9700X ve 9070 XT sistemim var. Arc raiders veya where winds meet oynarken bir süre sonra sistem tamamen donuyor ve yaklaşık 1 dakika sonra kendini yeniden başlatıyor DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası verip. Her şeyim güncel son 3 veya 4 adet AMD sürücüsünü de denedim yine aynı hatayı alıyorum. Her seferinde minidump dosyasında hatayı amdkmdag.sys olarak gösteriyor. Marvel Rivals veya Battlefield 6 gibi farklı oyunlar oynarken hiçbir şekilde bu hatayı yaşamadım. RAM'ler overclocklu işlemci ve ekran kartım undervoltlu fakat hepsinin stabil olduğuna eminim. Çünkü yaklaşık 2 aydır sistemimi sorunsuz kullanırken birden bu hatayı almaya başladım. Merak ettiğim aynı hatayı alan benimle benzer sisteme sahip kullanıcılar da mevcut mu?

Birkaç tane minidump var ve hepsi aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığın hatanın 3 sebebi var;
  • Overclock
  • GPU sürücüsü
  • PSU
Her oyunda sorun yaşamıyor olman, yaptığın OC'un stabil olduğu anlamına gelmez. 10 oyun oynarsın, 8'inde sorun yaşamazken 2'sinde sorun yaşarsın, stabil değildir anlamına gelir bu da. Ayrıca her oyun, her sistem parçasını aynı şekilde ve ağırlıkta kullanmaz, hepsinin algoritması ve işleyişi farklıdır. RAM kullanımı yüzdelik fazla gözüküyor diye daha ağır olduğu anlamına gelmiyor mesela bir oyunun bir oyuna kıyasla.

Yaptığın OC işlemlerini sıfırla, DDU ile sürücüleri silip en baştan WHQL en güncel sürücüyü kur. Bunlar sonucunda hala hata alırsan tekrar bakarız, hata almazsan sürücü veya OC kaynaklı sorun yaşamışsın diyebiliriz.

Kartı dikey mi kullanıyorsunuz? Uzatıcı aparatlar GPU ve anakart arasındaki sinyali olumsuz etkileyebiliyor.

Yatay kullanıyorum.

Aldığın hatanın 3 sebebi var;
  • Overclock
  • GPU sürücüsü.
  • PSU
Her oyunda sorun yaşamıyor olman, yaptığın OC'un stabil olduğu anlamına gelmez. 10 oyun oynarsın, 8'inde sorun yaşamazken 2'sinde sorun yaşarsın, stabil değildir anlamına gelir bu da. Ayrıca her oyun, her sistem parçasını aynı şekilde ve ağırlıkta kullanmaz, hepsinin algoritması ve işleyişi farklıdır. RAM kullanımı yüzdelik fazla gözüküyor diye daha ağır olduğu anlamına gelmiyor mesela bir oyunun bir oyuna kıyasla.

Yaptığın OC işlemlerini sıfırla, DDU ile sürücüleri silip en baştan WHQL en güncel sürücüyü kur. Bunlar sonucunda hala hata alırsan tekrar bakarız, hata almazsan sürücü veya OC kaynaklı sorun yaşamışsın diyebiliriz.

24H2'ye döndüm sürücüleri silip tüm sürücüleri de denedim. Acaba benzer sorunla karşılaşanlar var mı güncel olarak? @11115 @Ayhan Dönmez RAM overclock ile mi alakalı diyeceğim de başka oyunlarda hata vermiyor. Uzun zaman sonra az önce where winds meet oynarken aldım yine hatayı. Mouse gecikme sorunum çözüldü ve ayarlarım bu şekilde.

Screenshot 2025-11-28 201055.webp

Yatay kullanıyorum.

24H2'ye döndüm sürücüleri silip tüm sürücüleri de denedim. Acaba benzer sorunla karşılaşanlar var mı güncel olarak? @11115 @Ayhan Dönmez RAM overclock ile mi alakalı diyeceğim de başka oyunlarda hata vermiyor. Uzun zaman sonra az önce where winds meet oynarken aldım yine hatayı. Mouse gecikme sorunum çözüldü ve ayarlarım bu şekilde.

Eki Görüntüle 206462
Bahsettiğim FCLK VDCI-Predictive ayarını denedin mi, bir müddet öyle kullan. Driver kaynaklı da olabiliyordu, geçen bahsedilmişti sendeki sorun, Watchdog özelinde bilmiyorum bu hatayı, AMD kartlara özel olabilir, AMD'yi GPU tarafında hiç tercih etmediğimden yorum yapmam doğru olmaz. @Haluk Albayrak

Bahsettiğim FCLK vdcı-predictive ayarını denedin mi, bir müddet öyle kullan. Driver kaynaklı da olabiliyordu, geçen bahsedilmişti sendeki sorun, watchdog özelinde bilmiyorum bu hatayı, AMD kartlara özel olabilir, AMD'yi GPU tarafında hiç tercih etmediğimden yorum yapmam doğru olmaz. @Haluk Albayrak

Hocam o ayarı denemedim. Bu ayarlarla aldığım fanla oyunlarda uzun süre oynayınca 49 dereceye kadar dayanabiliyor RAM'ler. O yüzden hata almış olabilir miyim acaba. 1200 RPM aldığım fanı iade edip P12 veya P14 almayı düşünüyorum. Vddq yetmemesi gibi bir ihtimal olabilir mi vddq artırmalı mıyım? Biliyorsunuz hocam testlerde stabilim genelde zaten uzun zamandır error bile almadım. NVIDIA kartlarda da bu watchdog olayı var.

