Evet. Sisteme zarar vermesini istemiyorum.
Bu dosyaların adlandırılması sisteminize zarar vermez. Klasörünüzün simgesinin ve Türkçe çevirisinin kaybolmasına neden olur ancak. Onu da desktop.ini dosyasının bir kopyasını oluşturup içeriğine bunları yazarak halledebilirsiniz:

İndirilenler klasörü için:
Kod:
[.ShellClassInfo]
LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21798
IconResource=%SystemRoot%\system32\imageres.dll,-184

Thumbs.db'yi silebilirsiniz. Bir süre sonra tekrar oluşabilir.

Bu dosyaların adlandırılması sisteminize zarar vermez. Klasörünüzün simgesinin ve Türkçe çevirisinin kaybolmasına neden olur ancak. Onu da desktop. İni dosyasının bir kopyasını oluşturup içeriğine bunları yazarak halledebilirsiniz:

İndirilenler klasörü için:
Kod:
[.ShellClassInfo]
LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21798
IconResource=%SystemRoot%\system32\imageres.dll,-184

Thumbs.db'yi silebilirsiniz. Bir süre sonra tekrar oluşabilir.

Çok karışık geldi gözüme. Şöyle bir şey olmasını istiyorum. Benim adım Murat. Dosyanın adı. Murat 11.02.2025 böyle. Ben nikanoralojzijegehrig. MP4. olsun istiyorum.

Çok karışık geldi gözüme. Şöyle bir şey olmasını istiyorum. Benim adım Murat. Dosyanın adı. Murat 11.02.2025 böyle. Ben nikanoralojzijegehrig. MP4. olsun istiyorum.
Tamam. Bana klasörün tam nerede olduğunu da söylerseniz, o klasörün içindeki tüm dosyaları yeniden adlandıran bir CMD dosyası yazıp size göndereceğim. İndirilenler klasöründen mi bahsediyoruz?

Lütfen olabildiğince doğru şekilde açıklamaya çalışın. Konuyu anlamaya çalışırken gerçekten yoruldum.

Ben scripti yazmaya başlıyorum. Siz bana klasörün yerini söyleyin.

1739286423126.webp

Lütfen olabildiğince doğru şekilde açıklamaya çalışın. Konuyu anlamaya çalışırken gerçekten yoruldum.
Ben hala anlamadım.
Mevcut dosyaları, sayısı veya konumu ne olur ise olsun toplu halde isimlendirmek çok kolay ve bu işi yapan üctretsiz güzel yazılımlar var.
Bazan iki ayrı harici diskimde bulunan 2TB yer kaplayan onbinlerce dosyanın isimlerinde toplu halde değişiklik yapıyorum.

Yok amaç yeni oluşturulan dosyalar kendiliğinden random isimlendirilsin deniyor ise bu tip bir şey şimdiye kadar görmedim.

Ben hala anlamadım.
Mevcut dosyaları, sayısı veya konumu ne olur ise olsun toplu halde isimlendirmek çok kolay ve bu işi yapan üctretsiz güzel yazılımlar var.
Bazan iki ayrı harici diskimde bulunan 2TB yer kaplayan onbinlerce dosyanın isimlerinde toplu halde değişiklik yapıyorum.

Yok amaç yeni oluşturulan dosyalar kendiliğinden random isimlendirilsin deniyor ise bu tip bir şey şimdiye kadar görmedim.
Anladığım kadarıyla bir klasördeki tüm dosyaları rastgele yeniden isimlendirmek istiyor ancak kurduğu uygulamaya güvenmiyor yada iki gizli dosyayı da isimlendirdiği için işine yaramıyor. Ben betiği yazdım.

1739287590751.webp

Buraya da yazdığım CMD dosyasının kodlarını bırakıp konudan izniniz ile ayrılıyorum. Bu kodları bir CMD veya BAT dosyası oluşturarak içeriğine girin. Zaten gizli olan thumb.db ve desktop.ini dosyalarını atlayarak belirlenen klasördeki tüm dosyaları yeniden adlandıracaktır. set "Klasor_Yolu=%USERPROFILE%\Downloads" satırını isteğinize göre değiştirebilirsiniz.

Kod:
@echo off
title Rastgele isimlendirici - by Hasan Merkit
setlocal enabledelayedexpansion

REM Buradan klasör yolunu değiştirebilirsiniz.
REM Ancak, set='den sonra girin ve sondaki tırnağı silmeyin. Böylece boşlukda destekleyeceğiz.

set "Klasor_Yolu=%USERPROFILE%\Downloads"

REM Bu script, Hasan Merkit tarafından yazılmıştır.
REM Bu script, her zaman kusuruz çalışmayabilir. Hiçbir garantisi yoktur.
REM Bu script, kullanana kişi sorumluluğundadır.
REM Kodları okuyabilirsiniz.

