da.

Ayrıca belirttiğiniz sürümde sorun olmazsa dönüş yaparsanız bende geçeyim, driver yükledikten sonra reset atıp biraz zorlamalar yaparsanız kickte Twitch'te bayağı belli oluyor bu sorun chatte akan yazılarda en hızlı öyle anladım ben.

Ben Spotify Discord ve YouTube'da denk geliyordum daha çok soruna artık Spotify'da bile donanım hızlandırmak kapatıyordum :D. Hocam bir de AMD ve Gigabyte'a mail atalım gerçekten rezil bir sorun.

Anlık olarak video izlerken 2 kere çöktü.
ya hızlandırmayı kapatıp ileri de gelen güncellemeler ile sorunun gitmesini beklemek ki donanımsal sıkıntı yoksa ya da iç rahatlatılsın diye garantiye vermek ki çok kişi yaşıyor sorunu bilemiyorum ortada kaldık öyle ayda yılda bilgisayar dizdik şans ya bize denk gelir böyle şeyler :)