Hocam o ayarı denemedim. Bu ayarlarla aldığım fanla oyunlarda uzun süre oynayınca 49 dereceye kadar dayanabiliyor RAM'ler. O yüzden hata almış olabilir miyim acaba. 1200 RPM aldığım fanı iade edip P12 veya P14 almayı düşünüyorum. Vddq yetmemesi gibi bir ihtimal olabilir mi vddq artırmalı mıyım? Biliyorsunuz hocam testlerde stabilim genelde zaten uzun zamandır error bile almadım. NVIDIA kartlarda da bu watchdog olayı var.
Hiç denk gelmedim, benim bildiğim AMD'de Wattman olurdu, NVIDIA'da nvlddmkm.sys error olurdu, bunlar harici Watchdog denk gelmedim yani, uzun teste bıraktığında stabildi, o yüzden bilemiyorum. 6400 CL28 stabil olmaman için bir sebep yok esasen, CPU için PBO-Enabled bırak sadece, -10 All Core ver öyle kalsın, +200 vesaire verme, RAM için de 1.5 VDD sende yetiyor, CL28 için binlenmiş senin kit çünkü, VDD tolerasyonu var, VDDQ-VDDIO 1.4 olması genelde problem olmaz 6400'de.

FCLK'dan belki gol yiyor olabilirsin diyeceğim ama o da düşük ihtimal, bilemedim. Kart kaynaklı ya da driver kaynaklı olabilir, CPU dediğim tarzda bırak, RAM için Predictive açıp 1.295 SoC ver, öyle kullan bakalım, 1.5 VDD 1.4 VDDQ 1.4 VDDIO, sorun tekrarlarsa bakarız.

@Haluk Albayrak Sonuç olarak BSOD yiyorsun, benim dediklerim BSOD değil, onların sebebi ayrı, yine stabil olmayan OC da yapar. Sendeki durumu dediğim tarzda bakman lazım.

1764448428864.webp

Bu ikisi tehlikeli, 40-45 tutamıyorsan böyle bırak.

Son düzenleme:
Hiç denk gelmedim, benim bildiğim AMD'de WattMan olurdu, NVIDIA'da nvlddmkm.sys error olurdu, bunlar harici watchdog denk gelmedim yani, uzun teste bıraktığında stabildi, o yüzden bilemiyorum. 6400 CL28 stabil olmaman için bir sebep yok esasen, CPU için PBO-enabled bırak sadece, -10 all Core ver öyle kalsın, +200 vesaire verme, RAM için de 1.5 vdd sende yetiyor, CL28 için binlenmiş senin kit çünkü, vdd tolerasyonu var, vddq-vddıo 1.4 olması genelde problem olmaz 6400'de.

FCLK'den belki gol yiyor olabilirsin diyeceğim ama o da düşük ihtimal, bilemedim. Kart kaynaklı ya da driver kaynaklı olabilir, CPU dediğim tarzda bırak, RAM için predictive açıp 1.295 SoC ver, öyle kullan bakalım, 1.5 vdd 1.4 vddq 1.4 vddıo, sorun tekrarlarsa bakarız.

@Haluk Albayrak sonuç olarak BSoD yiyorsun, benim dediklerim BSoD değil, onların sebebi ayrı, yine stabil olmayan OC da yapar. Sendeki durumu dediğim tarzda bakman lazım.

Eki Görüntüle 206503

Bu ikisi tehlikeli, 40-45 tutamıyorsan böyle bırak.

Yanıt için çok teşekkürler hocam. Trefi ve tRFC düşükken düşükken de aynı hatayı alıyordum bunların üzerine GPU yazılım güncellemesi henüz gelmedi. Acaba yazılımsal mı diyeceğim ama böyle bir hata da hiç görmedim kimsede. Elimdekini iade edip Arctic P14 sipariş edeceğim birazdan. 2 saat VT3 testi yaptım 1.27 SoC'de yine bir hata almadım o yüzden 1.275 yapıp saldım onu.

@Haluk Albayrak GDM-Disabled için MCR-PDM-Disabled kalsın.

Yanıt için çok teşekkürler hocam. Trefi ve tRFC düşükken düşükken de aynı hatayı alıyordum bunların üzerine GPU yazılım güncellemesi henüz gelmedi. Acaba yazılımsal mı diyeceğim ama böyle bir hata da hiç görmedim kimsede. Elimdekini iade edip Arctic P14 sipariş edeceğim birazdan.
BSOD yiyorsun, OC ya da GPU şüpheli burada, bakman lazım tek tek. Bu dediğim gibi ayarla, 1.295 SoC, 1.1 VDDP, bir de Predictive aç, 1.3 SoC civarı FCLK'yı bozabiliyor, onun testine ayrı uğraşma, bu şekil test et. Ya da oyunlarda bak.