REM Belirlenen klasör gerçekten var mı? Kontrol edelim. Yoksa kullanıcıyı tebrik edelim.
if not exist "%Klasor_Yolu%" (
    echo [^^!] Belirlenen yolda klasor bulunamadi.
    echo     Cikmak icin bir tusa bas. & pause>nul & exit /b 1
)

REM Bazen bir hata sonucu %Klasör_Yolu% değişken içeriği boş gelebilir.
if "%Klasor_Yolu%" == "" (
    echo [^^!] Klasor belirtmediniz veya klasor adi alinamadi.
    echo     Cikmak icin bir tusa bas. & pause>nul & exit /b 1
)

REM Burada FOR döngüsü oluşturarak bir işlemi klasörün altındaki tüm dosyalar için tekrarlayacağım.
for %%A in (%Klasor_Yolu%\*) do (

REM "Thumbs.db" ve "desktop.ini" dosyalarını atlıyoruz
    if /I "%%~nxA" neq "Thumbs.db" if /I "%%~nxA" neq "desktop.ini" (

REM Şimdi burada random 10 karakterlik rastgele harfler oluşturuyor, %Rastgele% değişkenine atıyorum.
        set "Rastgele="
        for /L %%i in (1,1,10) do (
            set /A "rand=!random! %% 26"
            for %%j in (A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z) do (
                set /A "index+=1"
                if !index! equ !rand! set "letter=%%j"
            )
            set "Rastgele=!Rastgele!!letter!"
            set index=0
        )

REM Dosya uzantısını alıyoruz
        for %%B in ("%%A") do set "ext=%%~xB"

REM Şimdi burada dosyaya %RASTGELE% ismi verelim.
        echo [i] Yeniden isimlendiriliyor: %%A , yeni adi !Rastgele!!ext!

REM Dosyayı yeniden adlandırıyoruz
        ren "%%A" "!Rastgele!!ext!"
    )
)

echo [i] Script sonu.
echo     Devam etmek icin bir tusa basin. & pause>nul

Böyle bir şeyi tercih etmesindeki amaç neymiş merak ettim, sistemde bir şeyin adını değiştirmek dizin değiştirmeye gireceği için en basitinden ^C kombinasyonu dizin kaymasına neden olup sıkıntı yarabilir. Amacını öğrenip daha sağlıklı bir şey de önerebiliriz ona göre.

Böyle bir şeyi tercih etmesindeki amaç neymiş merak ettim, sistemde bir şeyin adını değiştirmek dizin değiştirmeye gireceği için ^C kombinasyonu dizin kaymasına neden olup sıkıntı yarabilir. Amacını öğrenip daha sağlıklı bir şey de önerebiliriz ona göre.

Benim anladığım kadarıyla bir klasörün içindeki tüm dosyaları rastgele şekilde yeniden adlandırmak istiyor. Ancak bu dosyalara Thumbs.db ve desktop.ini dahil değil.

Eğer istediği şey tam olarak bu fotoğraftaki şekilde rastgele isimlendirme ise ben CMD dosyasını hazırladım. Hazırlarken de zaten yeterince zorluk yaşadım. Onun dışında istediği şeyi doğru bir Türkçe ile ifade etmemesi durumunda kabalık yapmak istemem ama maalesef yardımcı olmayacağım.

1739288178186.webp

Benim anladığım kadarıyla bir klasörün içindeki tüm dosyaları rastgele şekilde yeniden adlandırmak istiyor. Ancak bu dosyalara Thumbs.db ve desktop. İni dahil değil.

Eğer istediği şey tam olarak bu fotoğraftaki şekilde rastgele isimlendirme ise ben CMD dosyasını hazırladım. Hazırlarken de zaten yeterince zorluk yaşadım. Onun dışında istediği şeyi doğru bir Türkçe ile ifade etmemesi durumunda kabalık yapmak istemem ama maalesef yardımcı olmayacağım.

Eki Görüntüle 123484

Yardımın için teşekkür ederim. Biraz geç geri dönüş oldu. Ben Instagram'dan bayağı video indiriyorum. Ve videoların adı şöyle. Shitpostdiyarı80 vb ben bu isimler yerine random bir şeyler yazsın istiyorum. Ben kendimce konuyu anlattım. Ama siz hala anlamadıysanız kusura bakmayın. Elimden geldikçe anlattım.